انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال و تبعات آن 

انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال و تبعات آن 

سیف‌الرضا شهابی 

تحلیلگر سیاسی

 

اظهار نظر کردن در مورد اشخاص کار جالبی نمی‌باشد ولی در پاره‌ای مواقع، وجود بعضی اشخاص در برخی از مناصب حساس که به سرنوشت یک جامعه گره می‌خورد اظهار نظر را موثر و مفید نمایان می‌کند. البته به شرطی که قلم از بیان واقعیات منحرف نشود و مغرضانه یا همراه با طرفداری یک‌جانبه نباشد، در این صورت نه تنها اشکال ندارد و قبیح نیست بلکه عین صواب به نظر می‌رسد.

یکی از اشخاصی که در روزهای اخیر نامش بیش از حد مطرح شده و توجه محافل ورزشی و خصوصا فوتبالی را به خود جلب کرده آقای "مهدی تاج" و نامزدی ایشان برای ریاست فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران و در پی آن انتخاب وی به ریاست فدراسیون مزبور می‌باشد. قطعا آقای تاج موافقان و مخالفانی دارد، اگر موافقان و مخالفان وی در دو کفه ترازو قرار بگیرند تعداد مخالفان چندین برابر مخالفان است. به نحوی که در نظرسنجی سایت "عصر ایران" ۷۱/۲۳ درصد مخالف و ۱۲/۸۷ درصد موافق و ۱۵/۹ درصد هم اعلام نظر نکردند.

چنانچه آمار فوق را در کنار مخالفت‌های شخصیت‌های ورزشی و فوتبالی قرار دهیم، کفه مخالفان را سنگین‌تر می‌کند. رئیس کمیته تربیت بدنی مجلس شورای اسلامی در واکنش به انتخاب تاج گفت: براساس آنچه در کمیسیون اصل ۹۰ مفتوح است و همچنین در مورد پرونده‌های قضایی که ابلاغ شده وزیر ورزش و جوانان ایران است، وی حتما باید به مجلس بیاید و پاسخگو باشد. همچنین سایت "تابناک" اعلام کرد؛ در ۴۸ ساعت بعد از انتخاب مهدی تاج بیش از ۶ میلیون توییت و کامنت علیه وی در فضای مجازی منتشر شد. دامنه مخالفت از حوزه ورزشی فراتر رفته و بطور بی‌سابقه‌ای مخالفت با تاج به نماز جمعه تهران کشیده شد و در روز جمعه ۱۱ شهریور تعدادی از نمازگزاران تهرانی بر علیه انتخاب تاج شعار دادند. همچنین اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، در واکنش به نامزدی تاج و انتخاب وی به مخالفت برخاسته و طی نامه‌ای به جناب "اژه‌ای" رئیس دستگاه قضایی اعتراض خودشان را منعکس کردند.

اولین سوالی که مطرح می‌شود این است که؛ اگر آقای تاج پرونده قضایی دارد و حرف و حدیث‌هایی در مورد وی مطرح است، چرا و به چه دلیل دستگاه قضایی در مورد ردصلاحیت ایشان در نامزدی ریاست فدراسیون ورود نکرد؟ تا جایی که مسئول سابق کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: "دستگاه قضایی تعارفی با مهدی تاج برای ردصلاحیت شدنش نداشت."

اگر فرض گرفته شود دستگاه قضایی اهمال کرده یا بنا به مصالحی ورود پیدا نکرده است! چطور امکان دارد شخصی نظیر مهدی تاج که عملکردش بر اهالی فوتبال پوشیده و مخفی نیست توانسته در مقابل این حجم از مخالفت‌ها در انتخاباتی که روز سه شنبه هشتم شهریور ۱۴۰۱ در سالن همایش‌های صدا و سیما با حضور اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال برگزار شد از ۸۰ رای ماخوذه ۵۱ رای را کسب کند؟ سوالات فوق و احتمالا سوالات دیگری وجود دارد که نباید از کنارش به سادگی عبور کرد و آن را بدون پاسخ گذاشت. از سوی دیگر در نگاهی به انتخاب آقای تاج، آیا بهتر نبود در اوضاع و احوال خاصی که بر ورزش کشور و خصوصا فوتبال، حاکم است و کمتر از سه ماه دیگر جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برگزار می‌شود و چشم و دل ایرانیان به حضور ایران در این جام که در همسایگی کشورمان است دوخته شده، اشخاصی که در مظان اتهامات روا یا ناروا قرار دارند نامزد نشوند؟ آش انتخابات فدراسیون فوتبال به حدی شور بود که صدای ناله معاونین وزارت ورزش که متولی ورزش کشور از جمله فوتبال را در آورد بطوریکه دو تن از معاونین وزارتخانه مزبور خانم سیما کلهر و وحید یامین پور به این انتخابات اعتراض کردند.

به هر حال حواشی انتخاب آقای تاج تا پایان دوره دو ساله ایشان بر فدراسیون فوتبال همچنان سنگینی خواهد کرد و بعید است آرامش را به فدراسیونی که از قبل در تنش قرار دارد برگرداند. در این میان آنچه که بیش از هر چیز ضرر می‌بیند فوتبال کشور است، مگر این که بی‌گناهی تاج در ماجرای مربی بلژیکی فوتبال ایران ثابت شود.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها