قاتل درجه یک ایرانیها
کارشناس ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از بیماریهای قلب و عروق وزارت بهداشت درباره مهمترین علل مرگ و میر ایرانیها توضیح داد.
علیه حجت زاده ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی قلب در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: در حال حاضر بیماری قلبی و عروقی اولین علتهای مرگ و میر در دنیا و کشورمان محسوب میشود و امروزه بیش از ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در دنیا به دلیل بیماری قلبی و عوارض ناشی از آن فوت میکنند.
ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق وزارت بهداشت ادامه داد: میزان مرگ و میر مردم کشورمان بر اثر بیماریهای قلبی عروقی مانند متوسط کشورهای دنیا است و در حال حاضر آمار فوتیهای ناشی از بیماریهای قلبی عروقی کشورهای پیشرفته پایینتر از ایران و متوسط دنیا است.
عواملی که بیماری قلبی را به جانتان میاندازد
او تاکید کرد: عواملی مانند دیابت، فشار خون بالا باعث بروز بیماریهای قلبی و عروقی بین افراد میشود و وزارت بهداشت برای کنترل و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی برنامههای پیشگیرانه مانند سبک زندگی سالم را اجرا میکند.
حجت زاده ادامه داد: یکی از برنامههای تخصصی وزارت بهداشت برای کنترل مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی اجرای پروژه ایراپن بوده که این برنامه مجموعه طرحهای مداخلهای است که در سطح کشور اجرا میشود.
ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق با اشاره به اینکه برنامه تخصصی ایراپن شامل ۴ بیماری قلبی عروقی، دیابت، سرطانها و آسم است، گفت: در حال حاضر انجام پروژه ایراپن در زمینه عارضه آسم در مرحله پایلوت قرار دارد، اما ۳ بیماری دیگر با این برنامه ادغام شده است و کارهای خطر سنجی بر اساس میزان خطر بیماریها انجام میشود.
او تاکید کرد: میزان بروز بیماریهای قلبی عروقی طی ۱۰ سال آینده و مرگ ناشی از آن بر اساس طرح تخصصی ایراپن پیش بینی میشود و بر اساس این برنامه تخصصی عوامل بروز خطر بیماریهای قلبی عروقی برای گروه هدف مورد سنجش قرار میگیرد.
خطر سنجی بیماری های قلبی عروقی افراد بالای ۳۰ سال
حجت زاده گفت: خطر سنجی افراد بالای ۳۰ سال که جزء گروه هدف وزارت بهداشت قرار میگیرند در پایگاههای بهداشت و مراکز جامع سلامت برنامه ایراپن اجرا میشود، در این مراکز فاکتورها مانند میزان فشار خون و دیابت افراد مورد بررسی قرار گرفته و خطر سنجی برای آنها انجام میشود.
ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق بیان کرد: اطلاعات افراد مراجعه کننده به پایگاههای بهداشت و بررسی فاکتورهایی مانند فشار خون و میزان قند خون آنها ثبت میشود و راهنماییهای لازم در زمینه بروز بیماریهای مختلف مانند قلبی عروقی و خطر سنجی برای آنها انجام میگیرد.
ارسال نظر