مجلس ما مشورتی نیست؛ تصمیم می‌گیرد و همه موظف به اجرا هستند

پای منبر علیرضا پناهیان می‌نشینم برخی بحث‌های علمی او را استفاده می‌کنم، ولی اگر بخواهم با پناهیان مناظره کنم خیلی حرف دارم. بر سر جریان شفافیت آرای نمایندگان، خیلی تعجب کردم که این منبری اهل مطالعه و تحلیل از واژه‌های سبک و نامناسب علیه یک نهاد استفاده کند.

مجلس ما مشورتی نیست؛ تصمیم می‌گیرد و همه موظف به اجرا هستند

با شناختی که از شخصیت آقای پناهیان دارم باور نمی‌کردم این حرف‌ها را وی زده باشد. در موضوع شفاف‌سازی رای نمایندگان مواضعی عکس پناهیان دارم و معتقد هستم مخفی بودن رای در دنیا فلسفه‌ای دارد. چرا آرای مردم در انتخابات مخفی است؟  چون هر فرد می‌تواند آزادانه رای دهد. اشکالی ندارد هر کس رای خود را علنی کند ولی کسی را نمی‌توانیم به این کار وادار کنیم.

پیش خودم حساب کردم نماینده‌ای که می‌خواهد رای علنی بدهد وقتی به خانه می‌رود همسرش می‌پرسد امروز چرا اینطوری رای دادی یا ندادی و از خانواده گرفته تا امام جمعه ... از او سوال می‌کنند، لاجرم نماینده برای رای دادن باید همه این محاسبات را انجام دهد.
این فعال اصولگرا عنوان کرد: خیلی نماینده‌ها رای خودشان را نشان می‌دهند یا موافق یا مخالف حرف می‌زنند اما عده‌ای هم نمی‌خواهند رای خود را علنی کنند. مخالف شفافیت آرا هستم ولی اشکالی در شفافیت نمی‌بینم این بحث می‌تواند در تریبون‌های دانشگاهی و تحقیقاتی مطرح شود. با توهین و دعوا و محکوم کردن که مشکل حل نمی‌شود.  

بارها گفته‌ام اشکال اساسی اصلاح طلبان و اصولگرایان این است که به معنای واقعی حزب فراگیر، پاسخگو و در چارچوب قانون نداریم. حزب زیاد داریم اما این احزاب همچون جزایر کوچکی هستند که جدا از هم کار می‌کنند و موقع انتخابات دم از وحدت می‌زنند شورایی به وجود می‌آید. اما اینکه به این وحدت می‌رسیم یا نمی‌رسیم به موارد زیادی بستگی دارد گاهی کم یا بیش به وحدت می‌رسیم. در ائتلاف‌ها ممکن است ۸۰ درصد به تفاهم برسیم اما چون هدفگذاری ما وحدت صددرصدی است به ناچار باید با تک تک احزاب مذاکره و آنها را قانع کنیم و این کار را سخت می‌کند.  

خیلی از نهادها را از غرب گرفتیم ما که در اسلام تفکیک قوا نداریم. به طور مثال درباره مجلس آیه‌ای پیدا کردیم تحت عنوان "و امر هم شورا بینهم" حال آنکه عبارت شورا در متون دینی به شورای مشورتی اشاره دارد در حالی که مجلس ما مشورتی نیست بلکه تصمیم می‌گیرد و همه موظف به اجرای آن هستند. روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی حتی در ترجمه انگلیسی آن در قانون اساسی اشکالی پیش آورده بود خارجی‌ها فکر می‌کردند مجلس مشورتی ایران مانند مجلس کویت و عربستان است در حالی که حضرت امام (ره) فرمودند مجلس در راس امور است. کسی با دقت قانون اساسی را بخواند متوجه می‌شود تمام اختیارات کشور دست مجلس شورای اسلامی است. 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها