با این تست خانگی می‌ فهمید که دیسک کمر دارید یا نه

فتق یا بیرون زدگی دیسک یک اصطلاح پزشکی وسیع است که تغییرات خاص در دیسک کمر را توصیف می‌کند. برای بررسی این مشکل در ابتدا لازم است خود دیسک تشریح شود.

با این تست خانگی می‌ فهمید که دیسک کمر دارید یا نه

دیسک ساختاری است که بین مهره‌های ستون فقرات در بدن قرار دارد. دیسک مشابه یک بالش یا صفحه نرم برای استخوان عمل می‌کند.

بخش خارجی دیسک از غضروف فیبری سخت (حلقوی) تشکیل شده که از برخورد در سه جهت مختلف تشکیل می‌شود. در بخش میانی دیسک، یک هسته ژلاتینی وجود دارد (بعضی افراد ساختار دیسک را مشابه یک نان شیرینی ژله‌ای تشریح می‌کنند).

در عمل دیسک حرکت استخوان‌ها و مهره‌های بدن را امکان پذیر می‌کند و به عنوان یک حایل و ضربه گیر بین استخوان‌ها فعالیت می‌نماید.

در حالت عادی، این سیستم به خوبی فعالیت لازم را انجام می‌دهد. اما زمانی که فرد دچار مشکل فتق دیسک شود، حلقه خارجی دیسک دچار فرسایش می‌شود و هسته ژلاتینی به خاطر این آسیب از محل خود خارج می‌شود.

در فتق دیسک یا بیرون زدگی دیسک، دیسک از محل اصلی خود بیرون می‌زند و روی عصب نخاع فشار وارد می‌کند. در این حالت فشار وارد شده می‌تواند باعث ایجاد درد پایین کمر یا درد، بی حسی، یا ضعیف شدن پا‌ها شود.

اغلب، علائم فتق دیسک با انجام فعالیت‌های خاص یا قرار گرفتن در بعضی شرایط تشدید می‌شود. اگر شما به مشکل فتق دیسک در ناحیه ستون فقرات مبتلا باشید، احتمالاً:

- درد شما ممکن است با نشستن، خم شدن، و کشیدن بدن تشدید شود.

- درد ممکن است هنگام بیدار شدن از خواب یا پس از باقی ماندن در یک موقعیت مشخص برای یک دوره طولانی تشدید شود.

- در این حالت ممکن است نیاز به تغییر وضعیت بطور مکرر وجود داشته باشد.

- در این شرایط فرد ترجیح می‌دهد به جای نشستن در حالت ایستاده قرار گیرد.

تست خانگی برای تشخیص فتق دیسک کمر

خیلی از افراد نگران این هستند که نکند بیرون‌زدگی دیسک کمر داشته باشند و در آینده درد آن را نتوانند تحمل کنند، اما با این تست می‌توانید بفهمید که بیرون‌زدگی دیسک کمر دارید یا خیر:

روی سطح صاف دراز بکشید و پاهایتان را بالا بیاورید. اگر بین زاویه ۳۰ تا ۷۰ درجه درد شدیدی در ناحیه کمر احساس کردید، شما مشکل بیرون‌زدگی دیسک کمر دارید.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها