آنچه درباره روماتیسم قلبی باید بدانید
فوقتخصص جراحی سینه گفت: در برخی سنین تب باعث میشود بدن به بافتهای خود حمله کرده و درد گلو به وجود آید که این واکنش پایه و اساس روماتیسم قلبی است.
داوود محمدی فوق تخصص جراحی قفسه سینه درباره روماتیسم قلبی اظهار کرد: روماتیسم قلبی از طریق روماتیسم مفصلی رخ میدهد که در اثر ورود استرپتوکوک میکروبی به بدن و همراه یک گلودرد چرکی و آنژین در سنین کودکی تا پانزده سالگی ظاهر میشود. با ورود این میکروب، سیستم ایمنی بدن بسیار ضعیف میشود.
اثرات روماتیسم قلبی
او در ادامه درباره علائم این نوع عارضه بیان کرد: علائم این نوع عارضه درد و ورم مفاصل، مشکلات قلبی، بیماری کره یعنی حرکات پرشی و غیرارادی در مفاصل بزرگ، برآمدگیهای زیر پوستی و قرمزی پوست جلوی شکم است.
متخصص قفسه سینه درباره علل این نوع عارضه تصریح کرد: علت اصلی تب روماتیسمی عفونت باکتریایی به نام استرپتوکوک است. این باکتری باعث یک اختلال التهابی میشود. این باکتری باعث گلودرد یا در درصد معدودی از بیماران موجب تب مخملک میشود. تب روماتیسمی باعث میشود بدن به بافتهای خود که به وسیله باکتریها عفونی شدهاند حمله کرده و درد گلو به وجود آید. این واکنش باعث ایجاد التهاب وسیع در بدن شده، پایه و اساس تب روماتیسمی را شکل میدهد.
محمدی گفت: ممکن است تب روماتیسمی اجزای مختلفی از بدن را تحت تاثیر قرار دهد. اگر تب روماتیسمی قلب را تحت تاثیر قرار دهد و سبب التهاب یا آسیب دریچههای قلبی شود دراین صورت است که به آن روماتیسم قلبی گویند.
اثرات روماتیسم قلبی
او تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از والدین این گلودردها را علامت یک سرماخوردگی معمولی تلقی میکنند که خودبهخود درمان میشود، به همین دلیل هم فکر میکنند مراجعه به پزشک ضروری نیست و مشکل با استامینوفن و داروهای ضدسرماخوردگی حل خواهد شد.
متخصص قفسه سینه در ادامه افزود: این در حالی است که گلودرد کودکان در هر شرایطی باید جدی گرفته شود، چون میتواند به روماتیسم قلبی منجر شود و سلامت قلب را به خطر بیندازد.
او گفت: اگر فرد دارای بیماری ویروسی باشد حالتهایی مانند تب، ضعف و خستگی در بیمار بروز میکند، اما در بیماریهایی با عاملهای میکروبی و باکتریایی به ویژه گلودرد چرکی، علاوه بر این که حال عمومی فرد مطلوب نیست، بلکه حالتهای ضعف شدید و خستگی نیز وجود دارد.
اثرات روماتیسم قلبی
محمدی افزود: همچنین دوره بروز بیماریهای ویروسی معمولا کوتاه است و خودبهخود هم بهبود مییابد. درمان زمانی جواب میدهد که از داروهای مناسبی حین بیماری استفاده شود. از طرفی در گلودردهای ویروسی نیازی به تجویز آنتیبیوتیک نیست، اما در گلودردهای چرکی کودک باید به صورت منظم و دورهای البته تحت نظر پزشک آنتیبیوتیک مصرف شود، زیرا روماتیسم قلبی از عوارض گلودردهای چرکی و آنژین استرپتوکوکی است.
او اظهار کرد: از آنجا که روماتیسم قلبی فقط تا پانزده سالگی بروز میکند، بزرگسالان در معرض این بیماری قرار نمیگیرند؛ بنابراین در فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا بهتر است بیشتر مراقب کودکان باشید و اگر دچار این نوع عارضهها شدند، خطر روماتیسم قلبی را با وجود شایع نبودن جدی بگیرند و به جای دادن انواع داروها و درمانهای خانگی، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.
ارسال نظر