کتابهای درسی متناسب با جنسیت دانشآموزان تغییر میکند!
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت که طبق این سند باید کتب درسی متناسب با جنسیت دختران و پسران متفاوت شود.
رضامراد صحرایی در آیین اختتامیه جشنواره ملی بهیندخت، اظهار کرد: سند تحول بنیادین میگوید باید کتب درسی را متناسب با جنسیت دختران و پسران متفاوت کنیم و باید فرهنگ حیا را در سراسر جامعه نهادینه کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود به وجود سه دیدگاه در جهان درخصوص زنان اشاره و تصریح کرد: دیدگاه اول زن و دختر را در حاشیه میبیند، عموما نقشی به آن نمیدهد که در کلام رهبری این دیدگاه به دیدگاه شرقی معروف است.
دیدگاه دوم زن را فعال اما ابزار میبیند و در این دیدگاه جنسیت زن بر انسانیت او برتری پیدا کرده و مایه انحطاط زن شده است. این دیدگاه فمنیسم بود که در واقع پاسخ به ظلم زیادی بود که مردان به زنان روا میداشتند اما منحرف شد.
وی درباره دیدگاه سوم نسبت به زن نیز توضیح داد: این ددیگاه خانواده را مهم تر میداند، زن را نه در حاشیه و نه ابزار میداند بلکه دختر و خانواده را در متن جامعه میبیند.
دیدگاه اسلام است که خانواده را مهمتر از هر عنصر دیگری در تربیت جامعه میشناسد و در آن زن هم فعال، هم نجیب و هم عفیف است. این دیدگاه تحول را از خانواده و سنگر خانواده رقم میزند. این دیدگاه با ظهور انقلاب اسلامی احیاء شده است.
وی همچنین درباره آمار حضور زنان در دانشگاه فرهنگیان توضیح داد: نیمی از دانشجو معلمان ما در سراسر کشور خانم ها هستند. بیش از ۳۰۰۰ معلم داریم که با ایل کوچ میکنند و خانمهایی در این بین هستند که با ایل و خانواده کوچ میکنند تا فرزندان این کشور را تربیت کنند. جایی که هیچ کسی نیست، این معلمان حضور دارند.
صحرایی با اشاره به توجه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مساله زن و خانواده بیان کرد: این سند نظام تعلیم و تربیت ما است. گرچه وضعیت مدارس و دانش آموزان ما نسبت به کشورهای دیگر به مراتب بهتر است اما آنچه انقلاب از ما میخواهد خیلی فراتر از آن است.
خانواده باید از طریق مدرسه آموزش ببیند. بالغ بر ۱۲۰ هزار مدرسه در کشور وجود دارد و نظام تربیت ما باید از مدرسهها متحول شود. اگر ما هر آرزوی خوبی برای کشور داریم باید بذر آن در مدرسه بیافشانیم.
الف دوزبرجنودوپيش جنو