هشدار؛ شیوع «تب طوطی» و تایید مرگ ۵ بیمار
سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز (سه شنبه) اعلام کرد شیوع مرگبار بیماری تب طوطی بر زندگی مردم در چندین کشور اروپایی تأثیر گذاشته است.
شیوع این بیماری در ابتدا در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) مشاهده شد و تا آغاز سال جاری ادامه داشت. مرگ پنج بیمار نیز تاکنون گزارش شده است.
تب طوطی توسط باکتریهای خانواده «کلامیدیا» ایجاد میشود که در انواع پرندگان وحشی و خانگی و طیور یافت میشود. پرندگان آلوده همیشه بیمار به نظر نمیرسند، اما با تنفس یا مدفوع، باکتریها را دفع میکنند.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، انسانها معمولاً با تنفس غبار ترشحات پرنده آلوده، به تب طوطی مبتلا میشوند. همچنین اگر پرنده، فردی را با نوک زدن زخمی کند یا از طریق تماس منقار به دهان افراد نیز ممکن است بیماری منتقل شود. این بیماری از طریق خوردن حیوانات آلوده منتقل نمیشود.
مطالعات نشان میدهد که انتقال از انسان به انسان ممکن، اما نادر است.
سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: در بیشتر موارد اخیر، مردم در معرض تماس با پرندگان اهلی یا وحشی آلوده بودند.
به گفته متخصصان، اکثر افرادی که تب طوطی میگیرند، بیماری خفیفی دارند که ۵ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض پرنده بیمار شروع میشود و میتواند شامل سردرد، درد عضلانی، سرفه خشک، تب و لرز باشد. آنتی بیوتیکها میتوانند عفونت را درمان کنند و به ندرت برای انسان کشنده است.
به گزارش سی ان ان، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد به نظارت بر شیوع این بیماری ادامه خواهد داد.
منبع: فرارو
ارسال نظر