با 15 خاصیت باورنکردنی بادمجان سفید برای سلامتی آشنا شوید

بادمجان سفید، پوست و گوشت کاملا سفیدی دارد و بر خلاف بادمجان سیاه، پوستش خوردنی نیست و طعم شیرین و دلچسبی دارد. در این مطلب به خواص شگفت‌انگیز این گیاه خوراکی می‌پردازیم.

با 15 خاصیت باورنکردنی بادمجان سفید برای سلامتی آشنا شوید

بادمجان سفید یا بادمجان ژاپنی (به انگلیسی : white eggplant ) در دو نوع خوراکی و زینتی وجود دارد. بادمجان سفید گیاه بومی هند و بنگلادش است که امروزه در سایر کشورهای آسیایی، اروپا و آمریکا کاشته می‌شود.

فصل تولید بادمجان سفید در تابستان است اما در فصول دیگر هم یافت می‌شود و می‌توانید از آن برای تهیه ترشی بادمجان، کشک بادمجان، حلیم بادمجان، خورش بادمجان و بادمجان پلو استفاده کنید.

مقایسه بادمجان سفید و بادمجان بنفش

بادمجان سفید بویی معطر و مزه‌ای شیرین دارد و از نظر قیمت گران‌تر از بادمجان بنفش است. طعم دلچسب بادمجان سفید باعث می‌شود ک با یک بار مصرف آن طرفدار پر و پا قرص آن شوید.

بادمجان سفید پوست سفت‌تری دارد.

بیشتر بخوانید:

    از درد ناخن تا نوک سر هر دردی را با این دو شگفتی طبیعت نابود کنید!

    این میوه واقعا معجزه گر است!

پوست بادمجان سفید به هیچ عنوان خوراکی نیست و باید دور انداخته شود ولی پوست بادمجان سیاه و بنفش قابل خوردن است.

گوشت بادمجان سفید کاملا سفید رنگ است بر خلاف سایر بادمجان‌ها که گوشتی متمایل به سبز دارند.

دانه‌های بادمجان سفید نسبت به بادمجان سیاه بیشتر است

بادمجان سفید از نظر اندازه کوچک‌تر از بادمجان بنفش است و زودتر برداشت می‌شود.

طبع بادمجان سفید

بادمجان سفید طبع سرد و خشک دارد. سرشار از فلاونوئیدها از جمله آنتوسیانین است، سرشار از ویتامین ث، ویتامین کا، ویتامین ب ۶، تیامین، نیاسین، منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس، اسید فولیک و منگنز است.

۱۵ خاصیت باورنکردنی بادمجان سفید برای سلامتی

خواص بادمجان سفید

در صورتی که به بادمجان سفید نمک بزنید آبی زرد رنگ از آن خارج می شود که برای جلوگیری از عرق فوق‌العاده است.

بادمجان سفید به دلیل حجم بالای آبی که دارد برای درمان کم آبی بدن بسیار موثر است. از آن جا که بادمجان سفید سرشار از فیبر است بنابراین از ابتلا به یبوست و سرطان روده پیشگیری می‌کند.

کاهش آکنه و جوش صورت

مقدار بالای نیاسین موجود در بادمجان سفید باعث ایجاد خواص ضد التهابی شده که برای پیشگیری  درمان جوش و آکنه بسیار مفید است. البته در برخی افراد که نسبت به بادمجان آلرژی دارند کاملا برعکس عمل کرده و باعث ایجاد جوش و آکنه‌های پوستی می‌شود.

جوان سازی پوست

مقدار بالای ویتامین ای این خوراکی باعث تقویت دیواره موبرگ‌های پوست شده و باعث بهبود انعطاف‌پذیری و کاهش چین و چروک پوست می‌شود.

درمان و پیشگیری از سرطان

مقدار بالای ویتامین آ موجود در بادمجان سفید باعث پیشگیری و درمان سرطان پوست می‌شود. پلی فنول های بادمجان سفید خاصیت ضدسرطان قوی دارند و برای پیشگیری از رشد تومو و متاستاز سلول‌های سرطانی مفیدند.

تقویت رشد مو

ویتامین ای و آ موجود در بادمجان سفید به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده در نتیجه باعث تغذیه بهتر فولیکول های مو و تقویت رشد مو می‌شود.

سلامت قلب

مقدار بالای فیبر، پتاسیم، ویتامین ث و ویتامین ب۶ در این گیاه برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی مفید است. آنتوسیانین موجود در این گیاه با کاهش فشار خون، خطر مگر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. وجود مقدار بالای فیبر در بادمجان سفید باعث می‌شود به دفع بهتر کلسترول خون کمک کرده و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

درمان کم خونی

بادمجان سفید سرشار از مس و آهن است که باعث افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون شده و به  درمان کم خونی فقر آهن کمک می‌کند. همچنین باعث کاهش علایم کم خونی فقر آهن از جمله سردرد، خستگی، ضعف و افسردگی می‌شود.

تقویت دستگاه گوارش

فیبر بالای موجود در بادمجان سفید باعث بهبود فرایند هضم و کاهش نفخ معده می‌شود. تحرکات روده را بهتر کرده و از بروز یبوست پیشگیری می‌نماید.

پیشگیری و درمان دیابت

بادمجان یکی از بهترین خوراکی‌ها برای پیشگیری و درمان دیابت است. مقدار بالای فیبر و مقدار کم کربوهیدرات در بادمجان باعث تظیم قند خون و انسولین شده و از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری می‌کند. بادمجان سفید در هند به عنوان خوراکی ضد دیابت معروف است.

کاهش عوارض قاعدگی

بادمجان سفید حاوی ویتامین کا، ویتامین ای و کلسیم است که به تنظیم هورمون‌های زنانه کمک می‌کند و باعث کاهش عوارض و دردهای سندرم پیش از قاعدگی می‌شود.

ویتامین کا موجود در بادمجان سفید می‌تواند توانایی لخته شده خون را بهبود داده و از خونریزی شدید قاعدگی جلوگیری کند.

بهبود بینایی

بادمجان سفید سرشار از ویتامین آ،  آنتوسیانین و نیاسین  است که باعث کاهش فشار چشم،  بهبود عملکرد چشم‌ها و بینایی می‌شود و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد.

پیشگیری از آلرژی

ویتامین آ موجود در بادمجان سفید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. از سویی دیگر اسید کلروژنیک به عنوان یک آنتی هسیتامین طبیعی عمل کرده و احتمال ابتلا به آلرژی را کاهش می‌دهد.

درمان سردرد میگرنی

بادمجان سفید حاوی مقادیر زیادی نیاسین ، ویتامین ب ۳، ویتامین ب ۲ است که خواص ضد التهابی دارند و می‌توانند به کاهش سردردهای میگرنی کمک کنند.

کاهش استرس و افسردگی

بادمجان سفید حاوی اسکوپولیتین است که باعث افزایش ترشح سروتونین در مغز می‌شود در نتیجه به کاهش استرس و افسردگی کمک می‌کند.

ویتامین های گروه ب موجود در بادمجان توانایی تحمل استرس در بدن را افزایش داده و باعث بهبود خلق و خو و کاهش اضطراب می‌شود.

سلامت دندان‌ها

ویتامین ث موجود در این گیاه باعث بهبود سلامت لثه‌ها شده و خطر ابتلا به بیماری اسکوربوت را کاهش می‌دهد. از سویی دیگر خواص انتی باکتریال طبیعی بادمجان ، احتمال پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهد.

پیشگیری از سرماخوردگی

مقدار زیاد ویتامین ث و ویتامین آ موجود در بادمجان سفید با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش می‌دهد.

۱۵ خاصیت باورنکردنی بادمجان سفید برای سلامتی

عوارض بادمجان سفید

بادمجان سفید می‌تواند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک مثل عطسه، سرفه، آبریزش بینی، خارش پوست یا ایجاد آکنه و جوش پوستی در برخی از افراد شود.

روش مصرف بادمجان سفید

بادمجان سفید را می‌توانید جایگزین بادمجان سیاه و بنفش در طبخ انواع غذاها نمایید و بادمجان سفید به دلیل وجود سولانین حاوی رگه‌هایی تلخ است بنابراین برای این که تلخی‌اش را از بین ببرید باید بادمجان سفید را کاملا پوست گرفته و مدتی در آب نمک بخوابانید تا آماده پخت شود و طعمی دلچسب و دوست داشتنی پیدا کند.

بادمجان را بعد از خواباندن در اب نمک، آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافه اش کاملا گرفته شود.

یک عدد سفیده تخم‌مرغ را هم بزنید و سطح بادمجان‌ها را به سفیده تخم‌مرغ آغشته کرده و در تابه‌ای نچسب با مقدار کمی روغن سرخ کنید.

به این ترتیب بادمجان بدون این که روغن زیادی به خودش بگیرد پخته می‌شود و شما می‌توانید مطابق معمول از آن در هر غذایی که قبلا با بادمجان بنفش و سیاه درست می‌کردید، استفاده کنید و طعم متفاوت و دلچسب آن را بچشید./برنا

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها