با این روال شاید مردم فیل و کروکودیل به خانه‌هایشان ببرند

«ما هیچ قانونی برای اینکه مردم فرضا فیل و کروکودیل نیاورند، نداریم و هیچ تضمینی هم وجود ندارد که در آینده شاهد این امر نباشیم. بالاخره باید یک نظمی به این قضایا داد و از برخی مسائل پیشگیری کرد.»

با این روال شاید مردم فیل و کروکودیل به خانه‌هایشان ببرند

هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده مردم ببر، فیل و کروکودیل با خود نیاورند، پس این ماجرا نیاز به قانون دارد

نماینده مردم دامغان در مجلس اظهار کرد: «ما هیچ قانونی برای اینکه مردم فرضا فیل و کروکودیل نیاورند، نداریم و هیچ تضمینی هم وجود ندارد که در آینده شاهد این امر نباشیم. بالاخره باید یک نظمی به این قضایا داد و از برخی مسائل پیشگیری کرد.»

علی‌اکبر علیزاده از امضا‌کنندگان طرح «صیانت از حقوق عامه در برابر حیوانات خطرناک»، درباره اینکه اینگونه طرح‌ها و مشابه آن مانند صیانت از فضای مجازی، به نوعی دخالت در زندگی شهروندان محسوب می‌شود، گفت: «بالاخره اوضاع و احوالی که در زندگی انسان می‌گذرد یک شرایط جدیدی را هم پیش می‌آورد. مثلا در گذشته ماشین نبوده، در نتیجه قوانین راهنمایی و رانندگی هم نداشتیم ولی بعدا یک شرایط جدیدی پیش آمد که حکمرانان قوانینی را تصویب و بعد از آن تکمیلش کردند.»

وی ادامه داد: «بالاخره جوامع با توجه به توسعه‌ای که دارند، نیازهای جدیدی هم پیدا می‌کنند مثلا در گذشته مواد مخدر صنعتی مطرح نبوده است اما وقتی مطرح می‌شود نیاز به قانون دارد. یکی از مواردی که قبلا نبوده و الان مطرح شده، نگهداری حیوانات است چرا که فردا روزی اگر کسی بخواهد فیل را در خانه نگهداری کند یا ببر به خیابان بیاورد ما فقط می‌توانیم بگوییم عرف گفته این امر مرسوم نیست ولی قانونی نداریم. اگر یک نفر حیوان پر سر و صدایی را در خانه‌اش نگهداری ‌کند همسایه‌ها چه کاری می‌توانند انجام دهند؟ بنابراین یک سری مسائل جدید هستند و نیاز به قانون دارند.»

وی ادامه داد: «این طرح هم تمام بحثش این است که از حقوق ملت صیانت شود و نظمی به قضیه دهد. فرض کنیم یک نفر کروکودیل بیاورد، چه قانونی است که جلوگیری کند؟ ضمن اینکه این کلیات طرح است اگر نمایندگان رای دهند حتما در کمیسیون از نظرات حامیان حیوانات و دامپزشکان به عنوان مرجع تخصصی دعوت می‌شود و طرح وقتی پخته شد به صحن می‌آید و انشاالله تبدیل به قانون می‌شود.»

علیزاده در باره اینکه محدودیت‌هایی که مجلس درصدد است برای مردم ایجاد کند تنها مربوط به این طرح نیست، گفت: «در جهان مجامع قانونگذاری وجود دارد. قانون هم یعنی محدود کردن، مثلا پشت چراغ قرمز می‌گویند بایست ولی من دلم می‌خواهد بدون توقف بروم ولی قانون محدود کرده است. مجلس هم از نمایندگان خود ملت تشکیل شده است و آنها به عنوان نماینده 85 میلیون نفر حضور دارند.»

این نماینده در پاسخ به اینکه قوانین در راستای برقراری نظم باید باشند نه محدود کردن مسائل بدیهی که در کشور‌های دیگر هم رایج است، عنوان کرد: «بله به هر حال هر کشوری یک فرهنگی دارد و بر اساس آنها قوانینی در نظر می‌گیرند. ما هم فرهنگ خودمان را داریم و بر اساس آن برای مردم عزیز و متمدنمان تصمیم می‌گیریم اما این اسمش محدودیت نیست بلکه نظم دادن به مجموعه است. همانطور که گفتم ما هیچ قانونی برای اینکه مردم فرضا فیل و کوروکودیل نیاورند، نداریم و هیچ تضمینی هم وجود ندارد که در آینده شاهد این امر نباشیم. بالاخره باید یک نظمی به این قضایا داد و از برخی مسائل پیشگیری کرد.»/انتخاب

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها