ابتلای ۲۸ میلیون ایرانی به کرونا + جزئیات
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا گفت: براساس مطالعات سرو اپیدمیولوژی ۲۸ میلیون نفر از مردم ایران به کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش مستقل آنلاین، مسعود مردانی،فوق تخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در توضیح « این مطلب که عنوان شده ۲۵ میلیون نفر از مردم کشور به کرونا مبتلا شدهاند»، اظهار داشت: معمولا روند پسرفت یا پیشرفت بیماری با مطالعات اپیدمیولوژی مشخص میشود. برای نمونه در یک شهری تعدادی از افراد بدون علامت که هیچ بیماری نداشتهاند مورد آزمایش سرولوژی قرار میگیرند تا مشاهده کنند در بدنشان آنتی بادی وجود دارد یا ندارد.
وی ادامه داد: در کل کشور مطالعه وسیع سرواپیدمیولوژی انجام شده است و اکنون نیز این روند ادامه دارد و اعضای این تیم مطالعاتی تعیین کردهاند که درصد عمدهای از مردم برخی استانهای کشور به این بیماری مبتلا شدند. درصدهای مختلفی از افراد آنتی بادی محافظتکننده داشته و میانگین آنها باعث شده تا این آمار را اعلام کنند و این آمار حقیقی است.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در توضیح این موضوع، اضافه کرد: برای نمونه در تهران مشاهده میکنیم که در هر خانوادهای اگر فردی به کرونا مبتلا نشده یکی از بستگان او به این بیماری مبتلا شده است؛ البته نمیتوانیم تمام مردم ایران را مورد آزمایش قرار دهیم، بلکه تعدادی از افراد بدون علامت مورد آزمایش قرار میگیرند و این کار توسط روش سرواپیدمیولوژی انجام میشود.
وی افزود: تست سرولوژی برای تشخیص و درمان توصیه نمیشود و استاندارد نشده، بلکه برای مقاصد اپیدمیولوژی استفاده میکنیم و این آمار و روندی که اعلام شد، خبر خوبی است؛ برای اینکه تعدادی از مردم مبتلا شده و به امید خدا ایمن خواهند شد؛ البته شاید میزان آنتیبادی آنها پایین بیاید اما با وجود همه اینها حتی اگر یک ذره آنتی بادی در بدن فردی باشد، یک ایمنی نسبی ایجاد میکند.
مردانی در پاسخ به این پرسش که «این موضوع مطرح است که مردم میگویند اگر این تعداد از افراد جامعه مبتلا شدهاند پس دیگر نیاز به رعایت نکات پیشگیرانه نیست و بقیه هم مبتلا خواهند شد»، تأکید کرد: نه این طور نیست. اگر همین ۳۵ میلیون نفری که در ایران در معرض خطر هستند اینها دچار این بیماری شوند، در این حالت مرگ و میر زیادی اتفاق میافتد؛ چراکه مسلما سیستم بهداشتی یک دفعه توان ارائه سرویس به ۳۵ میلیون بیمار مبتلا را ندارد.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا اظهار داشت: برای همین حتی افرادی که به بیماری مبتلا شده و خوب شدهاند، ممکن است مجدد دچار عفونت شوند و باید مسائل پیشگیرانه و بهداشتی را رعایت کنند؛ چراکه تا زمانی که پایان اپیدمی بیماری نشود این روند پیشگیرانه باید ادامه پیدا کند و این از اصول اساسی برخورد با بیماری محسوب میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که «در اوایل سال ابتلای ۳۰ تا ۷۰ درصد مردم دنیا به کرونا را تا پایان سال میلادی کرده بودید و ظاهراً اکنون در حال محقق شدن است؟»، بیان داشت: این پیش بینی مربوط به پیش بینی دانشمندان دانشگاه هاروارد بود که اعلام کردند ۳۰ تا ۷۰ درصد جمعیت دنیا تا پایان سال میلادی جاری مبتلا به این ویروس میشوند و دقیقا درست از آب درآمده است.
مردانی یادآور شد: اکنون ۲۸ میلیون نفر از جمعیت ایران یعنی ۳۰ درصد جمعیت کشور به این ویروس مبتلا شدهاند. اگر ۳۰ تا ۷۰ درصد مبتلا شوند بیماری آندومیک میشود؛ مثلاً مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و گلودرد شده و دیگر عده محدودی به این بیماری مبتلا میشوند.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه در پاسخ به این پرسش که «عنوان میشود در پاییز و زمستان با همه گیری مجددی از این بیماری روبرو میشویم، تحلیل شما از این شرایط چیست؟»، بیان داشت: در افرادی که در فصل سرد سال از واکسن آنفلوآنزا استفاده میکنند ثابت شده است در پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار مؤثر بوده؛ در نتیجه وقتی افراد در معرض خطر آنفلوآنزا این واکسن را استفاده کنند و به این بیماری مبتلا نشوند، تعدادی از افراد که اکنون به کرونا مبتلا شدهاند خود به خود سطحی از آنتیبادی محافظتکننده علیه کرونا دارند و اگر همین مسائل و نکات بهداشتی را رعایت کنند، مطمئنا پاییز خوبی خواهیم داشت.
مردانی در پاسخ به این پرسش که «آیا میتوان گفت تعداد افرادی که اکنون اعلام شده در ایران مبتلا به این ویروس شدهاند از نوع خفیف بوده و خوب شده اند؟»، خاطرنشان کرد: بله، دقیقا همین طور است.۸۰ تا ۸۵ درصد مبتلایان به کرونا بدون علامت بوده یا از نوع خفیف هستند که حتی به پزشک هم مراجعه نمیکنند. اینها افرادی هستند که در این مطالعه اپیدمیولوژی متوجه آن شدهاند که آنتی بادی دارند و اکنون این کار در سطح کشور در حال انجام است و سازمان جهانی بهداشت بر آن نظارت دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که «چقدر ثابت شده افراد مبتلا و بهبود یافته دیگر به این ویروس مبتلا نمیشوند؟»، ابراز داشت: از ابتدای آغاز اپیدمیولوژی کرونا فکر میکردیم این ویروس مانند ویروس سرماخوردگی، آنفلوآنزا و ویروسهای مشابه عفونتهای دستگاه فوقانی است؛ اما بعدا مواردی از ابتلای دوباره افرادی که دچار این بیماری شدند در دنیا گزارش شده است.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا افزود: البته عفونت دوباره، یافته شایعهای نیست و ممکن است درصدی از این افراد که به این بیماری مبتلا شدهاند دوباره مبتلا شوند؛ در نتیجه این که ما تمام برنامه ریزی و مدیریت خود را در درمان این تعداد افرادی که دوباره به بیماری مبتلا شدهاند قرار دهیم، کار عبثی است بلکه باید روی جمعیت کل کشور برنامه ریزی درست داشته باشیم که این کار در حال انجام است؛ در نتیجه افراد مبتلاشدهای که بهبود یافتهاند ممکن است دچار این بیماری بشوند اما درصد بالایی نیست و اگر مبتلا شوند، خفیف است.
مردانی در پاسخ به این پرسش که «داروهای "رمدیسیویر" و "فاویپراویر" به چه میزان در بهبودی بیماران مبتلا به کرونا مؤثر است»، تصریح کرد: اولین مطالعهای که درباره رمدیسیور در دنیا انجام شد، ثابت کرد این دارو میتواند دوره بستری بیمار در بیمارستان را از ۱۴ روز به ۱۰ روز کاهش دهد و مؤثر بود، در آمریکا، اروپا و استرالیا این دارو را در پروتکل قرار دادهاند و ما نیز تعدادی از این دارو را از چین دریافت کرده و استفاده کردیم که نتایج آن اعلام میشود.
وی اضافه کرد: دومین مقالهای که سه هفته پیش در مجله «نیواینگلند» که معتبرترین مجله پزشکی دنیاست، منتشر شد تأثیر داروی رمدسیور در بهبود بیماران را ۲۰ درصد قلمداد کرد؛بنابراین در همین جا اعلام میکنم داروهای رمدسیور و فاویپراویر در واقع معجزهای برای بیمار مبتلا به کرونا نمیکند؛البته مؤثر هستند، آن هم در مواردی از بیماران که در ابتدای بیماری این دارو شروع به مصرف شود، ممکن است درصدی از بیماران از این دارو فایده ببرند، اما این که هر کسی مسائل بهداشتی را رعایت نکند و بگوید وقتی که مبتلا شوم از داروی رمدیسیور استفاده میکنم و خوب میشوم، این طور نیست.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه در پاسخ به این پرسش که «آیا پزشکان عمومی مجوز تجویز این داروها را دارند»، تأکید کرد: به هیچ وجه لازم نیست پزشکی عمومی این دارو را تجویز کند؛ چراکه این دارو برای بیمارانی است که در بیمارستان بستری میشوند و برای درمان بیمار سرپایی نیست؛ البته جالب است که این دارو به برخی اطمینان کاذب نیز میدهد که چون این دارو وجود دارد، ضرورتی برای رعایت نکات پیشگیرانه نیست؛ضمن اینکه هنوز هم تحقیق محققین بزرگ دنیا بر روی پیدا کردن درمان مناسب ادامه دارد.
ارسال نظر