سعد عبدی مدیر امور نظارت و برنامه ریزی شرکت ملی مس ایران:

معادن سودده هستند

شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه «قیمت تمام شده» شانه به شانه شرکت‌های پیشرو دنیا از جمله گلنکور حرکت می‌کند به طوری که بر پایه آمار، قیمت تمام شده محصولات این شرکت به رقمی کمتر از 1750 دلار بر تن رسیده است که دستاوردی افتخار آمیز برای کشور و شرکت ملی صنایع مس ایران است.

معادن سودده هستند

سعد عبدی مدیر امور نظارت و برنامه ریزی شرکت ملی مس ایران در سومین همایش فلزات غیرآهنی با ارائه آماری از وضعیت معادن کشور بخصوص ذخایر معادن ایران، عنوان کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران  در حوزه «قیمت تمام شده» شانه به شانه شرکت‌های پیشرو دنیا از جمله گلنکور حرکت می‌کند به طوری که بر پایه آمار، قیمت تمام شده محصولات این شرکت به رقمی کمتر از  1750 دلار بر تن رسیده است که دستاوردی افتخار آمیز برای کشور و شرکت ملی صنایع مس ایران  است.

به گزارش مس پرس، وی افزود: ذخایر ایران با توجه به اقداماتی که صورت گرفته در حال حاضر به 36.5 میلیون تن رسیده است و با این میزان ذخیره ما در رتبه هفتم دنیا قرار داریم.

مدیر امور نظارت و برنامه ریزی شرکت ملی مس ایران در خصوص وضعیت معادن طلای کشور نیز عنوان کرد: برآورد ذخایر از معادن طلای کشور در سال 2019 نشان دهنده وجود 320 تن برآورده شده و این رقم برای بوکسیت که ماده اولیه آلومینا محسوب می شود برابر با 380 میلیون تن  است که ایران را در جایگاه 12 قرار داده است.

اما در خصوص وضعیت ذخایر روی ایران به گفته عبدی داده ها نشان دهنده آن است که ایران در جایگاه پنجم جهان قرار دارد که می توان گفت ذخایر روی ما در وضعیت خوبی در جهان برخوردار است.

در جمع بندی وضعت معادن کشور مدیر امور نظارت و برنامه ریزی شرکت ملی مس ایران بر این نکته تاکید کرد که با توجه به شرایط کنونی می توان گفت هیج معدن زیان دهی در حال حاضر در کشور نداریم این امر نشان می دهند که در بخش معدن اقدامات مناسبی صورت گرفته است.

وی افزود: متوسط قیمت مس طی سال‌های 96تا 98 رشد کرده و قیمت متوسط مس در سال 2020 حدود 6هزار دلار در جهان مشخص شده است.  این روند مثبت قیمتی وجود دارد و با توجه به کشف واکسن کرونا قیمت مس بالای 6 هزاردلار خواهد رفت و تا سال 2024 به بالای 7هزار دلار خواهد رسید.

به گفته عبدی سال 2017 نشان‌ از سودآوری 98درصدی تولیدکنندگان مس با قیمت متوسط داشت و در سال 2018 نیز تنها یک درصد از واحدهای مس دنیا با حاشیه سود منفی داشتند. در سال 2020 فقط یک مقطعی درحد 7درصد زیان بودند اما هیچ معدنی و صنعتی هم اکنون در زیان نیستند و صنعت مس از این نظر افتخار آمیز است.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها