پانزدهمین روز اعتراضات مردم سراوان
دو هفته است مردم مظلوم سراوان در ورودی روستا تحصن کردهاند، همانجا افطار میکنند، همانجا میخوابند!
بیش از ٣٠ سال است که روزانه حدود ١٠٠٠ تن زباله در سراوان دفن میشود، ۵۵۰ تن از زبالهها از رشت و بقیه مربوط به ۵۰ شهر و روستای اطراف است.
شیرابههای زبالهها هم به رودخانههای سیاهرود، گوهررود و زرجوب رشت سرازیر شده و همراه با فاضلاب شهری، صنعتی و بیمارستانی وارد تالاب انزلی و دریای خزر میشود.
محل دفن زبالهها برای ساکنین مشکلات دهشتناکی ایجاد کرده. از بیماریهای پوستی تا بوی گند و هجوم حشرات و در نهایت نابودی جنگل و دامها و جانداران و سرازیر شدن شیرابه به خاک و منابع آب زیرزمینی ...
زبالههایی که سالهاست در منطقه جنگلی سراوان رشت تخلیه میشود، شیرابهای دارد که بصورت رودی در جریان و به سمت رودخانه چمارسرا و زرجوب در حال حرکت است، یعنی هر تعداد رود در مسیر دریا باشد نهایتا آلوده به فاضلاب شهری و شیرابههای سمی به سمت دریای کاسپین میرود و در مسیر آن روستاییان و کشاورزان برای آبیاری بیجار و صیفی کاری از آن استفاده میکنند، و این چرخه ادامه دارد.
در فصل بارش تا ثانیهای ۱۸ لیتر شیرابه وارد آبهای شیرین زیر جنگل میشود. درواقع حداقل ۱۸ لیتر در ثانیه.
اگر بیجارهای کنار خیابان در پیربازار هنگام آبیاری محصول برنج نگاه کنید شیرابه کاملا مشخص میباشد. نه کارخانهها و بیمارستانها تصفیه کننده دارند و نه نظارتی هست.
از انباشت زبالهها تاکنون یک کوه ۹۷ متری زباله در جنگل سراوان ایجاد شده است.
از سال ۶۳ تا کنون حدود یک میلیون تن پسماند شهر رشت و چند شهر دیگر گیلان، درجنگل سراوان دپو شده و شیرابه آن باسرعت ۶ تا ۱۲ لیتر بر ثانیه از دل جنگلهای هیرکانی و از طریق رودخانههای زرجوب و گوهررود وارد تالاب انزلی میشود.
حالا دو هفته است مردم مظلوم سراوان در ورودی روستا تحصن کردهاند، همانجا افطار میکنند، همانجا میخوابند!
مردم سراوان و بخصوص زنان، شب را در ورودی محل دپوی زباله ها سر میکنند و مانع از ورود کامیونهای حمل زباله به جنگلهای باستانی هیرکانی میشوند.
هنوز هیچ راه حل مشخصی برای منطقه سراوان ارائه نشده است.
مردم سراوان که سالهاست از آسیبهای دفع غیربهداشتی زباله در این منطقه رنج میبرند، ضمن نشان دادن بیماریهای پوستی و زخمهای طولانیمدت خود به خبرنگاران، خواستار جلوگیری از ورود زبالهها به سایت پسماند شدند.
مسئولان طی دو هفته که از تجمع مردم میگذرد چندین بار به منطقه رفته و وعده حل مشکل را دادهاند.
فاجعه زباله سراوان یک فاجعه ناشناخته ملی و مصداق صریح نقض عدالت محیط زیستی است که تبعات فرانَسلی و فرامنطقهای دارد.
این معضل ملی دارای راه حل است و نمیتوان آن را بر گردن خشکسالی و تغییر اقلیم و تحریم و دشمن انداخت.
منبع: مجموعه توئیتهای مرتبط با اعتراضات سراوان
ارسال نظر