۷۰درصد نفرات کنونی تیم ملی ایران باید تغییر کنند!
پیشنهاد تغییر ۷۰ درصدی ترکیب تیم ملی ایران برای جامجهانی ۲۰۲۶.
مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا(ایاف سی) معتقد است که صعود قطعی تیم ملی به جامجهانی ۲۰۲۶ باید با تغییرات گسترده همراه باشد و ۷۰درصد نفرات کنونی باید تغییر کنند!
مسعود اقبالی به تحلیل بازی تیم ملی فوتبال ایران برابر کرهشمالی پرداخت و اظهار کرد: قبل از این بازی و در مصاحبهای که با ایرنا داشتم تاکید کردم که کرهشمالی در کار تیمی منسجمتر از ماست و اگر متمرکز نباشیم، بدون شک باید تاوان بدهیم که این اتفاق در نیمه دوم بازی افتاد و خوششانس بودیم که برنده از زمین بازی خارج شدیم.
وی ادامه داد: پارامترهایی در فوتبال است که اگر کادر فنی به آن توجه نکرده و تحلیل درستی از تیم مقابل و تیم خود نداشته باشد، در ادامه راه دچار مشکل میشود. تیم ایران در نیمه اول سه گل زد و پنج موقعیت خوب هم از دست ما رفت. یک مربی باید همه این هشت موقعیت را بررسی کند تا به شناخت خوبی رسیده و تهدیدها را به فرصت تبدیل کند. او باید نقاط ضعف و قوت تیم خود و حریف را به خوبی بشناسد و برای هر لحظه از بازی نقشه و برنامه داشته باشد.
کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به اخراج شجاع خلیلزاده در دیدار تیم ملی برابر کره شمالی و در واکنش به این سئوال که اخراج یک بازیکن تا چه حد میتواند تیم را دچار مشکل کند، گفت: در تمرینات باید همه اتفاقات را پیشبینی و لحاظ کرد. باید این را در تمرینات مرور کنیم که اگر یک بازیکن از ترکیب ما کم میشود، ساختار تیمی چگونه شکل بگیرد. این اخراج ممکن است در هر بازی رخ بدهد و حتما نباید در خط دفاعی باشد. شاید مرتبه دیگر یک مهاجم یا بازیکنی از خط میانی اخراج شود و باید برای همه آنها برنامه داشت.
اقبالی اظهار کرد: تیم ایران در بازی مقابل کرهشمالی در عرض پنج دقیقه، ۲ گل خورد و خوششانس بود که چند موقعیت دیگر کره تبدیل به گل نشد. این را بارها گفتیم که تیم ما در ساختار دفاعی شکننده است و در بازی با کرهشمالی این را به دفعات دیدیم. اگر مهاجمان این تیم کمی باتجربه بودند، به دفعات در نیمه دوم دروازه ما باز میشد و یک نتیجه عجیب رقم میخورد.
وی اضافه کرد: باید ببینیم این تهاجمی بودن کرهشمالی نشانه چیست؛ آیا این اتفاق ناشی از ضعف فوتبالی ماست؟ با این شرایط تیم ایران برابر تیمهای بزرگ و در بازیهایی که فشار روانی شدید است، چه تضمینی وجود دارد که زنگ تفریح نشویم؟!
مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا در واکنش به این سئوال که برای حل این مشکل چه راهکارهایی را میتوان ارائه کرد، افزود: تیم ما تا این مرحله خوب پیش رفته و بهرغم آنکه بازی خوبی را نشان نمیدهد، در نتیجه موفق عمل کرده و در صدر گروه است. تیم ما برای رسیدن به جامجهانی مشکلی ندارد اما وقتی که این حضور قطعی شد، باید به سرعت ۷۰درصد تیم ملی تغییر کند و بازیکنان جوان به آن تزریق شوند. هرچند بازیکنان جوان ما استانداردهای لازم تیم ملی را در حال حاضر ندارند اما در ۲ سال آینده و با حضور در رویدادهای مختلف و دیدارهای تدارکاتی میتوانند در خدمت تیم ملی فوتبال ایران باشند. در فوتبال ما الماسهایی را داریم که باید صیقل داده شوند تا بتوانند برای تیم ملی فوتبال ایران به میدان رفته و کسب افتخار کنند.
اقبالی یادآور شد: بازیکنان جوان با حضور در رویدادهای مختلف کسب تجربه کرده و به بلوغ فکری میرسند. آنها به دلیل شرایط سنی خود از قدرت دوندگی برخوردار بوده اما باید استانداردهای لازم برای حضور در تیم ملی را به دست بیاورند. تیمی که ما امروز میبینیم از نظر نفرات تقریبا همان تیم کارلوس کیروش است و با گذشت این سالها وقت آن است که تغییری در نفرات به وجود بیاید و شاهد جوان شدن ترکیب تیم ملی باشیم.
وی اضافه کرد: با شرایطی که الان تیم ملی دارد اگر به جامجهانی برود، بدون شک زنگ تفریح تیمهای بزرگ خواهد شد. مهاجمان آنها مثل بازیکنان کرهشمالی نیستند که برابر دروازه دلشان بلرزد. آنها با قدرت دروازه ما را تهدید کرده و رحم نمیکنند. امیر قلعهنویی تا فرصت دارد باید تیم ملی را سروسامان دهد. وقتی در تیم فوتبال بارسلونا و تیم ملی اسپانیا بازیکن ۱۶ سالهای به نام لامین یامال با آن توان فنی دیده میشود چرا ما نباید به بازیکنان جوان خود فرصت بدهیم؟ علت آن این است که متاسفانه به دلیل حضور باندهای فساد و مافیا بازیکنان مستعد دیده نمیشوند اما به جای آنها به دنبال نفراتی هستیم که پول و قدرت از آنها حمایت میکند و همین میشود که میبینیم!
کارشناس فوتبال کشورمان در واکنش به حاشیههایی که درباره تیم ملی شنیده میشود نیز گفت: چون در بین نفرات نیستم نمیتوانم به درستی اظهار نظر کنم اما وقتی یک مجری باسابقه حرفهایی را زده و از باندبازی در تیم ملی صحبت میکند، شاید خبرهایی باشد که ما از آن بیاطلاعیم که اگر واقعیت داشته و درست باشد باید رخت عزا بر تن کنیم و ماتم بگیریم!
اقبالی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا در واکنش به رفتار خلیلزاده که منجر به اخراج او در بازی با کرهشمالی شد، گفت: او یکبار در نیمهنهایی جامملتهای آسیا برابر قطر هم رفتاری مشابه داشت که این نشان میدهد او در بازیهای سخت توانایی بالایی ندارد. هر تکلی خوب نیست و بازیکنان باید یاد بگیرند که خطاهای کنترلشده انجام دهند. ندادن ضربات ایستگاهی به تیم حریف در پشت محوطه بارها تاکید شده است و اگر مدافعی این را درک نکند، یعنی شعور فوتبالی بالایی ندارد! بسیاری از بازیکنان ما هنوز نمیدانند روی هر بازیکن چگونه باید خطا کنند و رفتارهایی غیرمنطقی از خود نشان میدهند.
مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا در پایان افزود: در این بازی هم دیدیم سنگربان اول ما واکنشهای خوبی نداشت که شاید به دلیل فشارهایی است که روی تیم ملی بود. به هر حال این تیم مشکلاتی دارد که باید تا زمان شروع جامجهانی حل و فصل شود و این فرصتی است که نباید به راحتی از دست بدهیم.
منبع: ایرنا
ارسال نظر