جلسه ۱+۴ در منزل جهانگیری برگزار شد/ پیرامون پاسخ حسن روحانی به پاسخ شورای نگهبان

برخی رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح‌طلب از برگزاری جلسه‌ای میان سیدمحمد خاتمی، حسن روحانی، اسحاق جهانگیری، سیدحسن خمینی و علی‌اکبر ناطق نوری به میزبانی جهانگیری خبر دادند

جلسه ۱+۴ در منزل جهانگیری برگزار شد/ پیرامون پاسخ حسن روحانی به پاسخ شورای نگهبان

مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست

 

گروه سیاسی- یک‌روز پس از آنکه حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم که روز چهارشنبه 12 اردیبهشت مدعی شد که «مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.» برخی رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح‌طلب از برگزاری جلسه‌ای میان سیدمحمد خاتمی، حسن روحانی، اسحاق جهانگیری، سیدحسن خمینی و علی‌اکبر ناطق نوری به میزبانی جهانگیری خبر دادند. 

گفته شده که در این جلسه بحث در باب موضوعات روز کشور و انتخابات مجلس گذشته، و احتمالاً ایجاد تحرکات لازم برای حضور احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری دور چهاردهم بوده و این افراد نظرات و پیشنهادهای خود را مبنی بر چگونگی بازگشت به عرصه سیاسی کشور به اشتراک گذاشته‌اند.

هر چند جزییات بیشتری درباره این جلسه منتشر نشده اما شنیده‌ها حکایت از این دارد که حسن روحانی همانطور که در دیدار آخر هفته خود بر روی آن پافشاری کرده، درباره پاسخ به شورای نگهبان درباره دلایل ردصلاحیتش بحث و تبادل نظر کرده است.

حسن روحانی هفته گذشته از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: «من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… . این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست.»

او ضمن تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، اضافه کرد: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول چهار سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟ او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفان دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند، معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم. روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشورهای همسایه را بخوریم.

 

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار کرد: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم. در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالی‌که در ۳۰‌ ماهه اول دولت یازدهم، ۸.۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول سه سال اول دولت یازدهم فقط ۹.۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳‌درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰‌ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم. 

روحانی دلیل بهبود شرایط اقتصادی در دولت یازدهم را امیدواری مردم و حمایت آن‌ها از حاکمیت و دولت دانست و افزود: در آن دوره انقلاب دیجیتال تحقق پیدا کرد. استارت‌آپ‌ها در آن ایام شتاب گرفتند. توسعه پهنای باند در فضای مجازی باعث شد مردم راحت شوند و بسیاری از مشاغل در آن بستر شکل بگیرد. امروز فضای مجازی چگونه است؟ در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند، برخی سکوهای اقتصاد دیجیتال را می‌خواهند حاکمیتی کنند. بخش خصوصی را قبلا خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند. 

رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم خواهان حفظ کرامت مردم در عرصه اجتماعی در کنار حل مشکلات معیشتی آن‌ها شد و گفت: دو نمونه اصلی حکومت اسلامی، حکومت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) و مولا امیرالمؤمنین(ع) است؛ باید ببینیم در امر به معروف و نهی از منکر سیره آن بزرگان چه بود؟ قرآن در بحث حجاب از نگاه افراد شروع می‌کند. امیرالمؤمنین نه‌تنها زن بی‌حجابی را که از کنار جمع یارانش عبور کرد، تنبیه نکرد بلکه به دیگران گفت چرا به او نگاه می‌کنند؟ باید بررسی کرد که دستگاه‌های فرهنگی و صداوسیما در طول ۴۵ سال گذشته توانستند دین‌داری مردم را بیشتر کنند؟ واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ 

روحانی در ادامه با کنایه خطاب به شهردار تهران ادامه داد: امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالی‌که اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند. در مقولات اجتماعی کرامت و حیثیت مردم را باید حفظ کنیم. مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟ وقتی انقلاب شد، بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.

این اظهارات در حالی مطرح شد که برخورد با زنان کم‌حجاب در جامعه شدت بیشتری پیدا کرده و این رویه دولت باعث شده تا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم، شکاف بین اکثریت مردم و حاکمیت به حداکثر خود برسد.

احمدرضا رادان هفته گذشته ضمن حمایت از ادامه اجرای طرح نور گفته بود: « ما به خواست رئیس جمهور و وزیر کشور وارد صحنه شدیم.» هرچند پیش از این رسانه‌های دولتی نظری متفاوت را در این رابطه نشر می‌داند.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها