خودکشی دومین علت مرگ بین سنین ۱۵ تا ۲۹ سال است
رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: خودکشی دومین علت مرگ بین سنین ۱۵ تا ۲۹ سال است که پیشگیری و ارتقای سطح آگاهی افراد نقش مهمی در کاهش این آسیب اجتماعی دارد.
محمد کاکاوند با اشاره به اینکه بررسیها نشان میدهد سومین علت مرگ گروه سنی ۱۵ تا ۴۴ سال اختلالهای روانپزشکی و خودکشی است، افزود: برای پیشگیری از خودکشی باید در راستای ارتقا سطح آگاهی پرسنل بهداشتی، ارتقا سطح آگاهی معلمان، مشاوران مدارس و مدیران، ایجاد نگرش صحیح و ارتقا سطح آگاهی جامعه، ارائه خدمات پیشگیری از خودکشی در نظام مراقبت اولیه سلامت و کاهش میزان دسترسی به ابزارهای موجود مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: آموزشها این امکان را فراهم میکند تا مقابل سختیها و شکستهایی که در زندگی پیش میآید تاب آوری داشته باشند بر این اساس بحث پیشگیری و ارتقای آگاهی افراد اهمیت ویژه ای دارد که این مهم باید در سطح خانواده، مدرسه و جامعه با اجرای برنامههای متعددی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد بیان کرد: به منظور پیشگیری از اختلالهای روانپزشکی، کمیتهای در شبکه بهداشت و درمان بروجرد با عنوان کمیته پیشگیری از اختلالات روانپزشکی تشکیل شده و این کمیته تلاش دارد با همکاری همه دستگاههای اداری در راستای کاهش اختلالات روانپزشکی در جامعه اقدامات جدی انجام دهد.
کاکاوند اضافه کرد: از جمله برنامههای این کمیته آن است تا در صورت همکاری دانشگاه علوم پزشکی لرستان بخش روانپزشکی در بیمارستان چمران بروجرد ایجاد شود.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین پیمایش ملی سلامت روان در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال هرگونه اختلال روانپزشک ۲۳.۶ درصد، هرگونه اختلال خلقی ۱۴.۶ درصد، اختلال اضطرابی ۱۵.۶ و هرگونه اختلال سایکونیک اولیه ۰.۵ درصد است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: میزان اقدام به خودکشی در سال ۹۷ در بروجرد ۵۱۶ مورد بوده که از این تعداد ۲۲ نفر فوت نمودند و این آمار در سال ۹۶ برابر با ۳۷۷ مورد فوت ناشی از خودکشی ثبت شده است.
کاکاوند به موارد کاهش فوت ناشی از خودکشی در سال ۹۷ اشاره کرد و افزود: در سال ۹۷ با کاهش چهار درصد موارد فوت ناشی از خودکشی مواجه بودهایم.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از اختلالات روانپزشکی و کاهش آمار خودکشی به زودی دورههای آموزشی پیشگیری از خودکشی برای مجموع کارکنان ادارات بروجرد از سوی مرکز بهداشت برگزار خواهد شد.
رییس شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: سالانه بیش از ۸۰۰ هزار نفر در جهان به دلیل خودکشی میمیرند و به ازا هرخودکشی ۱۰ تا ۲۰ برابر اقدام به خودکشی وجود دارد.
کاکاوند افزود: آمارها نشان میدهد هر ۴۰ ثانیه یک نفر در سراسر جهان بعلت خودکشی میمیرد و هر سه ثانیه یک نفر اقدام به خودکشی میکند.
وی میانگین خودکشی در جهان را ۱۱.۴ در صد هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت و درمان میانگین خودکشی در ایران ۵.۲ در صد هزار نفر است و این رقم در لرستان ۱۲.۴ است.
رییس شبکه بهداشت و درمان بروجرد بیان کرد: در ایران ۹۵.۷ درصد اقدام به خودکشی با یک اختلال روانپزشکی همراه است و شایعترین آنها اختلالات خلقی و در مرحله بعدی اختلال مصرف مواد است.
کاکاوند اضافه کرد: بر اساس آمار اداره ثبت مرگ در ایران میزان خودکشی در استانهای غرب کشور ۲ تا ۵ برابر متوسط کشوری است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر