جزئیات طرح ممنوعیت شلیک مستقیم به کولبران

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت که طرح ممنوعیت شلیک مستقیم به کولبران که به صورت دو فوریتی مطرح شده هفته آینده در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

جزئیات طرح ممنوعیت شلیک مستقیم به کولبران

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت که طرح ممنوعیت شلیک مستقیم به کولبران که به صورت دو فوریتی مطرح شده هفته آینده در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

رسول خضری، نماینده مردم پیرانشهر با بیان این که کولبران ناچار به حمل اجناس برای کسب درآمد آن هم در محیط‌های کوهستانی و پرخطر هستند گفت: به دلیل نبود کارگاه‌ها، کارخانجات و زیرساخت‌های اشتغالزا آنها ناچارند بار سنگینی را از کوه‌های صعب العبور در هنگام بارندگی و شرایط نامساعد جوی به دوش بکشند.

وی با بیان اینکه کولبری بر اساس آمار تنها نیم تا یک درصد واردات غیرمجاز را تشکیل می‌دهد، اضافه کرد: سال‌هاست در مناطق مرزی تعدادی از کولبران به خاطر سرمازدگی، ریزش بهمن یا تیراندازی مامورین نظامی و انتظامی کشته یا زخمی می‌شوند. لذا ما به منظور جلوگیری از کشته و زخمی شدن آنها برای تامین معیشتی حداقلی خانواده و به منظور پیشگیری از تیراندازی غیر ضرور طرحی را با قید دو فوریت تهیه کرده بودیم که در نوبت بررسی طرح‌های دو فوریتی در مجلس قرار داشت.

خضری اضافه کرد: با رایزنی صورت گرفته با برخی از همکاران مقرر شد این طرح دو فوریتی یکشنبه هفته آینده در دستور کار مجلس قرار گیرد.

به گفته رسول خضری متن طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۳ قانون بکارگیری سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح در موارد ضروری به شرح زیر است: ماده واحده – یک تبصره به عنوان تبصره ۳ به ماده ۳ به قانون بکارگیری سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح در موارد ضروری الحاق می‌شود: جز در مورد بندهای یک، دو، چهار و هفت این ماده (برای دفاع از خود در برابر کسی که با سلاح سرد یا

گرم به آنان حمله کند، برای دفاع از خود در برابر یک یا چند نفر که بدون سلاح حمله می‌آورند ولی اوضاع و احوال طوری باشد که بدون بکارگیری سلاح مدافعه شخصی امکان نداشته باشد، برای دستگیری سارق و قاطع الطریق و کسی که اقدام به ترور و یا تخریب و یا انفجار کرده و در حال فرار است و برای حفظ سلاحی که جهت انجام ماموریت در اختیار آنان است) مامورین انتظامی حق شلیک مستقیم به کولبران را ندارند.

دفاع نمایندگان مجلس از کولبری و ته‌لنجی یعنی دفاع از قاچاق

حسن نوروزی، نماینده رباط‌کریم و سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، نیز با اشاره به اینکه قاچاق نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، به اعتمادآنلاین گفت: قاچاق کاهش پیدا کرده، اما بحث ما این است که چرا اصلاً باید قاچاق اتفاق بیفتد؛ دفاع نمایندگان مجلس از کولبری و ته‌لنجی یعنی دفاع از قاچاق.

او ادامه داد: به جای اینکه از کولبری و ته‌لنجی در کردستان یا جنوب دفاع کنیم، دولت را موظف کینم که کشاورزی را در این مناطق توسعه بدهد، کارخانه تاسیس کند و وام بدهیم برای دامداری، کشاورزی و... تا به درستی شاهد صادرات محصولات و واردات باشیم. وقتی کولبری و ته‌لنجی را قانون می‌کنیم یعنی قاچاق. از سوی دیگر شاهد قاچاق نفت و حامل‌های انرژی هستیم.

 

نوروزی حجم قاچاق در کشور را این‌طور ارزیابی کرد: قبلاً می‌گفتند حجم قاچاق 20 میلیارد دلار است، اما فکر می‌کنم در حال حاضر به 12 میلیارد دلار رسیده باشد که همین هم زیاد است و نباید اتفاق بیفتد. اگر می‌خواهیم به اقتصاد مقاومتی روی بیاوریم و به انقلاب‌مان کمک برسانیم، در مرز و در داخل کشور با وام و تسهیلات ارزان‌قیمت یعنی با کارمزد نیم درصد تا یک درصد دامداری و کشاورزی و... را فعال کنیم و مملکت‌مان را نجات دهیم.

او با اشاره به قاچاق از مبادی رسمی تاکید کرد: باید افرادی را در گمرک تعیین می‌کنیم که خبره و اهل فن باشند. دولت‌ در زمینه مسائلی مانند خودرو و... سعی می‌کند از رانت و فهم قانونی‌ آن استفاده کند و اقداماتی انجام دهد. من با قاچاق در کل مخالف هستم حتی کولبری. ما باید پول را با کارمزد نیم درصد در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم و زمانی که تولید زیاد شد مالیات معقول بگیریم. در این شرایط مشکل حل می‌شود.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها