دوران شیردهی،
نیاز غذایی مادر
شیردهی باعث سوختن قسمتی دیگر از کالری دریافتی شما می شود و در نتیجه وزنتان کاهش می یابد. رژیم های سخت موجب می شود که پس از رها کردن ان وزن قبلی بازگشت نماید و یا حتی از قبل هم بیشتر شود. پس بهتر است عادات غذایی خود را اصلاح نمایید.
مهسا انصاری-کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
این سؤال مطرح است که زنانی که دوران شیردهی خود را سپری می کنند چه اقدامی انجام دهند که نه در دوران شیردهی آنها خللی وارد شود و نه دچار اضافه وزن گردند. هم چنین تناسب اندام خود را از دست ندهند؟
ابتدا این نکته را در نظر بگیرید که اضافه وزن به وجود آمده طی 9 ماه تشکیل شده بنابراین برای کاهش آن برای صبور بود و حداقل چند ماه تلاش کرد.
در طی یکسال اول بعد از زایمان، نباید رژیم لاغری گرفته شود. هم چنین محدودیت انرژی جایز نیست؛ چه بدن نیازمند انرژی کافی است تا آن چه در زمان تولد نوزاد از دست رفته است باز یابد و نیاز کودک تأمین شود. به تجربه ثابت شده است تغذیه با شیر مادر به طور کامل باعث کاهش وزن قطعی نمی شود ولی به کاهش وزن کمک می کند.
این دسته از خانم ها نباید رژیم غذایی سخت و غیر اصولی بگیرند. تنها کاری که زنان شیرده برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب باید انجام بدهند تا نه در شیردهی آن ها اختلال ایجاد شود و نه وزن و تناسب اندامشان به هم بخورد این است که از رژیم غذایی کم چرب استفاده کنند و از مصرف تنقلات پر کالری و فاقد ارزش غذایی مانند چیپس، نوشابه، شیرینی، گوشت پرچرب و لبنیات پرچرب پرهیز کنند و سعی نمایند در برنامه غذایی روزانه خود میوه و سبزیجات، غلات سبوس دار، گوشت کم چرب و لبنیات کم چرب بگنجانند.
در عین حال 45 دقیقه پیاده روی روزانه، 4 روز در هفته، گام مؤثری برای رهایی از اضافه وزن خانم ها در دوران شیردهی است.
برای دریافت رژیممخصوص دوران شیردهی حتما به متخصص و کارشناس تغذیه مراجعه کنید.
ارسال نظر