کاهش دمای بدن انسان طی ۲ قرن گذشته!
پژوهشگران دانشگاه "استنفورد" در تحقیقات جدیدی دریافتند که دمای بدن انسانها دیگر ۳۷ درجه نیست و طی ۲ قرن گذشته کاهش قابلتوجه داشته است.
دمای بدن انسان به عواملی چون محل اندازهگیری، زمان روز و سطح فعالیت بدنی فرد مورد نظر بستگی دارد. اخیرا دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد آمریکا اظهار کردهاند میانگین دمای بدن انسان در ایالات متحده طی یک قرن گذشته کاهش یافته است.
پژوهشگران با بررسی دادههای پزشکی مردم ایالات متحده نتیجه گرفتند که میانگین دمای بدن زنان و مردان آمریکایی نسبت به دو قرن گشته یعنی قرن نوزدهم بین ۰.۳ تا ۰.۶ سانتیگراد کاهش یافته است.
این ایده که دمای استاندارد بدن انسان در حدود ۹۸.۶ درجه فارنهایت(۳۷ درجه سانتیگراد) است برای اولین بار توسط "کارل رینهولد اوت ووندرلیچ"(Carl Reinhold August Wunderlich) پزشک آلمانی در سال ۱۸۵۱ ارائه شده است. از آن زمان تاکنون حرف او مورد تایید عموم بوده است و اکنون نیز در برخی موارد حرف او به عنوان شاخص اصلی برای تشخیص دمای بدن انسان به شمار میرود.
با این حال اکنون پژوهشگران دانشگاه "استنفورد" این موضوع را به چالش کشیدهاند و دریافتند این نظریه دیگر صحیح نیست چرا که دمای بدن انسانها طی دو قرن گذشته کاهش یافته است.
مطالعات اخیر به سرپرستی "جولی پارسونت"(Julie Parsonnet) استاد دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد انجام شد. طی این مطالعه پژوهشگران بسیار دقیق دادههای پزشکی قرن اخیر را با دو قرن گذشته مقایسه کردند و سعی کردند تا تفاوت دمای بدن انسان را طی این سالها دریابند.
طی این مطالعه پژوهشگران استنفورد سه مجموعه داده شامل سوابق سربازی، سوابق پزشکی و سوابق بازنشستگی جانبازان ارتش آمریکا را طی سالهای ۱۸۶۲ تا ۱۹۳۰ گردآوری کردند. سپس دادههای پزشکی افراد بین سالهای ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۵ و ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ را توسط "مرکز تحقیقات بررسی تغذیه و بهداشت ملی آمریکا"(NHANES) جمع آوری کرده و مورد بررسی قرار دادند.
آنها پس از مدتها بررسی دریافتند دمای بدن انسانها نسبت به دو قرن گذشته کاهش یافته است. این تیم دریافت که مردان متولد قرن بیست و یکم به طور متوسط دمای بدن آنها ۱.۰۶ درجه فارنهایت (۰.۶ درجه سانتیگراد) پایینتر از مردان قرن نوزدهم است و دمای بدن زنان نیز ۰.۵۸ فارنهایت(۰.۳ درجه سانتیگراد) نسبت به زنان قرن ۱۹ کاهش یافته است. این بدان معنی است که دمای بدن انسان در هر دهه ۰.۰۵ درجه فارنهایت(۰.۳ درجه سانتیگراد) کاهش یافته است. عوامل بسیاری وجود دارد که بر درجه حرارت بدن تأثیر میگذارد اما محققان میگویند که مهمترین علت کاهش دمای بدن انسان به دلیل عوامل محیطی است.
پارسونت در انتها گفت: از نظر فیزیولوژیکی، ما با آنچه در گذشته بودیم، متفاوت هستیم. محیطی که ما در آن زندگی میکنیم تغییر کرده است از جمله دمای خانه، تماس ما با میکروارگانیسمها و غذایی که مصرف می کنیم و تمام این ها بر کاهش دمای بدن انسان تاثیر گذاشته است.
ارسال نظر