اروپا، مقصد بعدی داعش
رهبران داعش در صدد اعزام عوامل خود در میان پناهجویان به مقصد منطقه شنگن می باشند، تا بعد از آن بتوانند از آنها برای انجام عملیات در اروپا استفاده کنند.
با وجود برخی از اقدامات ایذائی بقایای گروه داعش در مناطقی همچون عراق و سوریه، مدتهاست داعش در خاورمیانه به پایان راه خود رسیده و پروژهاش در تشکیل آنچه به نام دولت اسلامی شهرت یافته با شکست مواجه است.
سازمان ملل متحد هم اخیراً اعلام کرد، حملات تروریستی گروه داعش در سال 2022 حدود 55 درصد کاهش یافته است.
در گزارشی که مرکز ژئوپلیتیکال اینتلیجنس سرویس تهیه کرده نیز بر این مساله تاکید و خاطرنشان شده است امروز هر تیم داعش، از چند خانه امن، یک صندوق پستی، یک انبار سلاح و مهمات و صندوقی برای تامین مالی درگیری و جنگ تشکیل شده است و در حال حاضر بقایای داعش تنها برای بقا میجنگند در حالی که چند سال پیش در اوج شکلگیری دولت خودخواندهشان، بودجه چند ده میلیون دلاری در اختیار آنها بود.
امروز مناطق صحرایی سوریه یکی از خاستگاههای گروه داعش است، به دلیل منابع نفتی موجود در این منطقه، این گروه توانسته است از طریق حمله به مراکز استخراج نفت درآمدی برای خود دستوپا و از این طریق پایگاههای آموزشی هم در این مناطق ایجاد کند.
داعش با استفاده از فقر شدید مردم سوریه به ویژه در مناطق روستایی و پرداخت حقوق 400 دلاری به عوامل خود که رقم بسیار بالایی در سوریه محسوب میشود (حقوق یک کارمند در سوریه حدود 20 دلار در ماه است) سعی دارد رویکرد تروریستی خود را در این کشور زنده نگه دارد.
از این رو کشتارهای داعش کم و بیش در سوریه همچنان ادامه دارد، در حالی که عوامل این گروه اخیراً در زمان درو، محصولات کشاورزان را به سرقت میبرند و در بازار میفروشند.
داعش طی سالهای اخیر تلاش کرده است توان تبلیغاتی خود را همچنان حفظ کند، اخیراً نیز کلیپی تبلیغاتی به 23 زبان منتشر کرد و گرچه در تبلیغات این گروه همچنان سوریه بخشی از بلاد شام و یکی از پایگاههای این گروه اعلام میشود، اما به گفته صاحبنظران، داعش در تدارک انتقال به مناطق دیگری از کره زمین است.
این مرکز به نقل از یکی از افراد منشق از داعش آورده است: خاورمیانه دیگر منطقه رشد و نمود داعش محسوب نمیشود، اکثر تیمهای عملیاتی داعش که سعی میکنند در منطقه خاورمیانه فعالیت کنند، کشف و منهدم میشوند، همین امر باعث شده است رهبران این گروه در صدد اعزام عوامل خود در میان پناهجویان به منطقه شنگن باشند، تا بعد از آن بتوانند از آنها برای انجام عملیات در اروپا استفاده کنند.
در حال حاضر این گروه کمال بهره را از کاهش سختگیریهای اعمالشده بر پناهجویان در سایه مشکلات جنگ روسیه و اوکراین در این زمینه میبرد.
به اعتقاد کارشناسان، داعش بعد از ضربات سختی که خورده، میکوشد تا اتنقام شکست خود را با انجام عملیات موردی اما شدید و وحشیانه بگیرد، با این حال سعی میکند فعالیتهای نظامی خود را همچنان در سطح پایینی نگه دارد و مانع از تمرکز مجدد حملات نیروهای ضدتروریسم و ائتلاف بینالمللی بر خود شود.
در همین حال تلاشهای داعش برای توسعه شاخههای دیگر در آفریقا و آسیای میانه و حتی هند مشهودتر شده است.
به بیانی میتوان گفت داعش همانند یک کشتی است که در حال غرق شدن است اما عواملش در قایقهایی در این سو و آن سوی اقیانوس در حال پارو زدن هستند.
منبع: اعتماد
ارسال نظر