مردم علاقه‌ای به شرکت در انتخابات ندارند

هیچ تلاشی در راستای ترمیم کاستی‌ها و حتی افزایش اراده عمومی برای حضور در پای صندوق رای صورت نمی‌گیرد. انتخابات ۱۴۰۰ از اهمیت بیشتری برخوردار است.

مردم علاقه‌ای به شرکت در انتخابات ندارند

اصلاح‌طلبان هنوز نمی‌دانند در فضای انتخاباتی چه شرایطی خواهند داشت. آنها از طرفی نسبت به وضعیت موجود و موانع‌ ایجاد شده در راستای آرامش جامعه احساس مسئولیت می‌کنند و از طرفی هم، همچون همیشه نگران رد صلاحیت‌های قریب به یقین و ریزش سرمایه اجتماعی‌شان هستند.
مصطفی ‌درایتی، عضو اتحاد ملت، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین در این‌باره اظهار داشت: در شرایطی که تحلیل‌ها رای به این می‌دادند که پیروزی بایدن می‌تواند شور انتخاباتی در ایران را بالا ببرد، مشخصا تا امروز هیچ تغییری در انگیزه مردم احساس نمی‌شود. البته باید به انتظار بنشینیم و با نزدیک‌تر شدن به روز برگزاری انتخابات درباره میزان مشارکت مردم اظهارنظر کنیم. اما شرایط حال حاضر کشور نمی‌تواند ما را به رای‌های بالا در سال ۱۴۰۰ امیدوار کند.

این فعال اصلاح‌طلب سیاسی در ادامه سخنانش گفت: در چنین فضایی که نظام باید دغدغه مشارکت داشته باشد، اصلاح‌طلبان همچنان نسبت به تایید چهره‌های شاخص و تاثیرگذار خود شک و تردیدهای جدی دارند. درباره این مساله که حضور پررنگ در هر انتخاباتی طبیعتا وظیفه‌ای اصلی برای جریان‌های ریشه‌دار سیاسی است، شک و بحثی نیست. اما این نکته را باید در نظر داشت، حضور در شرایطی که تمام منفذها بسته باشد و انواع و اقسام محدودیت‌ و حتی تهدیدها قد علم کنند، بسیار دشوار خواهد بود. اگر شورای نگهبان به رویه سابق خود اصرار داشته باشد، اصلاح‌طلبان عملا نخواهند توانست در انتخابات ۱۴۰۰ حضوری جدی داشته باشند و رقیب‌شان در میدانی بی‌رقیب دولت سیزدهم را در اختیار خود خواهد دید.

وی توضیح داد: برخی هم از تکرار رویه اصلاح‌طلبان برای حمایت از کاندیدای اجار‌ه‌ای حرف می‌زنند که در این رابطه باید گفت،‌ شرایط سال ۹۲ با شرایط انتخابات سال ۱۴۰۰ بسیار فرق دارد و اینطور نیست که اصلاح‌طلبان دوباره با آن روش بتوانند یا بخواهند وارد فضای انتخابات شده و برای گرفتن دولت بعدی تلاشی از خود نشان بدهند.

مصطفی ‌درایتی در پایان سخنانش گفت: در شرایط عادی باید برای نظام مهم باشد که انتخابات با چه تعداد رای برگزار شود. اما مساله چیزی جز این نیست که هیچ تلاشی در راستای ترمیم کاستی‌ها و حتی افزایش اراده عمومی برای حضور در پای صندوق رای صورت نمی‌گیرد که این مساله قابل تامل است. آن هم در شرایطی که انتخابات ۱۴۰۰ به دلیل شرایط موجود و گرفتاری‌هایی که مردم متحمل شده‌اند، نسبت به انتخابات پیشین از اهمیت بیشتری برخوردار است.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها