بین مصرف کلسیم و آهن چقدر فاصله باشد؟
کلسیم نقش به سزایی در سلامت استخوانها و دندانها دارد و تراکم استخوان تا 30 سالگی افزایش و پس از آن رو به کاهش است.
دکتر مهسا فخر زارعی، عضو هیات علمی و پزشک داروساز دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این نکته گفت: کلسیم یک ماده معدنی ضروری در بدن است، که مقدار مورد نیاز روزانه آن بر اساس سن، به افراد توصیه میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه میزان مورد نیاز کلسیم از بدو تولد تا 6 ماهگی را 200 میلیگرم است، گفت: مقدار مورد نیاز کلسیم روزانه از 7 تا 12ماهگی، 260، از یک تا 3 سالگی، 700 ، از 4 تا 8 سالگی، 1000 ، از 9 تا 18 سالگی یکهزار و 300، از 19 تا 50 سالگی 1000 و از 51 سال به بالا در مردان و زنان به ترتیب، یکهزار و یکهزار و 200 میلی گرم است.
وی به منابع غذایی حاوی کلسیم اشاره کرد و اظهار داشت: شیر و محصولات لبنی، سبزیهای برگ سبز تیره، کلم و شلغم، ماهی، حبوبات، آجیل و ... دارای کلسیم هستند که گنجاندن آنها در برنامه غذایی میتواند تا حد زیادی نیازهای کلسیم بدن فرد را تامین کند. ضمن اینکه 2 ساعت فاصله بین مصرف کلسیم و آهن به دلیل کاهش جذب، ضروری است.
دکتر فخرزارعی با بیان این که 99 درصد کلسیم در استخوانها قرار دارد، عنوان کرد: کلسیم نقش به سزایی در استخوان ها و دندان ها دارد و تراکم استخوان تا 30 سالگی افزایش و پس از آن رو به کاهش است که این کاهش در زنان یائسه سرعت بیشتری دارد.
وی وجود کلسیم را برای فعالیتهای سلولی انعقاد خون، انقباض عضلات، انتقال پیام عصبی و فعالسازی آنزیمها ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: کمبود کلسیم در طولانی مدت میتواند به کاهش توده استخوانی و افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان در سنین بالاتر منجر شود.
دکتر فخر زارعی به اثربخشی کلسیم در سرطانهای کولون و پروستات، کاهش فشارخون، درمان چاقی، کاهش علایم و دردهای قاعدگی و مسمومیت های بارداری اشاره کرد و گفت: ویتامین دی باعث افزایش جذب کلسیم میشود و مصرف کلسیم اثرات درمانی فرآوردههای تیروئیدی را کاهش میدهد که آگاهی از این موارد برای حفظ سلامت بدن لازم و ضروری است.
ارسال نظر