کرونای انگلیسی این گونه باعث مرگ افراد می شود + تصاویر
در ادامه خصوصیات و اطلاعاتی از نوع جدید ویروس کرونا با نام کرونای انگلیسی را در عکس مشاهده خواهید کرد
مستقل آنلاین : در ادامه خصوصیات و اطلاعاتی از نوع جدید ویروس کرونا با نام کرونای انگلیسی را در عکس مشاهده خواهید کرد
گونه جدیدی از ویروس کرونا با سرعت انتقال سریعتر در انگلستان کشف شده که در حال انتشار در نقاط دیگر جهان است و بهدلیل نوع جهشی که داشته، نگرانیهای جدی را در سطح جهان به وجود آورده است. نگرانی از شیوع ویروس کرونا خطرناک انگلیسی باعث شده تا بسیاری از کشورها سفر اتباع انگلیس را ممنوع کرده و جلوی پروازهای خارجی این کشور را نیز بگیرند.
روز سه شنبه 16 دی ماه، سعید نمکی - وزیر بهداشت کشورمان از شناسایی اولین فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در کشور خبر داد. تحقیقات دانشمندان در آمریکا، انگلیس، و دیگر نقاط جهان نشان داده است ویروس کرونای جدید باعث ایجاد علائم شدید در بیماران نمیشود. تحقیقات دانشمندان انگلیسی بر روی بیش از یک هزار و ۷۰۰ بیمار مبتلا به کرونا نشان میدهد هیچ ارتباط معناداری میان ابتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا و افزایش نرخ مرگ و میر یا بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد.
ویژگیهای کرونای جدید جهشیافته:
از گونههای قبلی واگیردارتر است.
دو برابر عفونیتر است.
سرعت انتشارش ۷۰ درصد بیشتر است.
به سرعت جایگزین گونه قبلی میشود.
آزمایشش هفتهها یا شاید ماهها طول میکشد.
آنتیبادی نجاتیافتگان تأثیر کمتری روی آن دارد.
اولین بار در شهریور ماه شناسایی شد، اما تا الان توسط نخستوزیر انگلیس پنهان شده بود و دوسوم مبتلایان در انگلیس حامل این ویروس بودند.
گونه جدید به کشورهایی چون دانمارک، ایتالیا، استرالیا و هلند منتقل شده است.
در حال حاضر راه حل سریع برای مقابله با آن اعمال قرنطینه است.
واکسنهای فعلی قادر به مقابله با آن هستند، اما اگر باز هم جهش کند، ممکن است واکسنها کارآیی نداشته باشند.
محققان میگویند ویروس کرونای جهش یافته جدید قابلیت سرایت بیشتری دارد و همین موضوع میتواند شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان را افزایش دهد. تحقیقات نشان میدهد در انگلیس نسبت افرادی که به ویروس کرونای جهش یافته مبتلا شده اند نسبت به کسانی که به ویروس کرونا معمولی آلوده شده اند، در حال افزایش است.
این نسخه جهش یافته کووید ۱۹ که برای نخستین بار در ماه سپتامبر در انگلیس مشاهده شد، تاکنون در دستکم ۱۸ کشور مختلف از جمله ژاپن، سوئد، آلمان، فرانسه، ایران و کانادا پخش شده است.
جهش ویروس کرونا ؛ ویروس کرونای انگلیسی چه میکند؟
جهش تازهای که از ویروس کووید ۱۹ در دسامبر سال ۲۰۲۰ (اواخر آذر ماه) در انگلستان کشف شده VUI-202012/01 نام دارد. دانشمندان در حال پژوهشِ بیشتر روی این جهش از ویروس هستند. هنوز ابعاد اثرگذاری ویروس کرونای انگلیسی دقیقا مشخص نشده، اما بسیاری از کشورها تردد به انگلستان را محدود یا ممنوع کردهاند.
جهش تازه ویروس کرونا با عنوان VUI-202012/01 شناخته میشود؛ اما این حروف و اعداد به چه معنا هستند؟ اینها بهطور اختصاری نماینده عبارت کاملِ Variant Under Investigation, Year 2020, Month 12, Variant 01 هستند که معنای آن، گونۀ تحت تحقیق، سال ۲۰۲۰، ماه ۱۲، گونۀ ۰۱ است.
دانشمندان میخواهند بدانند جهش ویروس کرونا از نظر شدتِ علائم چه تفاوتهایی با گونۀ قبلی دارد. آیا بیماری ناشی از این مهمان ناخوانده و تازهوارد شدیدتر از مورد قبلی است؟ آیا واکسنهایی که تاکنون ساخته شدهاند روی آن هم اثرگذار خواهند بود؟
گونه جدید ویروس کرونا و جهش ویروس
از ۱۳ دسامبر (اواخر آذر ماه) ۲۰۲۰، حدود ۱۱۰۸ مورد فرد مبتلا به نوع جدید ویروس کرونای انگلیسی در این کشور مشاهده شدهاند. شناسایی این جهشِ تـازه بـهواسـطه تـحقیـقـات اپیدمیولوژیک و ویـروسشناسـی مـمکـن شـده اسـت. در اوایـل دسـامبـر سـال ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به کرونا در جنوب شرقی انگلستان افزایشی ناگهانی داشته و همین افزایش بود که به تحقیقات بیشتر و کشف جهش ویروس کرونا منجر شد.
با وجود محدودیتهایی که از سوی دولت اعمال شده بود و تلاشهایی که برای کنترل بیماری انجام میگرفت، همچنان بهشمار بیماران مبتلا به کرونا در جنوب شرقی انگلستان اضافه میشد؛ بنابراین نیاز به پیگیری دقیقتر، بیش از پیش خود را نشان میداد.
برای اینکه موضوع شفافتر شود، اجازه بدهید درباره جهش و گونه جدید ویروس برایتان بیشتر توضیح بدهیم. گونه جدیدِ هر ویروس زمانی به وجود میآید که ساختار ژنتیکیِ ویروسِ قبلی تغییر کند. تمام ویروسها در طول زمان جهش مییابند؛ پس ویروس کرونا نیز از قاعده ویروسها مستثنا نیست.
مانند تمام گونههای ویروس، ویروس کرونای انگلیسی نیز که جهشیافته نوع اولیه کروناست، دارای نشانههای ژنتیکی یا اثرانگشت ژنتیکی مخصوص به خود است. این ویژگیها شناسایی و بررسیاش را ساده و ممکن میکنند. این را هم به یاد داشته باشید که جهشهای ویروسها لزوما آنها را خطرناکتر و مسریتر نمیکنند؛ اما درباره ویروس کرونای انگلیسی داستان از این قرار است که میزان سرایتش ۷۰ درصد بیشتر از گونه قبلی ارزیابی میشود.
پیتر هوربی (Peter Horby)، متخصصبیماریهای عفونی و رئیس «گروه مشاوران تهدیدهای ویروس تنفسی نوظهور» در انگلستان، اعلام کرده است: در حال حاضر کاملا مطمئن هستیم که این گونۀ جهشیافته از ویروس کرونا سرعت انتقال بالایی دارد.
جهشها و تغییرات ویروس کرونا
بهطور میانگین، از زمان شروع همهگیری ویروس کرونا تا کنون، ۵ تا ۱۰ درصد از کل ویروسهای کرونا در انگلستان دچار توالی شده و جهشهایی پیدا کردهاند. ۴ درصدِ جهشِ ویروس نیز در جنوب شرقی انگلستان دیده میشود.
نخستین مشاهدات از ویروس کرونای انگلیسی در کِنت (kent) در جنوب شرقی انگلیس بوده است. این مشاهدات حاکی از آن است که مبتلایان به ویروس جدید غالبا از سنین زیر ۶۰ سال هستند. این اطلاعات بنا به تجزیهوتحلیلهای گذشتهنگری به دست آمده که ویروس جهشیافته را در ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۰ کشف کردند و شاهد تداوم شیوع سریع آن در نوامبر (آذر ماه) هم بودند.
جهشهای ویروس کرونای انگلیسی
تعداد ۱۴ جهش در ویروس باعث تغییرات آمینواسیدهای آن شده و ۳ حذف ژنتیکی هم در ویروس انجام گرفته است. این تغییرات میتوانند منشأ تغییر قدرت انتقال ویروس در انسانها شوند.
البته جهشهای رخداده در ویروس فقط در انگلستان دیده نشدهاند، بلکه بهطور مستقل در کشورهایی مانند استرالیا و آفریقای جنوبی هم گزارشهایی مبنی بر جهش رخ داده است. تحقیقات نشان میدهند جهشها در انگلستان و آفریقای جنوبی ریشه مشترکی نداشتهاند و این تغییرات بهطور مستقل در هر کشور به وجود آمده است. ویروس کرونای انگلیسی در کشورهایی مانند دانمارک، هلند، ایتالیا، استرالیا و ایسلند هم دیده شده است.
نیل فرگوسن (Neil Ferguson) از دانشمندان عضو «گروه مشاوران تهدیدهای ویروس تنفسی نوظهور» میگوید که احتمالا ویروس کرونای انگلیسی در کودکان هم عفونتزایی بالایی دارد و آنها را بیشتر هدف هجوم خود قرار میدهد. البته این فرضیهها باید با پژوهشهای بیشتر قطعی شوند و هنوز نمیتوان ایدههای مختلف را تماموکمال پذیرفت.
بالابودن سرعت انتقال ویروس کرونای انگلیسی میتواند زمستان مرگبار و سختی را به انگلستان و دنیا تحمیل کند. با شیوع سریعتر ویروس، احتمالا بیمارستانهای این کشور و شاید نقاط دیگر دنیا در هفتههای آتی پر از بیماران مبتلا به کرونایی شوند که نیاز به بستری دارند.
فرق مهم ویروس کرونای انگلیسی با ویروس کرونای چینی
دکتر مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امکان تشخیص ویروس کرونای جهشیافته در ایران وجود دارد. از همه مسافران انگلیس و اروپا در فرودگاه تست سریع و از موارد مشکوک تست دقیق تر «پی سی آر» گرفته و بررسی میشود و تاکنون موردی از این ویروس در ایران تایید نشده است.
دکتر مردانی افزود: ویروس جهشیافته کرونا از اواخر شهریور در انگلیس وجود داشته است. به هر صورت این موضوع را اعلام نکردند. شاید از جهش کروموزوم ویروس کرونا مطمئن نبودند. البته برخی منابع هم می گویند بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس تعمدا این موضوع را اعلام نکرده اما در هر صورت این ویروس جهشیافته در جنوب انگلیس مشاهده و بلافاصله مشخص شد که در اکثر کشورهای اروپایی مثل هلند، بلژیک، آلمان، دانمارک، ایتالیا و حتی خارج از اتحادیه اروپا مثل لبنان، استرالیا و خیلی از کشورها دیده شده است.
وی ادامه داد: تفاوت این ویروس جهشیافته با ویروس کرونای قبلی این است که شدیدا آلودهکنندهتر است. میزان بیماری زایی و سرایت آن در حدود ۷۰ درصد تا دوبرابر بیشتر است و افراد مبتلا به این ویروس با یک تماس کوچک می توانند اطرافیان را مبتلا کنند. حتی شدت علایم آن بیشتر است اما میزان مرگ و میر آن فرقی نکرده و این نشانه خوبی است.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تشخیص این ویروس در برخی کشورها ممکن است مدتها طول بکشد و خیلی از کشورها ممکن است امکانات تشخیص کروموزومی و ژنتیکی این ویروس را نداشته باشند اما خوشبختانه در ایران توانایی شناسایی این ویروس را با تست پی سی آر داریم. بعد از اینکه از طریق تست «پی سی آر» شناسایی شد، بر روی ویروس مطالعات کروموزومی انجام می شود و حتی در ماههای گذشته چندین مورد از جهش ویروس کرونا که با این جهش انگلیسی تفاوت داشت اولین بار در ایران شناسایی و به دنبال اعلام شد.
وی افزود: در هر صورت روش آزمایشگاهی تشخیص این ویروس روش خاصی است و در خیلی از کشورها ممکن است تشخیص نوع ویروس هفته ها یا حتی ماهها طول بکشد و در خیلی از کشورهای دنیا از نظر فنی امکان تشخیص نوع ویروس وجود ندارد شاید در خاورمیانه، ایران و یکی دو کشور دیگر چنین امکانی را داشته باشند.
مردانی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این ویروس اکنون به ایران وارد شده باشد، گفت: هر چیزی ممکن است ولی تاکنون مورد ثابتشده ای از وجود این ویروس جهش یافته در ایران نداشته ایم. باید همه حواس خود را جمع کنیم و اگر مورد مشکوکی بود سریعا رسیدگی کنیم. راه حل آن هم این است. همه کسانی که به کشورهای خارجی سفر کرده اند از جمله کسانی که برای تعطیلات کریسمس به خارج رفته اند، پس از بازگشت باید حداقل ۲ هفته در قرنطینه بمانند و اگر علائمی داشتند، سریع به پزشک مراجعه کنند و تست بدهند و در این مدت از بوسیدن و در آغوش گرفتن اعضای خانواده و دوستان و نزدیک شدن به دیگران خودداری کنند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: به جز این اقدام مهم که همه مسافران از خارج آمده باید انجام دهند، وزارت بهداشت هم از همه مسافران خارجی در فرودگاه تست سریع می گیرد و اگر مشخص شود فردی آلوده است بلافاصله وارد چرخه مثبت ها می شوند و اگر مشخص شود که آن فرد از یکی از کشورهای آلوده به ویروس جهش یافته آمده، وارد بررسی های دقیق تر می شود و آزمایشهای اختصاصی برای او انجام می شود.
وی گفت: امیدوارم همانطور که اعلام شده پروازهای مستقیم از انگلیس به ایران قطع شده باشد، البته پروازهای غیر مستقیم برقرار است اما در هر صورت چه پروازهای مستقیم و چه غیرمستقیم از انگلیس به ایران برقرار باشد، وزارت بهداشت اعلام کرده که اسامی همه مسافران از مبدا انگلیس را در اختیار دارد و همه را رصد می کند. اگر این کار را هم نکنند، اتفاق خاصی نیست و مبتلایان به ویروس جدید تحت مراقبت و پیگیری های بعدی قرار می گیرند زیرا مرگ آوری این ویروس نسبت به ویروس قبلی بیشتر نیست و از این نظر نگران نیستیم.
مردانی گفت: آنچه نگرانش هستیم، این است که واکسن تولیدشده برای کووید۱۹ در دنیا که این همه برای آن زحمت کشیده شده، نسبت به ویروس جهشیافته بیاثر باشد که خوشبختانه بررسی ها نشان می دهد جهش ویروس و تغییر کرمووزمومی ویروس به قدری نیست که ماهیت کلی آن تغییر کند. اگر این اتفاق می افتاد، اسم دیگری روی ویروس می گذاشتند و واکسن جدیدی برای آن می ساختند. بنابراین واکسن تولید و تاییدشده در دنیا بر روی ویروس جهشیافته هم اثر می کند و افرادی که واکسن تاییدشده را بزنند، علیه این ویروس هم مصونیت پیدا میکنند.
فوق متخصص بیماری های عفونی افزود: اکنون در انگلیس که جهش ویروس را اعلام کرد، واکسن فایزر به شهروندان تزریق می شود و این نشان میدهد که به احتمال زیاد واکسن های تولید و تایید شده در دنیا روی این ویروس جهش یافته هم اثر دارد و از بروز بیماری پیشگیری می کند.
وی ادامه داد: پیشبینی من برای زمستان امسال این است که اگر مردم صبوری پیشه کنند و همچنان اصول بهداشتی را رعایت کنند، ماسک بزنند و محدودیت ها برقرار باشد، میزان بروز بیماری کووید۱۹ روز به روز کمتر خواهد شد و به سمت مهار و کنترل خواهیم رفت و امیدواریم نوروز خوبی در سال ۱۴۰۰ داشته باشیم. / ایرنا
اولین مورد کرونای انگلیسی در ایران تایید شد
بستن مرزها به روی کشور انگلیس کار ساز نبود و کرونای انگلیسی توانست از مرزهای ایران عبور کند و همراه یک مسافر وارد کشور شود.
روز گذشته وزیر بهداشت این خبر را اعلام کرد و گفت: قرار بود اولین مواردی که از هر نوعی از ویروس جهش یافته را مشاهده کردیم، به اطلاع مردم برسانیم. متاسفانه اولین مورد کووید ۱۹ موتاسیون یافته انگلیسی را در یک هموطن که از انگلیس آمده بود، بعد از مدتها رصد، پیدا کردیم. وی در یکی از بیمارستانهای خصوصی بستری بود و پس از بررسیهای مکرر، تست کووید ۱۹ وی از نوع جهش یافته تایید شد.
وضعیت فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در ایران
وزیر بهداشت گفت: حال این فرد در حال حاضر خوب است و خوشبختانه این فرد از روز اول بسیار هوشیار و آگاه بوده و با اینکه با تست منفی وارد کشور شده است، اما بین همراهان و خانواده کاملا خود را ایزوله کرده بوده و ایاب و ذهاب به هیچ جای مشکوک نداشته است، تمام اطرافیان این فرد ارزیابی شدند و خوشبختانه رد و نشانی از این ویروس در نزدیکان و خانواده پیدا نکردیم.
وی درباره ردپای کرونای جهش یافته در غرب کشور، گفت: این خبر تایید نشد و این همکار ما بارها تست شد و بیش از ۲۴۰ نفر هم که با این همکار ما در تماس بودند، چک شدند و خوشبختانه در هیچ یک از آنها ردی از کرونای جهش یافته انگلیسی پیدا نشد.
نمکی تاکید کرد: تنها مورد ردیابی شده از ابتلا به کووید۱۹ انگلیسی همان فرد بستری در بیمارستان خصوصی بوده که حال ایشان هم کاملا خوب است. مردم بدانند این گزارش به معنای وحشت جدید نیست بلکه به معنای رعایت بیشتر دستورالعملها و مراقبتهاست و اگر مورد دیگری هم باشد به اطلاع مردم خواهد رسید.
کرونای انگلیسی چقدر خطرناک است؟
بر اساس یافتههای دانشمندان انگلیسی، احتمال مبتلا شدن افراد زیر ۱۵ سال با این ویروس جهش یافته، در مقایسه با ویروس قدیمی کرونا بیشتر است. به گفته آنها این رفتار ویروس کرونا که کودکان را کمتر مبتلا میکرد یک رفتار استثنایی بود، زیرا بیماریهای تنفسی ویروسی معمولاً کودکان را بیشتر مبتلا میکنند، اما اکنون به نظر میرسد ویروس جدید کودکان و بزرگسالان را به طور یکسان مبتلا میکند.
علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ویروس جهش یافته کرونا در انگلیس، گفت: موضوعی که به صورت قطعی در مورد این جهش ویروس میتوان گفت این است که تغییرات اخیر سبب افزایش میزان سرایتپذیری ویروس شده است. بر اساس آمارهایی که اعلام میشود سرایتپذیری ویروس حتی تا ۷۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: مشاهدات دیگری هم مانند ابتلای وخیمتر به بیماری، کاهش کارایی واکسیناسیون و... گزارش شده است که البته هنوز مورد تایید قرار نگرفته است. در حال حاضر افزایش سرایت پذیری ویروس به دلیل تغییرات پروتئینهای سطحی ویروس ثابت شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تغییر در علائم ابتلا به نوع جهش یافته ویروس با گونه قبلی، اظهار کرد: مشاهدات شخصی پزشکان در انگلستان و آفریقای جنوبی بر این اساس است که به نظر میرسد این ویروس جهش یافته از کرونا، بیماری وخیمتری ایجاد میکند، اما معنای آن افزایش آمار مرگ و میر کرونا نیست؛ اما اینها مشاهدات شخصی است و باید منتظر باشیم تا نتایج تحقیقات علمی منتشر شود.
برای پیشگیری از شیوع کرونای انگلیسی در ایران چه باید کرد؟
روند پیک سوم کرونا در ایران نزولی بوده اما حالا ویروس کرونای انگلیسی با قدرت سرایت بالا به کشور وارد شده است و باید تدابیر ویژه ای دیده شود.
وزیر بهداشت روز گذشته از دو رقمی شدن آمار فوتی های کرونا سخن گفت و افزود: این آمارها پایدار نمیمانند و همانطور که بارها اعلام کرده ام، ممکن است مجددا روزهای سختی را پیش رو داشته باشیم؛ یکی از نگرانیهای عمده ما همین تحولات و جهش ویروس است.
نمکی تاکید کرد: اگر کوچکترین بی توجهی به ویروس جهش یافتهای که اروپا را به زانو درآورده و گرفتاریهای زیادی را برای انگلیس به وجود آورده و تمام نظام بهداشت و درمانی آن کشور را به هم ریخته است، صورت گیرد تمام ساختار ما نیز برهم خواهد ریخت.
وی گفت: مهار این ویروس هم، مانند ویروس قبلی هیچ راهی جز فاصله گذاری و رعایت دستورالعملهایی که بارها اعلام شده است، ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: فعلا تنها کار مهم تقویت بهداشت اجتماعی است، کنترل کووید۱۹ مقولهای دو جانبه است که نمیتوان تنها از دولت انتظار داشت بلکه مردم هم باید دستورالعملها را رعایت کنند، ماسک بزنند، در تجمعات شرکت نکنند، دورهمی نگیرند و... این در حالی است که باید هرچه سریعتر برنامه واکسیناسیون را در کشور آغاز کنیم تا به وقفه چرخه انتقال ویروس کمک کنیم.
مرگ و میر کرونای انگلیسی زیاد نیست
مسعود مردانی، در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر، افزود: تفاوت ویروس جهش یافته یا کرونای انگلیسی با ویروس کرونای قبلی این است که شدید آلوده کننده است.
وی گفت: میزان بیماری زایی و سرایت آن در حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد است و افراد مبتلا به این ویروس با یک تماس کوچک میتوانند اطرافیان را مبتلا کنند و این ویروس افراد زیر ۲۰ سال را بیشتر از افراد میانسال دیگر مبتلا میکند.
مردانی تصریح کرد: ویروس کرونای جهش یافته از اواخر شهریور در انگلیس مشاهده شد و به بیشتر مناطق سرایت کرد و مقامات انگلیس در اعلام آن با تأخیر اقدام کردند البته برخی معتقدند جانسون نخست وزیر انگلیس این موضوع را اعلام نکرده است، اما در هر صورت این ویروس جهش یافته در جنوب انگلیس مشاهده و بلافاصله در اکثر کشورهای اروپایی دیده شد و حتی به کانادا و استرالیا هم سرایت کرد.
وی افزود: انجام تست پی سی آر برای تشخیص این ویروس کافی نیست و مراکز رفرانس که قدرت دسته بندی ویروس دارند؛ میتوانند این ویروس را تشخیص دهند.
عضو کمیته کشوری ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: خیلی از کشورها ممکن است امکانات تشخیص کروموزومی و ژنتیکی این ویروس را نداشته باشند، اما خوشبختانه در ایران توانایی شناسایی این ویروس را با تست پی سی آر داریم.
وی گفت: شهروندان از دورهمیها پرهیز و سعی کنند به دیدار افرادی که از مسافرت خارجی آمدهاند نروند.
عضو کمیته کشوری ستاد مقابله با کرونا افزود: همه کسانی که به کشورهای خارجی سفر کردهاند و به ایران بر میگردند پس از بازگشت باید حداقل ۲ هفته در قرنطینه بمانند و اگر علائمی داشتند، سریع مراجعه کنند و تست بدهند و در این مدت از دید و بازدید از فامیل، بوسیدن و در آغوش گرفتن اعضای خانواده و دوستان و نزدیک شدن به دیگران خودداری کنند.
متخصص بیماریهای عفونی افزود: در کمین ویروس کرونای جهش یافته یا انگلیسی هستیم و این ویروس دوست دارد افرادی را که تاکنون درگیر کرونا نشدهاند، گرفتار کند.
وی گفت: در انگلیس که جهش ویروس را اعلام کرد، واکسن کرونا به شهروندان تزریق میشود و این نشان میدهد که به احتمال زیاد واکسنهای تولید و تأیید شده در دنیا روی این ویروس جهش یافته مؤثر است.
متخصص بیماریهای عفونی درباره چرایی جهش ویروس کرونا افزود: ماهیت ویروس، علت اصلی جهش کرونا است و راههای پیشگیری از کرونای انگلیسی فرقی با کرونای معمولی ندارد لذا ماسک، فاصله گذاری، شستن دست و پرهیز از دورهمیها توصیه میشود.
وی گفت: استفاده از ماسک موجب شد امسال آنفلوانزا نداشته باشیم و شاید از معدود سالهایی بود که ما درگیری عمده این بیماری را در کشور نداشتیم.
متخصص بیماریهای عفونی افزود: موارد آنفلوانزا به شدت نسبت به سالهای گذشته کم بود و علت آن هم مراقبتهای مردم است. / مهر
توضیح درباره شناسایی دومین فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در کشور
در حالی که وزیر بهداشت روز گذشته از شناسایی اولین مورد مبتلا به ویروس انگلیسی در کشور خبر داده بود، حالا گفته میشود دومین مورد هم در تهران شناسایی شده است.
در همین ارتباط، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، در واکنش به این خبر، توضیحاتی ارائه داد و گفت: این فرد، همسر همان هموطن مبتلا است که از انگلستان آمده است.
وی افزود: آزمایش کرونای این خانم مثبت شده است، اما هنوز مشخص نیست که از نوع ویروس انگلیسی باشد. از همین رو، برای بررسی بیشتر، آزمایش تست او به انستیتو پاستور ارسال شده و فردا مشخص میشود که ویروس انگلیسی است یا خیر.
ارسال نظر