رژیم غذایی مناسب بیماری ام اس
بررسیهای زیادی انجام شده تا مشخص شود چه ارتباطی بین رژیم غذایی و پیشرفت بیماری ام اس وجود دارد. نتایج برخی از پژوهشها نشان میدهد که این بیماران به چند گروه غذایی نیاز بیشتری دارند.
ام اس یا(مالتیپل اسکلروزیس)یک بیماری التهابی عصبی و خودایمنی است. علت اصلی مالتیپل اسکلروزیس ناشناخته است. اما این یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافتهای عصبی حمله می کند.
بررسیهای زیادی انجام شده تا مشخص شود چه ارتباطی بین رژیم غذایی و پیشرفت بیماری ام اس وجود دارد. اما تاکنون محققان دلیل قانع کننده ای مبنی بر وجود ارتباطی بین تغذیه و تشدید یا سرعت پیشرفت بیماری پیدا نکردهاند.. اما با این حال نتایج برخی از پژوهشها نشان میدهد که این بیماران به چند گروه غذایی نیاز بیشتری دارند:
اسیدهای چرب ضروری و آنتی اکسیدان ها و مخصوصا ویتامین D
1.ویتامین D: محققان دانشگاه جان هاپکینز با بررسی تاثیر مکمل ویتامین D بر 40 بیمار مبتلا به ام اس عود کننده 18 تا 55 ساله، دریافتند که دوز بالای ویتامین D3، فعالیت سلول های سیستم ایمنی مرتبط با ام اس و علایم بیماری را کاهش می دهد.محققان بر این باورند که کاهش علایم بیماری و درمان با مکمل ویتامین D یک روش ارزان و ایمن است.
2.اسیدهای چرب ضروری: این اسیدهای چرب جزو چربیهای اشباع نشده و برای بدن مفید هستند. مانند امگا 6 و امگا 3 که در روغن ماهی و روغن دانهی کتان وجود دارد. نتایج پژوهشها نشان میدهد که این اسیدهای چرب خواص ضدالتهابی دارند و برای همین لازم است مواد غذایی سرشار از امگا 3 مانند ماهی ساردین، ماهی آزاد، روغن کانولا، گردو، جوانهی گندم، روغن دانهی کتان، روغن کبد ماهی و همچنین مواد غذایی سرشار از امگا 6 ها مانند روغن سویا، روغن بادام زمینی، روغن ذرت و روغن آفتابگردان در برنامهی غذایی مبتلایان به ام اس گنجانده شود.
3.آنتی اکسیدان ها: وظیفهشان مقابله با مولکولهای آسیب رسان میباشدو رادیکال های آزاد است.مانند:
ویتامین E:این ویتامین یکی از آنتی اکسیدان های قوی محسوب میشود که در مارگارین، کره و میوه های خشک وجود دارد.
ویتامین C:ویتامین C یکی از ویتامینهای محلول در آب بوده و در میوه های تازه و سبزیجات به میزان قابل توجهی یافت میشود.
ویتامین A:این ویتامین مانند بتاکاروتن در جگر، میوه های تازه و سبزیجات به خصوص سبزیجات نارنجی رنگ وجود دارد.
سلنیوم:یکی از مواد معدنی ضروری که در ماهی، پنیر، گوشت و غلات وجود دارد.
ارسال نظر