چگونه از داغ شدن گوشی جلوگیری کنیم؟
چگونه از داغ شدن گوشی جلوگیری کنیم؟ دمای بالا و داغ شدن گوشی یکی از مواردی اسـت کـه مـا را نسبت بـه عمر تلفن همراه مان نگران می کند. دمای بالای گوشی یکی از مشکلات همیشگی اسـت و خصوصا در فصل های گرم، دمای بالای محیط و جریان الکتریسیته درون تلفن همراه دست بـه دست هم می دهند تا گوشی مـا دائما داغ باشد. دراین پست ترفندهایی برای پیشگیری از داغ شدن گوشی را بررسی می کنیم.
باتری گوشی را فقط تا ۸۰ درصد شارژ کنید
اگر وادار هستید گوشی خودرا در طول شب شارژ کنید، حتماً آنرا روی یک سطح صاف و خنک بگذارید، نه روی بالش یا ملافه. اما بـه هیچ عنوان نباید تلفن تان را کامل شارژ کنید.
وقتی گوشی خودرا دائما کامل شارژ میکنید، طول عمر باتری آن کوتاه می شود. تلفن های همراه وقتی کامل شارژ می شوند بیشتر مستعد داغ شدن هستند، بنابر این وقتی باتری گوشی بـه ۳۰ درصد رسید آنرا شارژ و زمانی کـه بـه ۸۰ درصد رسید آنرا از برق جدا کنید.
گوشی را مستقیما در دسترس نور خورشید قرار ندهید
اگر چـه بدیهی بنظر میرسد اما تعداد زیادی از مـا مرتکب این اشتباه میشویم. هرگز گوشی خودرا برای مدت طولانی زیر نور آفتاب رها نکنید.
اپلیکشن هایی کـه استفاده نمیکنید را ببندید
وقتی هم زمان چندین اپلیکیشن را باز میکنید در واقع گوشی خودرا وادار بـه اضافه کاری میکنید. این مسأله شامل باز کردن تب های متعدد در مرورگر وب هم می شود. بنابر این عادت کنید کـه گهگاه اپلیکیشن های بلااستفاده را ببندید.
در هنگام شارژ کردن گوشی هم اپلیکیشن ها را ببندید «بـه ویژه اپلیکیشن هایی مثل بازی ها کـه گرافیک سنگینی دارند». هم چنین می توانید اپلیکیشن هایی روی گوشی خود نصب کنید کـه بطور خودکار اپلیکیشن های بلااستفاده را موقتا غیر فعال و شارژ کلی دستگاه را حفظ می کنند.
نور گوشی را کم کنید
نور گوشی را کم کنید، بـه ویژه زمانی کـه در فضای بیرون ازآن استفاده میکنید. اگر با کم کردن نور گوشی بـه سختی می توانید صفحه ی آنرا ببینید از محافظ های ضد تابش برای گوشی خود استفاده کنید.
اپلیکیشن ها را آپدیت کنید
سیستم عامل و اپلیکیشن های گوشی را همیشه آپدیت کنید چون ممکن اسـت در نسخه های قدیمی باگ هایی وجود داشته باشد و بعد از آپدیت شدن و رفع باگ، عملکرد گوشی التیام یابد.
خورۀ اپلیکیشن نباشید
اپلیکیشن هایی کـه هیچ وقت از انها استفاده نمیکنید را حذف کنید. این مسأله شامل غیر فعال کردن نوتفیکیشن ها، اپلیکیشن هایی کـه در پس زمینه ی گوشی فعال هستند و سرویس های مکان یاب برخی اپلیکیشن ها هم می شود.
از حالت هواپیما استفاده کنید
وقتی بـه جایی میروید کـه میدانید ساعت ها از گوشی خود استفاده نخواهید کرد، گوشی را خاموش یا در حالت هواپیما قرار دهید. وقتی از گوشی خود استفاده نمیکنید لزومی ندارد شارژ گوشی تان هدر برود.
از بلوتوث گوشی طولانی مدت استفاده نکنید
سعی کنید برای مدت طولانی از بلوتوث گوشی استفاده نکنید و وقتی کارتان با آن بـه پایان رسید مطمئن شوید کـه بلوتوث را خاموش کردهاید. اگر گوشی شـما بطور خودکار بـه بلوتوث اتومبیل تان متصل می شود حالت auto-pairing «جفت سازی خودکار» را غیر فعال کنید، بـه ویژه اگر آن روز قصد ندارید با تلفن صحبت یا بـه موسیقی یا پادکست گوش کنید.
اگر گوشی اندرویدی دارید یک آنتی ویروس روی آن نصب کنید
اگر سیستم عامل گوشی تان اندروید اسـت و تلفن همراه تان مرتبا داغ می شود، ممکن اسـت گوشی شـما آلوده بـه ویروس باشد. گوشی های اندرویدی در برابر بدافزارها آسیب پذیر هستند، بنابر این با نصب یک آنتی ویروس بر روی گوشی خود احتمال آلودگی بـه ویروس را از بین ببرید.
دست از بازی کردن بکشید
اگر در حین بازی، گوشی تان داغ شد، دست از بازی کردن بکشید و حتماً مطمئن شوید کـه بعد از اتمام بازی، اپلیکیشن آن در پس زمینه ی گوشی فعال نمانده باشد.
کاور گوشی را دربیاورید
اگر گوشی تان داغ شده، کاور آنرا دربیاورید تا دمای گوشی پایین بیاید.
و اما چه ترفندهای دیگری عمر گوشی ما را بیشتر می کند؟
هنگامیکـه موبایل در جستوجوی سیگنالهای ضعیف شبکه اسـت، انرژی بیشتری مصرف می کند. اگر تلفن هوشمند خودرا در مکانی کـه فقط یک آنتن یا کمتر دارد، رها کنید در عرض چند ساعت باتری آن تمام میشود؛ حتی اگر بـه آن خود دست هم نزده باشید. بنابر این، تلفن همراه خودرا داخل کیفهای شلوغ، چمدان یا کشوهای پایینی کمد قرار ندهید زیرا برای دستگاه سخت اسـت کـه در چنین شرایطی بـه دنبال سیگنال بگردد.
حافظۀ داخلی را پر نکنید
کمبود ظرفیت در هارد لپتاپ یا حافظهی داخلی گوشی موبایل موجب پیدایش انواع و اقسام مشکلات می شود؛ زیرا نرمافزارها برای پیدا کردن مکان برای ذخیرهی اطلاعات جدید و جابجایی اطلاعات فعلی با مشکل مواجه می شوند. از همان ابتدای خرید گجت، بـه فکر نوع ذخیرهسازی اطلاعات باشید تا با مشکل کمبود حافظه برخورد نکنید.
خوشبختانه در حال حاضر انواع و اقسام سرویسهای ذخیرهسازی ابری وجود دارند کـه بـهعنوانمثال می توانیم بـه OneDrive در ویندوز، آیکلاود در macOS و iOS، گوگل درایو، گوگل فوتوز، دراپباکس و تعداد زیادی از سرویسهای دیگر اشاره کنیم. تمام این سرویسها بـه کاربران این اجازه را می دهند کـه فایلها را تنها در محیط ابری ذخیره و فقط درصورت لزوم آنها را دانلود کنند.
در ویندوز
فقط کافی اسـت کـه بـه بخش Setting بروید و بعد از انتخاب گزینهی System و سپس Storage، می توانید بخش Storage sense را فعال کنید.
در macOS
منوی اصلی را باز کنید و با انتخاب About This Mac، روی Storage و سپس Manage کلیک کنید
در اندروید
بـه بخش تنظیمات بروید و بعد از انتخاب بخش Storage، روی گزینهی Free up space ضربه بزنید؛ ودر iOS دربخش تنظیمات روی اپل آیدی خود ضربه بزنید و سپس iCloud و بعد Manage Storage را انتخاب کنید.
لازم اسـت گوشی های هوشمند را هرچند روز یکبار خاموش و روشن کنید
تلفنهای هوشمند کـه تقریباً یک کامپیوتر تمامعیار بـه شمار میروند را باید هرچند روز یکبار خاموش و روشن کرد تا حافظه اشغالشده توسط برنامههایی کـه دیگر اجرا نمیشوند کاملا پاک گردد. با اینکار موجب ارتقاء سرعت و التیام عملکرد موبایل خواهید شد.
هرچه سن گوشی بالاتر می رود، عملکردش کندتر میشود
سیستمعاملهای جدید برای اسمارتفونهای جدید با پردازدههای سریعتر، حافظههای بیشتر، نمایشگرهای بزرگ تر و دوربینهای کارآمدتر طراحی و آپدیت میشوند. بـهروزرسانی سیستمعامل موبایل موجب میگردد تا موبایل شـما ازکارافتاده و قدیمی نشود. اما پس از چند سال، ممکن اسـت این دستگاه دیگر توان بـهروزرسانی سیستمعامل، افزایش حافظه یا دیگر قابلیتهایی کـه برای نرمافزارهای مختلف نیاز اسـت را نداشته باشد.
پخش ویدئو از میزان دیتای گوشی کم می کند
باید توجه داشته باشید پخش و اجرای ویدئوهای اچدی، حدود ۷۰۰ مگابایت از دیتای موبایل را میخورد. یا بـهنوعی میتوان گفت، بیش از یکسوم از ۲ گیگابایت حافظه دیتا کـه دارید را مصرف می کند. دیگر مصرفکنندههای دیتا شامل پخش موسیقی و بازیهای آنلاین هستند. بنابر این بهتر اسـت برای انجام این کارها، از اتصال وایفای استفاده کنید نه دیتا.
از محافظ صفحه نمایش استفاده نکنید
اینروزها بیشتر تلفنهای هوشمند با لایههای محافظ نمایشگر هم چون شیشههای ضد خش گوریلا عرضه می شوند. این محافظها باعث میشوند تا شیشه نمایشگر خراش نبیند و همیشه سالم بماند. عده ای از اسمارتفونها نیز این خاصیت را ندارند و باید از محافظهای خارجی برای آنها استفاده کرد. این محافظها بااینکه نور شدید نمایشگر را میگیرند اما باعث میشوند تا واکنشپذیری لمس گوشی نیز کاهش پیدا کند.
کیف و قاب های ضعیف برای موبایل
بدنه اسمارتفونهای جدید همه ی از جنس فیبرکربن، کولار یا دیگر مواد سخت و محکم ساخته میشود و آنها را در برابر ضربه و آسیب محافظت میکنند. بااینوجود، همیشه کیفها و قابهای محافظ نیز برای آنها ساخته و روانه بازار می شود. باید بدانید کـه این محافظها می توانند باعث کندی عملکرد صفحهنمایش، دشواری در دسترسی بـه کلیدها یا پورتهای دیوایس بشوند.
لنز زوم دوربین های موبایل واقعی نیستند
باید بدانید کـه دوربین تلفن همراه زوم نوری ندارد. در عوض، بیشتر آنها زوم دیجیتال دارند کـه بـههیچوجه کاربردی نیست بزرگنمایی دیجیتال باعث می شود پیکسلهای عکس بزرگ شوند و درنتیجه کیفیت و وضوح عکس کاهش می یابد.
برای گرفتن عکسهای کلوزآپ، توصیه میکنیم بـهجای استفاده از زوم دیجیتال، بـه سوژه نزدیک شوید. یا میتوانید از لنزهای زوم ارزانقیمت و کوچکی استفاده کنید کـه میتوان روی دوربین موبایل نصب کرد. با این لنزهای اکسترنال میتوانید علاوه بر بزرگنمایی، با زاویه دید عریضتری نیز عکاسی یا فیلمبرداری نمایید.
حواس تان بـه نحوۀ شارژ کردن باشد
باتریهای داخلی گجتها طبق معمول زودتر از اجزای دیگر از بین می روند یا در طی مرور زمان عملکرد آنها بصورت محسوسی افت میکند. با رعایت چند نکتهی ساده شاید بتوانید عمر باتری را افزایش دهید. با یک جستوجوی ساده در اینترنت، بـه انواع و اقسام توصیهها درزمینهی افزایش عمر باتری برمیخورید.
بـهطور مثال گجت خودرا در دسترس سرما و گرمای زیادی قرار ندهید و اگر متوجه گرم شدن گجت شدید، از استفاده ازآن دست بکشید تا دوباره بـه دمای طبیعیاش برگردد. گرمای بیشازحد قاتل اصلی باتریها محسوب می شود و عمر آن رابهسرعت پایین میآورد.
بیشتر متخصصان و سازندگان بـه کاربران توصیه میکنند کـه از شارژهای طولانیمدت «مثلاً بصورت شبانه» اجتناب کنند و هم چنین شارژ باتری گوشی رابهطور کامل خالی نکنند. اگرهم برای مدتی قصد استفاده از گجت خودرا ندارید، بهتر اسـت کـه میزان شارژ باتری رابه حدود 50درصد برسانید و سپس گجت را خاموش کنید.
ارسال نظر