کدام سر دردها را باید جدی بگیریم؟/ برخی سردردها نشانه سرطان است

وی با بیان اینکه یکی از علائم سرطان مغزی سردرد است، گفت: سردرد همیشگی و طولانی‌مدت، یک‌طرفه، ضربان‌دار، سردردی که در خواب بیشتر می‌شود و فرد به علت درد شدید از خواب بیدار می‌شود، خطرناک بوده و لازم است بیمار بلافاصله به پزشک مراجعه کند، معمولاً این نوع سردرد با مصرف مسکن‌ها آرام نمی‌شود.

کدام سر دردها را باید جدی بگیریم؟/ برخی سردردها نشانه سرطان است

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب گفت: سردرد همیشگی و طولانی‌مدت، یک‌طرفه، ضربان‌دار، سردردی که در خواب بیشتر می‌شود و فرد به علت درد شدید از خواب بلند می‌شود خطرناک بوده و لازم است که بیمار بلافاصله به پزشک مراجعه کند، معمولاً این نوع سردرد با مصرف مسکن‌ها آرام نمی‌شود.

دکتر محمدعلی اکبریان‌نیا اظهار کرد: زمینه‌های ژنتیکی و هورمونی تأثیر اندکی بر برخی از سرطان‌های مغزی دارد و هنوز علت خاصی بر بسیاری از سرطان‌های مغزی شناخته نشده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از تومورهای مغزی قابل‌درمان هستند، تصریح کرد: مغز جای محدودی بوده و در حفره جمجمه با عناصر حساب شده‌ای همچون ۱۵۰ سی‌سی خون، ۱۵۰ سی‌سی مایع مغزی نخاعی و ۱۴۰۰ گرم مغز در یک حفره استخوانی قرار دارد.

اکبریان‌نیا با بیان اینکه سرطان مغز یکی از انواع سرطان و بیماری‌های مغزی است که در آن سلول‌های سرطانی(سلول‌های بدخیم) در بافت مغز به وجود می‌آیند، مطرح کرد: رشد سلول‌های سرطانی باعث ایجاد توده‌ بافت سرطانی(تومور) در مغز می‌شود که عملکردهای مغز مانند کنترل عضلانی، احساس، حافظه و سایر ویژگی‌های طبیعی بدن را مختل می‌کند.

وی با بیان اینکه انواع تومور مغزی براساس محل ایجاد آن به دو نوع تومور اولیه و تومور متاستاتیک یا ثانویه تقسیم می‌شود، اظهار کرد: نوعی از تومورها که در جای خود ثابت می‌ماند، رشد آهسته دارند و سلول‌های آن به قسمت‌های دیگر پیش‌روی نمی‌کند را تومور خوش‌خیم می‌گویند.

وی با بیان اینکه یکی از علائم سرطان مغزی سردرد است، گفت: سردرد همیشگی و طولانی‌مدت، یک‌طرفه، ضربان‌دار، سردردی که در خواب بیشتر می‌شود و فرد به علت درد شدید از خواب بیدار می‌شود، خطرناک بوده و لازم است بیمار بلافاصله به پزشک مراجعه کند، معمولاً این نوع سردرد با مصرف مسکن‌ها آرام نمی‌شود.

قهوه باعث سر درد می‌شود؟ | راه‌های پیشگیری از سردردهای ناشی از کافئین

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: اگر سرطان‌های مغزی به‌موقع تشخیص داده شود به‌راحتی قابل‌درمان بوده و نیاز به طی‌کردن دوره‌های شیمی‌درمانی، عمل جراحی و رادیوتراپی و ... ندارد.

وی تشنج را دیگر علامت سرطان مغزی و یا تومورمغزی دانست و اعلام کرد: در سنین بالای ۴۰ سال اگر بیماری به طور ناگهانی تشنج کند، این تشنج می‌تواند به علت وجود ضایعه مغزی به وجود آید که حتماً علاوه بر گرفتن نوار مغزی بیمار با عکس‌برداری از مغز یا همان MRI مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اختلالات فلجی هم تأثیر بسزایی بر ابتلا به تومور یا سرطان مغزی دارد، اظهار کرد: فلج شدن قسمتی از بدن، بی‌حسی، از دست‌دادن بینایی یک‌چشم، از دست‌دادن شنوایی یک گوش و ... از علائم بارز تومور مغزی است که باید جدی گرفته شود.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب مطرح کرد: در برخی از موارد بیماری سرطان مغزی بدون هیچ علامتی رشد می‌کند، بنابراین هر گونه علائم خفیف عصبی و سردردها باید توسط نورولوژیست مورد معاینه قرار گیرد.

اکبریان‌نیا با بیان اینکه با انجام MRI در تمام مراحل بیماری می‌توان از پیشرفت یا بهبود بیماری اطمینان حاصل کرد، ادامه داد: نوع تومور و محل قرارگیری آن هم با MRI مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه سرطان ریه، سینه و .. می‌تواند با مغز تماس حاصل کند و احتمال ایجاد تومور و یا سرطان‌های مغزی را به وجود آورد، خاطرنشان کرد: جراحی، دارودرمانی، رادیوتراپی و شیمی‌درمانی در درمان سرطان یا تومور مغزی توصیه می‌شود.

این نوع سردردهای خود را جدی بگیرید | علائم سرطان مغزی را بشناسید​

وی گفت: شایع‌ترین درمان تومور بدخیم مغز، جراحی است؛ هدف از جراحی این است که بدون آسیب رساندن به قسمت‌های سالم مغز، تا جای ممکن سرطان برداشته شود در حالیکه محل بعضی از تومورها اجازه جراحی آسان و امن را می‌دهد، ممکن است تومورهای دیگر در قسمتی واقع شده باشند که میزان برداشتن تومور را محدود کند. حتی برداشتن قسمتی از تومور هم مفید واقع می‌شود.

اکبریان‌نیا با بیان اینکه سن شایع سرطان مغزی بین ۴۰ تا ۶۰ سال است، تصریح کرد: از جمله شایع‌ترین انواع سرطان‌های متاستاتیک مغزی می‌توان به سرطان ریه، سرطان پستان، ملانومای بدخیم، سرطان کلیه و سرطان روده بزرگ (که البته فراوانی آن روبه‌کاهش است)، اشاره کرد و مردان بیشتر از زنان به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند.

به گزارش ایسنا، مغز یکی از مهمترین اعضای بدن و مسئول هدایت کل بدن است. عضله مغز تمام فعالیت‌های روزانه و حتی خواب را تحت کنترل دارد و با فرمان‌دادن به اعضای بدن آنها را راهبری می‌کند. در صورتی‌که یک بافت اضافی داخل مغز رشد کند هدایت اعضای بدن و عملکرد فرد دچار اختلال می‌شود. این توده‌ غیرطبیعی که به آن تومور مغزی(Brain tumor) می‌گوییم انواع مختلف دارد و با اینکه نام آن بسیار هراس‌انگیز است اما در مواردی قابل‌کنترل و درمان است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها