ویروس آنفلوانزا از چه طریقی قابل انتقال است؟
عرفانی گفت: آنفلوانزا بیماری واگیر و قابل انتقال است و افراد با لمس اشیای آلوده به این ویروس به بیماری انفلوانزا مبتلا میشوند.
حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شیوع فصل آنفلوانزا در کشور اظهار کرد: بیماری آنفلوانزا از طریق تنفس و دستهای آلوده منتشر میشود. این عارضه به شدت واگیردار و قابل انتقال است.
او ادامه داد: بعد از هر بار عطسه یا سرفه کردن ویروس آنفلوانزا زنده است و قابل انتقال به افراد دیگری میباشد.اگر افراد اشیا آلوده به ویروس آنفلوانزا را لمس کنند این بیماری به آنها منتقل میشود.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تأکید کرد: افراد سالم که دچار هیچ بیماری زمینهای نیستند در صورت ابتلا به بیماری آنفلوانزای معمولی میتوانند با استراحت در منزل و مصرف مایعات گرم این عارضه را درمان کنند. اما اگر دچار تب شدید یا سرفه شدند برای تشخیص باید به پزشک مراجعه کنند و از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک بپرهیزند.
عرفانی اضافه کرد: با استفاده از کورتون سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و علائم آنفلوانزا پوشیده میشود که این علائم چند روز بعد با شدت بیشتری در افراد خود را نشان میدهد.
او در ادامه افزود: افرادی که مبتلا به عارضه آنفلوانزا هستند باید از حضور در تجمعات انسانی خودداری کنند و در صورت نیاز برای حاضر شدن در مراکز جمعی از ماسکهای معمولی با هدف پیشگیری از انتشار ویروس آنفلوانزا استفاده کنند.
مبتلایان به سرطان واکسن آنفلوانزا تزریق کنند
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: افراد چاق، کودکان زیر ۵ سال، افراد مبتلا به بیماری مزمن قلبی و عروقی به استثنای فشار خون بالا، افراد مبتلا به بیماری زمینهای، افراد مبتلا به برونشیت مزمن، آسم، نارسایی کلیه، بیماریهای متابولیک، بیماران سرطانی و افراد مبتلا به عفونتهایی مانند HIV باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.
عرفانی افزود: افرادی که به طور مرتب آسپرین مصرف یا داروی شیمی درمانی مصرف میکنند باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند و در صورت مشاهده عارضه آنفلوانزا به هیچ عنوان خوددرمانی نکنند.
او گفت: امسال نسبت به سالهای گذشته بیماری آنفلوانزا ۳ هفته زودتر شیوع پیدا کرده است و میزان بروز این بیماری مقداری افزایش پیدا کرده است.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت یادآوری کرد: بیماری آنفلوانزا در ۹۸ درصد به صورت سرپایی قابلیت درمان دارد و تنها بین ۲ تا ۳ درصد مبتلایان باید تحت عنوان بیماری عفونتهای حاد تنفسی شدید در بیمارستان بستری شوند.
ارسال نظر