افزایش چشمگیر ذخایر صبانور

امروزه، یکی از اقدامات استراتژیک و هوشمندانه شرکت‌ها جهت دستیابی به سودآوری پایدار و افزایش عمر پربار سازمان، تمرکز بر آینده‌نگری و تضمین رشد مستمر در کنار افزایش سودآوری سالانه است.

افزایش چشمگیر ذخایر صبانور

این رویکرد به شرکت‌ها امکان می‌دهد تا از بنیان قوی برخوردار شوند و سرمایه‌گذاری‌های فعلی‌شان قابل اعتماد و اتکا باشد. بر همین اساس، بررسی مستمر اقدامات زیرساختی شرکت‌های بزرگ صنعتی از ضروریات توسعه پایدار این شرکت‌هاست.

صنعت فولاد کشور در حال حاضر با دو چالش اساسی روبروست که هر دو این چالش‌ها به زیرساخت‌های این صنعت برمی‌گردد:

۱. تأمین مواد اولیه

۲. ناترازی انرژی

در این راستا، شرکت‌های فعال در حوزه فولاد هر یک به نحوی اقدامات متناسب با شرایط خود را آغاز کرده‌اند. به ویژه، هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات که همواره با نگرش رشد و توسعه‌ی پیوسته فعالیت می‌کند، گام‌های مؤثری در جهت رفع این چالش‌ها برداشته است. با توجه به اهمیت این موضوع، هرسال اقدامات این هلدینگ تاثیرگذار را در این دو حوزه مهم، زیر ذره‌‌بین قرار می‌دهیم.

به گفته فعالان این بخش، صنعت فولاد کشور که سهمی بالغ بر ۴.۵ درصد در اقتصاد ملی دارد و از میانگین جهانی بالاتر است، همواره نقش کلیدی در رشد اقتصادی و ارزآوری ایفا کرده است؛ به‌طوری‌که در سال گذشته زنجیره فولاد با صادرات حدود ۸ میلیارد دلار، معادل تقریباً ۱۶.۵ درصد از صادرات نفتی کشور، سهم چشمگیری در ارزآوری داشته است.

رشد ذخایر صبانور، شاخص موفقیت «ومعادن»

با توجه به اهمیت تأمین پایدار خوراک (سنگ‌آهن) به عنوان پاشنه آشیل صنعت فولاد، ضرورت توسعه متوازن و هوشمند زنجیره فولاد بیش از پیش مشهود شده است؛ چرا که علاوه بر احداث واحدهای تولیدی در بخش‌های مختلف، باید زیرساخت‌ها و تأمین مواد اولیه به صورت مستمر و بهینه فراهم گردد. در همین بستر، هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، با نگرشی بر رشد و توسعه پیوسته، گام‌های مؤثری در جهت افزایش فعالیت‌های اکتشافی و تضمین تأمین مواد اولیه برداشته است.

دکتر سعدمحمدی، مدیرعامل «ومعادن»، اعلام کرده که تاکنون بیش از ۱۹ دستگاه حفاری اکتشافی توسط این شرکت خریداری شده است؛ از این تعداد، ۱۵ دستگاه به شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان و ۴ دستگاه به شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا تخصیص یافته است. تمرکز اصلی این اقدامات بر توسعه اکتشافات در محدوده‌های جانجا و صبانور قرار دارد. آمار حفاری‌های اکتشافی «ومعادن» نیز روند رو به رشدی را نشان می‌دهد؛ به طوری که در سال ۱۴۰۱ میزان حفاری به ۶۵,۲۴۷ متر، در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۱,۸۸۸ متر و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ به ۹۵,۷۷ متر رسیده است. انتظار می‌رود تا پایان سال جاری این رقم از ۱۲۰,۰۰۰ متر نیز فراتر رود. در مجموع، طی سه سال گذشته ۲۹۸,۱۳۴ متر حفاری اکتشافی توسط این مجموعه انجام شده که از این میزان، ۲۸۱,۲۱۲ متر در محدوده‌های اکتشافی گروه «ومعادن» و ۱۶,۹۲۲ متر در مناطق خارج از گروه انجام شده است.

در نتیجه این اقدامات گسترده اکتشافی، ذخایر قطعی معادن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (شامل معادن باباعلی، گلالی و شهرک) از ۵۱,۹۴۲,۰۰۰ تن در سال ۱۴۰۰ به ۳۹۷,۶۵۴,۳۵۶ تن تا به امروز افزایش یافته که ارزش برجای این ذخایر بالغ بر ۹۰۰ میلیون دلار می‌باشد.

در راستای بهره‌مندی از این ذخایر، طرح‌های توسعه‌ای متعددی در این گروه در حال اجراست که تأمین مستمر خوراک برای واحدهای احیای مستقیم و فرآیندهای فولادسازی این مجموعه تحقق یابد و ارزش افزوده بیشتری برای صنعت ایجاد شود.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها