کاربرد دریچه چدن در اجرای منهول پلی اتیلن چیست ؟
در این مقاله ضمن معرفی انواع منهولهای پلی اتیلن درباره کاربرد دریچههای چدنی در اجرای اینگونه منهولها نیز توضیحاتی ارائه می شود.
اغلب پیمانکاران شرکتهایی مانند آب و فاضلاب جهت انجام سیستم فاضلاب خانگی و شهری و همچنین سیستم شبکه انتقال آب به منظور وصل خطوط لولهها از منهول به خصوص منهول پلی اتیلن بهره میگیرند. علاوه بر این جهت جلوگیری از خطراتی مانند سقوط عابران پیاده و همچنین افتادن اجسام درون منهول اقدام به گذاشتن دریچه منهول مینمایند. دریچه چدن یکی از دریچههای بسیار با کیفیتی است که برای این امر، مورد استفاده قرار میگیرد.
دریچه جهت دسترسی راحت به کلیه انشعابات مخابراتی و فاضلابی به وسیله پیمانکاران طراحی، اجرا و نصب میگردد. در این مقاله قصد داریم به بررسی بیشتر انواع منهول پلیاتیلن پرداخته و درباره کاربرد دریچه چدن در اجرای آنها توضیحاتی را ارائه دهیم.
تعریف و بررسی دریچه منهول
دریچه منهول در واقع نوعی گودال است که به منظور دسترسی راحت پیمانکاران به سیستم فاضلاب و همچنین اتصال چند شبکه فاضلابی به یکدیگر کاربرد دارد. تکنسینها با استفاده از دریچه منهول میتوانند امور مربوط به تعمیر، بررسی و نگهداری لولههای فاضلاب را به راحتی انجام دهند. همچنین دریچههای منهول دارای دربهای مختلفی به صورت ساده، قفلدار و مشبک هستند که قابلیت آبرو دارند. این تجهیزات به عنوان مهمترین بخش از زیرساختهای مربوط به شبکه فاضلاب و تصفیه آن شناخته شده و از متریالهای مختلفی ساخته میشوند.
انواع منهول پلی اتیلن
همانطور که اشاره شد از رایجترین منهولهای فاضلابی میتوان به منهول پلیاتیلن اشاره کرد که از مقاومت بالایی در برابر آلایندههای فاضلابی و اسیدی تا میزان غلظت ۹۹ درصد برخوردار است. اما منهولهای پلی اتیلن نیز با توجه به نوع ساخت در انواع مختلفی تولید شده و در بازار موجود هستند.
- منهول تک جداره به صورت پیش ساخته
- منهول تک جداره به صورت یکپارچه
- منهول دو جداره
منهول تک جداره
منهول تک جداره ساخته شده از متریال پلی اتیلن اغلب دارای ارتفاع ۲ متر به بالا بوده که تولید آنها در قطرهای ۸۰۰، ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ میلیمتری به شکل رینگهای ۱۰۰ و ۵۰ سانتیمتر انجام میشود.
از مهمترین ویژگیهای منهول پلی اتیلن یکپارچه، امکان ساخت آن در کارخانه و در نهایت ارسال محصول به صورت آماده جهت انجام پروژه است. این ویژگی باعث بالا رفتن سرعت عمل اجرای پروژه شده که این امر در نهایت هزینههای اجرایی را کاهش میدهد. در زمان اجرا خروجی و ورودیهای منهول سوراخ شده و لولههای مربوطه به آن متصل میشود.
البته ساخت اینگونه منهولها با محدودیت ارتفاع مواجه بوده که کمتر از دو و نیم متر باید باشد. در صورت نیاز به ابعاد بزرگتری از منهول تک جداره نیاز به تولید منهول سه تکه خواهد بود.
منهولهای پلی اتیلنی تکجداره به طور معمول در مجتمعهای آپارتمانی و منازل مسکونی مورد استفاده و اجرا قرار میگیرند.
منهول دوجداره پلی اتیلن
منهولهای پلی اتیلن به صورت دوجداره، اغلب از لوله پلی اتیلن و کاروگیت تولید میشوند. قطر رایج برای تولید اینگونه منهولها به طور معمول ۸۰۰، ۹۰۰، ۱۰۰۰، ۱۲۰۰، ۱۴۰۰، ۱۶۰۰، ۱۸۰۰، ۲۰۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۰۰۰ میلیمتر خواهد بود. ارتفاع آنها نیز با توجه به خواسته و نیاز مشتری در هر اندازهای قابل سفارش است. منهولهای دوجداره بعد از اینکه نقشههای آن توسط مشتری مشخص گردید در بخش مهندسی مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس مقاومت و فشارهای ایجاد شده به بدنه آن به فروش خواهند رسید.
لولههای بدنه بعد از تولید، طبق سفارش مشتری در ارتفاع مورد نظر برشکاری شده و همچنین سر و ته محصول به وسیله عدسی پلی اتیلن مورد آببندی و جوشکاری قرار میگیرد. در نهایت نیز با توجه به نقشههای خروجی و ورودی منهول پلی اتیلن مورد سوراخ کاری قرار گرفته و بعد از طی کردن تمامی این مراحل مشتری میتواند منهول را به صورت آببندی شده و آماده تحویل بگیرد.
مهمترین مزایای به کارگیری منهول پلی اتیلن
منهولهای پلی اتیلن با توجه به متریالی که دارند کاملاً با محیط زیست سازگار بوده و هیچگونه تاثیر منفی بر زمین یا خاکی که در آن قرار میگیرند نخواهند داشت. همچنین این تجهیزات در مقابل خوردگی و سایش بسیار مستحکم و مقاوم بوده و احتیاجی به بازسازی و نگهداریهای مکرر ندارند. اینگونه منهولها با ابزار جانبی از جمله درپوش و نردبان طراحی و تولید میشوند. از دیگر ویژگیهای منهولهای پلی اتیلن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- برخورداری از طول عمر بسیار بالا
- جابجایی آسان و کم هزینه
- نصب بسیار آسان
- مقاوم در برابر سایش و خوردگی
- برخورداری از استحکام لازم در مقابل مواد شیمیایی
- عدم نشت آب از بخش ورودی و خروجی منهول
- مناسب کاربریهای عمیق
- امکان سفارشیسازی محصول
استفاده از دریچه چدن در اجرای منهول پلی اتیلن
دریچه چدن با توجه به خصوصیاتی از جمله استقامت بالا در مقابل فشار، خوردگی و سایش در بسیاری از پروژههای منهول مورد استفاده قرار میگیرند. اینگونه دریچهها در برابر فشار هوا، فشار آب، فشار گاز و سایر فشارها مقاومت بالایی دارند. دریچههای چدنی به صورت کلی در دو مدل یک طرفه و همچنین دو طرفه ساخته شده که نوع یک طرفه جهت سیستمهای آب و فاضلاب و نوع دو طرفه آن به منظور کنترل جریان در سیستمهای سرمایش و گرمایش کاربرد دارد. همچنین از دریچه چدن میتوان جهت اجرای منهول پلی اتیلن استفاده کرده و از ویژگیهای منحصر به فرد آن بهرهمند شد.
سخن پایانی
امروزه بسیاری از پیمانکاران شرکتهای خدماتی از جمله آب و فاضلاب جهت اجرای سیستم فاضلاب خانگی و شهری از منهولهای پلی اتیلن استفاده میکنند. همچنین بهرهگیری از دریچههای چدنی با توجه به مقاومت و استحکام بالایی که دارند در اجرای منهول پلیاتیلن بسیار رایج است. در این مقاله ضمن معرفی انواع منهولهای پلی اتیلن درباره کاربرد دریچههای چدنی در اجرای اینگونه منهولها نیز توضیحاتی ارائه گردید.
ارسال نظر