تحلیلگران گزارش دادند؛

دولت پزشکیان به تنهایی قادر به حال مشکلات اقتصادی کشور نیست

امروز که دولت مسعود پزشکیان سر کار است؛ رئیس جمهور و وزرا از ناترازی های به ارث مانده گله می کنند و می گویند «دولت به تنهایی از پس حل این حجم از مشکلات بر نمی آید»، جریان رقیب هم می گوید «نمی توانید کنار بروید تا ما بیاییم و کارها را درست کنیم».

دولت پزشکیان به تنهایی قادر به حال مشکلات اقتصادی کشور نیست

حل مسائل اقتصادی فقط به دولت مربوط نمی‌شود و نیازمند همراهی همه ارکان نظام حکمرانی است

 

 

گروه سیاسی- «دولت مشکلات اقتصادی کشور را به تنهایی نمی‌تواند حل کند.» این عنوانی است که طی این مدت بارها تحلیلگران و اقتصاددان‌های کشور آن را به کار برده‌اند و براین عقیده استوارند که همانگونه که پزشکیان وارث مشکلات دولت رئیسی است، رئیسی هم وارث مشکلات دولت روحانی بود و این چرخه حداقل طی 30 سال گذشته ادامه دار بوده است. به این ترتیب می‌توان گفت که اقتصاد ایران دچار یک دور باطل شده است.

اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با اطلاعات آنلاین با تاکید بر ماموریت دشوار دولت چهاردهم برای رفع مشکلات و محدودیت‌های ریز و درشت اظهار داشت: دولت چهاردهم در حالی وظیفه اداره امور را عهده‌دار شده است که اقتصاد ایران وضعیت نابسامانی را تجربه می‌کند و طبعا ترمیم این وضعیت کار دشواری است. از سوی دیگر ناترازی ها در حوزه انرژی، کسری بودجه، موانع پیش روی مسیر تجارت و بسیاری موارد دیگر را نیز نمی توان نادیده گرفت . اما در مجموع باید گفت که حل مسائل اقتصادی فقط به دولت مربوط نمی‌شود و نیازمند همراهی همه ارکان نظام حکمرانی است.

وی با اشاره به برخی تندروی ها و سیاه نمایی ها از سوی بخشی از جریان رقیب دولت پزشکیان گفت: متاسفانه در این موقعیت خطیر که دولت برای برون رفت از محدودیت‌ها ایده و شعار وفاق ملی را در دستور کار قرار داده است، گروهی که اتفاقاً در نهادها و دستگاه‌های حاکمیتی هم حضور دارند و صاحب تریبون هستند، به جای همراهی و یاری دولت، بنا را بر تخریب و سیاه‌نمایی عملکرد دولت گذاشته اند. 

گرامی مقدم همراهی مجلس با دولت در رای اعتماد به کابینه و همچنین تصویب بودجه ۱۴۰۴ را بسیار ارزشمند دانست و گفت: رویکرد مثبت مجلس به قوه مجریه حتما و قطعا تبعات بسیار مثبتی را در پی دارد. اما در همین مجلس دوازدهم نیز چهره‌های تندوریی حضور دارند که به دنبال کارشکنی علیه دولت برآمده اند و به نظر من، روحیه عقل گرایی که در این مدت به نظام حکمرانی تزریق شده است، مانع از توفیق افراطیون خواهد شد.

با این حال امروز نیز که دولت مسعود پزشکیان سر کار است؛ رئیس جمهور و وزرا از ناترازی های به ارث مانده گله می کنند و می گویند «دولت به تنهایی از پس حل این حجم از مشکلات بر نمی آید»، جریان رقیب هم می گوید «نمی توانید کنار بروید تا ما بیاییم و کارها را درست کنیم». سوال اینجاست که واقعا برای خروج از این دور باطل باید چه کار کرد؟ برخی اعتقاد دارند که کسری بودجه دولت چهاردهم در همین ابتدای کار که دولت را از شهید رییسی تحویل گرفته است حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی می‌شود. اگر برای این کسری فکری اساسی و منطقی نشود دولت چهاردهم به یقین مجبور به چاپ پول جدید یا استقراض از بانک مرکزی می شود که باز موجب تشدید تورم می شود.

حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در گفت‌وگو با سایت نامه نیوز درباره راهکار واقعی برای خروج کشور از بن بست اقتصادی گفت: دولت به تنهایی نمی تواند مشکلات اقتصادی کشور را برطرف کند بلکه باید به مردم در عرصه اقتصاد میدان دهند تا ورود کنند. در صدر اصل 44 قانون اساسی تجارت خارجی یک امر دولتی معرفی شده بود اما امام فرمودند «دولت اقدام به واردات نکند، اجازه دهد همان هایی که وارد می کردند وارد کنند اما دولت نظارت کند». رهبر معظم انقلاب نیز همان مسیر را تاکنون طی کرده اند و تأکید دارند دولت ها باید از ظرفیت اقتصاد ملی استفاده کنند.

وی افزود: نام امسال «جهش تولید و مشارکت عمومی در اقتصاد» است. این شعار از این حکایت می کند که دولت باید پای کار بیاید و ضمن رفع موانع حضور و نقش آفرینی مردم و بخش خصوصی، دعوت، حمایت و هدایت کند تا همه ظرفیت های ملی برای پیشرفت و توسعه کشور و خنثی سازی تحریم ها پای کار بیایند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: اگر انتظار داریم دولت با امکانات خود مشکلات کشور را حل کند، درست نیست چون ظرفیت دولت نسبت به ظرفیت ملی کوچک و محدود است بنابراین کار درست و اساسی این است دولت برای پیشبرد اهداف اقتصادی بسترساز و تسهیل کننده باشد. 

وی ادامه داد: سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در حمایت از بخش بخصوصی بسیار روشن بود. دولتمردان نباید مانع فعالیت اقتصادی بخش های غیردولتی شود؛ پس باید مجموعه ظرفیت دولت و ملت برای حل مشکلات اقتصادی به کار گرفته شود که مجموعه عظیمی است.

مصباحی مقدم گفت: اگر بخواهیم تنها به ظرفیت دولت برای حل مشکلات اقتصادی بسنده کنیم چون ظرفیت و امکانات دولت اندک و محدود است نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها