چرا آمریکا از موشکهای بومی ایران می ترسد؟
روزهای گذشته با رویدادهای حیرت آوری گذشت که هر کدام از آنها در نخستین ساعات در صدر اخبار رسانه های دنیا قرار گرفت.
ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی به همراه فرمانده بزرگ مقاومت، ابوالمهدی المهندس و تشییع میلیونی این شهدا و همراهانشان در شهرهای مختلف عراق و ایران، سیلی موشکی ایران به پایگاه عین الاسد آمریکا در عراق و در نهایت حادثه دلخراش سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی، از جمله رویدادهای مهمی بودند که رسانههای جهان، به طور کامل آنها را تحت پوشش قرار دادند.
رسانه های غربی و در راس آنها رسانه های آمریکا، جنگ تبلیغاتی گستردهای را بعد از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی کلید زدند تا شکست مفتضحانه این کشور را به نوعی لاپوشانی کنند چرا که در سیلی موشکی سپاه، هیبت 70 ساله ارتش آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم، در منطقه ای که تریلیون ها دلار برای مدیریت آن هزینه کرده، از بین رفت.
در میان هیاهیوی جنگ رسانه ای یکی از خط های خبری آمریکا بیشتر جلب توجه می کرد؛ این رسانه ها مدعی بودند که ارتش آمریکا، با استفاده از سیستم های نظامی پیشرفته خود از همان لحظه اول می دانسته که هواپیمای اوکراینی توسط پدافند ایران مورد اصابت قرار گرفته است؛ ادعایی که برای آن سندی ارائه نداده اند.
بر فرض قبول این ادعای قابل تامل، سوال این است که چرا سیستم های گران قیمت و پیشرفته آمریکایی از قبیل پدافند هوایی پاتریوت، نتوانسته موشک های ایرانی را رهگیری و منهدم کند.
بررسی سابقه نظامی سیستم پاتریوت، در طول 20 سال گذشته حاکی این واقعیت مهم است که سامانه یاد شده برخلاف هزینه هنگفت و سروصدای زیاد تبلیغاتی، قابلیت چندانی در ماموریت های تعریف شده ندارد.
اما چرا آمریکایی ها توانایی تشخیص و رهگیری موشک های ایرانی را ندارند؟
خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارش خود درباره سیلی موشکی سپاه تاکید کرده که امکان رهگیری و انهدام موشک های ایرانی برای تجهیزات پیشرفته آمریکایی امکان پذیر نبوده است.
از آنجایی که اکثر موشک ها در جهان، کپی برداری شده اند، به همین خاطر رادارها به دلیل داشتن اطلاعات این موشک ها، توانایی رهگیری آنها را دارند اما بی شک موشک های ایرانی، به دلیل بومی ساز بودن و عدم وجود مشابهی برای آنها در جهان، از سوی رادارهای غربی قابل رهگیری نیستند.
این توانایی موشکی ایران، دلیل اصلی ترس آمریکا و عدم واکنش به حمله موشکی سپاه بود چرا که این قدرت در درگیریها، بسیار تعیین کننده است.
ارسال نظر