چه کسی رئیس جمهوری بعدی آمریکا خواهد شد؟

کامالا برای ایران، بهتر است یا ترامپ؟

اخرین نظرسنجی‌ها از بهبود وضعیت هریس حکایت دارد اما می‌دانیم که پیش‌بینی انتخابات در ایالات متحده بر اساس نظرسنجی‌ها ممکن نیست.

کامالا برای ایران، بهتر است یا ترامپ؟

 

گروه سیاسی- در حالیکه تنها چند روز تا برگزاری انتخابات مهم آمریکا باقی مانده حرف و حدیث‌ها درباره نتیجه آن و تاثیرش بر خاورمیانه به اوج خودش رسیده است.

 نظرسنجی مرکز تحقیقات «Associated Press-NORC» حاکی از آن است که حدود ۷۰ درصد از آمریکایی‌ها، در قبال این انتخابات عمدتا احساس اضطراب یا سرخوردگی دارند تا شور و شوق. همچنین اگرچه هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان در این احساسات مشترک هستند اما دموکرات‌ها سطوح بالاتری از اضطراب را گزارش کردند.

 گزارش‌ها حاکی از آن است که تا کنون بیش از ۶۲.۸ میلیون «رای زودهنگام» برای انتخابات پیشروی آمریکا داده شده که یک رکورد در تاریخ انتخابات این کشور محسوب می‌شود.

اخرین نظرسنجی‌ها از بهبود وضعیت هریس حکایت دارد اما می‌دانیم که پیش‌بینی انتخابات در ایالات متحده بر اساس نظرسنجی‌ها ممکن نیست. 

آخرین نظرسنجی CNN در پنج روز به انتخابات: هریس 278 ‌ ترامپ 241

طبق نظرسنجی فاکس نیوز در ۳ ایالت مهم و چرخشی نیز شرایط دو نامزد انتخاباتی بسیار به هم نزدیک است.

اما نتیجه انتخابات چه تاثیری در وضعیت کشورمان خواهد داشت؟ علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به سایت نامه‌نیوز گفت: «انتخابات آمریکا به هیچ‌وجه قابل پیش بینی نیست و انتخابات در آمریکا در هیچ جای دنیا مشابهی ندارد اما شرایط کنونی خاورمیانه و جنگ اوکراین همه و همه شرایط را برای دموکرات‌ها سخت کرده است و این میزان درگیری برای آمریکا باعث شده است که آراء خانم‌هریس‌ کاهش داشته باشد».

او ادامه داد: «معمولا دموکرات‌ها به پشت مرزهای آمریکا نگاه می‌کنند؛ به این معنی که آمریکا را گرفتار مسائل تودرتوی سیاست خارجی می‌کنند در حالی که جمهوری‌خواهان بیشتر به مسائل داخلی می‌پردازند.‌ اکنون آمریکا با مشکلاتی روبه‌رو است؛ از جمله وضعیت اقتصادی که چندان مساعد نیست. موضوع اشتغال و مهاجران هم مسائلی است که حل آنها برای مردم آمریکا از اهمیت زیادی برخوردار است. با این اوصاف جمهوری‌خواهان در نگاه مردم آمریکا نیروهایی هستند که بیشتر تمایل به تمرکز بر مسائل داخلی دارند».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «برای ایران اما شاید بهتر باشد که خانم هریس پیروز انتخابات شود زیرا ارتباط ایران با دموکرات‌ها قدری بهتر بوده است. بایدن که روی کار آمد گفت که خواهان از سرگیری مذاکرات هستیم اما از آن سو مشکلات زیادی با ترامپ وجود دارد؛ از جمله آنکه او از برجام خارج شد و دستور ترور سردار سلیمانی را صادر کرد. طبیعی است اگر ترامپ رئیس‌جمهور شود نوع تعامل ایران و آمریکا سخت خواهد بود. اما واقعیت این است که در حال حاضر دموکرات‌ها در شرایط خوبی قرار ندارند. رأی تعیین کننده دموکرات‌ها از اقلیت‌های آمریکاست. اکنون مسلمانان آمریکا نگاه خوبی به دولت بایدن ندارند و اقلیت‌هایی لاتین‌تبار و آسیایی‌تبار هم اکنون به سمت دموکرات‌ها نمی‌روند. با این شرایط اگر شانس ترامپ بیشتر است ولی اگر او روی کار آید با ما زاویه خواهد داشت. البته این را هم بگویم که نگاه ایران نسبت به هرکسی که روی کار آید چندان مثبت نیست زیرا تصمیم‌سازان مجموعه آمریکا را دشمن تلقی می‌کنند».

بیگدلی اضافه کرد: «روابط ترامپ با نتانیاهو هم بسیار نزدیک است. هر دوی آنها راست افراطی‌اند و طرح صلح ابراهیم که در دوره ترامپ مطرح شد بسیار به نفع اسرائیل تمام شد. اما سیاست یک امر ثابت نیست و نمی‌شود به قطعیت گفت که اگر ترامپ روی کار آید لزوما آمریکا وارد جنگ با ایران می‌شود یا جنگ در منطقه گسترش می‌یابد زیرا او تاجر است و برایش از همه‌چیز مهم‌تر اقتصاد آمریکاست».

شهریار حیدری نماینده ادوار مجلس هم در گفت‌وگو با همین سایت درباره تأثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر تحولات منطقه گفت: راهبرد ساختار نظام سیاسی آمریکا در قبال نظام بین الملل به ویژه منطقه غرب آسیا مشخص و ثابت است بنابراین با آمد و رفت رئیس جمهور دموکرات یا جمهوری خواه این راهبرد تغییر نمی کند بلکه فقط تاکتیک به اجرا درآمدنش متفاوت می شود.

وی با اشاره به مشی سیاسی کاملا هریس و ترامپ افزود: فقط دوز تندروی این دو با هم فرق می کند. در همین ماه های اخیر آنها دیدگاه های شان را در حوزه سیاست خارجی و نسبت دولتی که تشکیل می دهد با رژیم صهیونیستی را تبیین و تشریح کردند. حمایت تمام قد از اسرائیل فصل مشترک مشی ترامپ و کاملا هریس است. بعد از عملیات 7 اکتبر آمریکا در تجهیز و پشتیبانی ارتش رژیم صهیونیستی از هیچ موردی دریغ نکرد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: در حمله اخیر اسرائیل به ایران، تمام هواپیماهای اف16، اف 15 و اف35 و بمب های به کار رفته تماما اهدایی آمریکا به اسرائیل هستند. درباره ترامپ همین نسبت را با اسرائیل داشت و فقط لحن سخنانش کمی تندتر بود. در مجموع برای ایران فرق نمی کند چه کسی رئیس جمهور بعدی آمریکا شود.

وی با اشاره به حمایت های ترامپ در زمان ریاست جمهوری اش از مخالفان مقاومت به ویژه ایران افزود: با آمدن ترامپ منطقه دچار تنش جدید خواهد شد چون پیروزی او اثر روانی بر منطقه می گذارد به گونه ای که برخی کشورهای عربی دوباره به سمت و سوی همکاری های پنهانی با آمریکا برای ایجاد تحولاتی در منطقه خواهند رفت.

این نماینده ادوار مجلس گفت: ترامپ در یک ماه گذشته 2 مرتبه درباره ایران صحبت کرد، یک بار آن صحبت هایش خیلی تند و تیز بود و بر مهار برنامه هسته ای ایران تأکید کرد. هر چند هفته گذشته موضع متعادل تری درباره ایران گرفت، در کل اصلا قابل اعتماد نیست چون ثبات در مواضعش وجود ندارد.

وی با بیان اینکه با پیروزی ترامپ سطح تنش ها در منطقه بالاتر خواهد رفت، افزود: کاملا هریس در صورت پیروزی محتاط تر نسبت به منطقه غرب آسیا عمل می کند ولی این احتیاط در ترامپ وجود ندارد و با روحیه تند و رادیکالش موجب می شود تنش ها در منطقه افزایش پیدا کند چون همکاری هایش با نتانیاهو بیشتر می شود. به عبارت دیگر نه تنها ترمز نتانیاهو را نمی کشد بلکه او را تحریک به دیوانگی بیشتر می کند.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها