خاص ترین ماشین های تاریخ از گذشته تا به امروز + عکس
طول خودرو
طویلترین
سواری
در حال حاضر طویلترین خودروی تولیدی دنیا نسخهی ۲۰۱۶ مرسدس-میباخ ویرایش Pullman است. یک لیموزین رؤیایی و فوق لوکسِ ۶۴۹۹ میلیمتری.
البته رکورد طویلترین خودروی روباز دنیا در اختیار کادیلاک V16، متعلق به سال ۱۹۳۴ است با طولی معادل ۶۰۹۶ میلیمتر. از این خودرو تنها ۲۹ دستگاه تولید شد.
طویلترین استیشن دنیا نیز بیوک Estate مدل ۱۹۷۵، با طول ۵۸۸۸ میلیمتر است.
پیکاپ
به نظر نمیرسد هیچ وانتباری در دنیا بتواند به این زودیها به رکورد ۷۱۳۷ میلیمتری فورد F750 SuperCab دست پیدا کند. این خودرو برای خودش یک کامیون به حساب میآید.
شاسیبلند
در بین مدلهایی که هنوز تولید میشود شورولت Suburban با طول دقیقا ۵۷۰۰ میلیمتر طویلترین شاسیبلند دنیا به حساب میآید.
البته رکورددار طولانیترین شاسیبلند دنیا مربوط به فورد Excursion است که دیگر تولید نمیشود. طول این خودرو ۵۷۵۸ میلیمتر بود.
ون
ایویکو Daily با طول ۷۶۲۸ میلیمتر هنوز هم طولانیترین ون دنیا به حساب میآید.
کوتاهترین طول
مدل P50 از کمپانی انگلیسی Peel بیشک تا سالها رکورددار کمترین طول در بین تمام خودروها خواهد بود. این محصول با طول ۱۳۷۱ میلیمتر هنوز هم تولید میشود.
مدل ۱۹۶۵ همین خودرو حتی کوچکتر هم بود. ۱۳۴۰ میلیمتر. از این خودرو در ادامه نکتههای جالب بیشتری خواهید خواند.
عرض خودرو (بدون احتساب آینهها)
عریضترین
سواری
جدیدترین محصول ابرهیولاساز فرانسوی یعنی بوگاتی Chiron با عرضی معادل ۲۰۳۸ میلیمتر رکورددار بیشترین عرض در بین تمام خودروهای سواری است.
در بین خودروهایی که دیگر تولید نمیشوند، کرایسلر Crown Imperial با عرض ۲۱۰۵ میلیمتر رکورددار بوده است.
بیشترین عرض در بین کانورتیبلها مازراتی MC12 سوپراسپرت ایتالیایی است که سال ۲۰۰۴ تولید شده بودو ۲۰۹۶ میلیمتر عرض داشت.
سال ۱۹۵۹ میلادی شرکت مرکوری از زیرمجموعههای فورد موتورز آمریکا مدلی به اسم Colony Park تولید کرد که توانست با رکورد ۲۰۷۰ میلیمتر عریضترین استیشن دنیا شود.
پیکاپ
در بین وانتهای موجود در بازار، این Dodge Ram 3500 است که با عرض ۲۴۳۸ میلیمتریاش رکورد جهانی را در اختیار دارد.
شاسیبلند
طبیعتا غیر از هامر H1 دیگر نباید روی گزینهی دیگری بهعنوان عریضترین اس.یو.وی دنیا حساب باز کرد. این غول نظامی عرضی ۲۱۹۷ میلیمتری داشت. مدل H1 بعد از سال ۲۰۰۶ دیگر تولید نشد.
ون
در حال حاضر، این فورد Transit است که با عرض ۲۱۲۶ میلیمتریاش بیشترین عرض را در دنیای ونها دارد.
تا سال ۲۰۰۶ این رکورد در اختیار مرسدسبنز Vario با عرض ۲۲۴۰ میلیمتریاش بود.
باریکترین عرض
سواری
سوزوکی Alto اکنون محصولی را روانهی بازار میکند که با عرض ۱۴۷۵ میلیمتریاش باریکترین محصول تولیدی حال حاضر دنیاست.
نسخهی ۱۹۶۲ پیل P50 با عرض ۹۹۰ میلیمتریاش رکورددار تمام ادوار خواهد بود.
ارتفاع خودرو
بلندترین
سواری
این روزها رولزرویس Phantom VII با ارتفاع ۱۶۵۶ میلیمتریاش از سطح زمین قدبلندترین خودروی سواری دنیا به حساب میآید. یک سدان تشریفاتی که مشتریانش فوق ثروتمند هستند.
چیزی حدود ۱۱۳ سال پیش این رکورد از آنِ یک فیات آنتیک به اسم ۶۰HP با قدی ۲۵۵۰ میلیمتری بود.
پیکاپ
آنچه میبینید واقعا یک وانتبار است. خودرویی که کمپانی برابوس از زیرمجموعههای تیونر مرسدسبنز ساخته و نام دقیقش U500 Black Edition است. این خودرو از سطح زمین ۲۹۵۶ میلیمتر ارتفاع دارد.
شاسیبلند
در بین محصولاتی که همچنان روی خط تولید هستند، غول تجملی لینکلن به اسم Navigator با قد ۱۹۸۹ میلیمتری در صدر ایستاده است. از آنجاییکه پلتفرم این خودرو با فورد Expedition یکی است، بنابراین شاسیبلند فورد نیز همین رکورد را دارد.
یک بار دیگر شاسیبلند قدیمی فورد در این فهرست بهعنوان رکوردداران قدیمی دیده شد. دربارهی مدل Excursion صحبت میکنیم که عرض آن ۱۹۸۹ میلیمتر بود.
ون
در دنیای ونها مرسدسبنز Sprinter با بلندی ۳۰۵۵ میلیمتریاش اجازهی دخالت به دیگران را نمیدهد.
کوتاهترین ارتفاع
سواری
کاترهام انگلیس خودرویی دارد به نام C7 CSR. یک اسپرت دونفرهی روباز با ارتفاع تنها ۱۰۱۵ میلیمتر که هنوز هم مشتریان پروپا قرصی دارد.
سال ۱۹۶۸ انگلیسیها محصولی داشتند به اسم لوتوس Eleven که رکوردش از این هم بهتر بود؛ فقط ۸۱۰ میلیمتر.
در ۱۹۶۹ میلادی خودرویی دستساز به اسم Probe 15 با ارتفاع ۷۳۶ میلیمتر ساخته شد که بهدلیل عدم وجود خط تولید بهعنوان یک خودروی واقعی نمیتواند در فهرست قرار بگیرد.
فاصلهی بین دو محور خودرو
بیشترین فاصله
سواری
طبیعی است که وقتی خودرویی رکورددار طول باشد، باید رکورد بیشترین فاصلهی بین دو محور عقب و جلو یعنی همان Wheelbase را نیز داشته باشد. این همان مرسدس-میباخ Pullman است که با ثبت فاصلهی ۴۴۱۸ میلیمتر میدرخشد.
در بین استیشنهایی که سالها پیش تولید میشد، کرایسلر New Yorker با فاصلهی محوری ۳۳۴۰ میلیمتری در بین همکلاسیهایش مطرح بوده است.
در ۱۹۲۷ شرکت بوگاتی مدل آزمایشی Royale Prototype را عرضه کرد که اگر به مرحلهی تولید میرسید با فاصلهی محوری ۴۵۷۲ میلیمتریاش بیرقیب میماند.
پیکاپ
فورد F350 Crew Cab آنقدر کشیده است که فاصلهی بین دو محور عقب و جلوی آن به ۴۳۷۹ میلیمتر میرسد.
شاسیبلند
در حال حاضر لینکلن Navigator تیپ L و فورد Expedition تیپ EL توانستهاند به لطف استفاده از پلتفرم مشترک، با ۳۳۲۷ میلیمتر رکورددار بیشترین فاصلهی محوری در دنیای شاسیبلندهای فعلی دنیا باشند.
شاید اگر فورد مدل Excursion همچنان تولید میشد با رکورد ۳۴۸۲ میلیمتریاش مجالی برای دیگران باقی نمیگداشت.
ون
خیلی بعید بود که روزی اوپل آلمان نیز بتواند در فهرستِ ماشین های خاص دنیا قرار بگیرد. ولی ونِ موفق این شرکت یعنی Movano توانسته با فاصلهی محوری ۴۳۳۲ میلیمتریاش در کلاس خود بیرقیب باشد.
کمترین فاصله
در بین خودروهای موجود و تولیدی بازار، اسمارت Fortwo دارای فاصلهی محوری ۱۸۶۷ میلیمتری است که دیگر از آن کمتر تولید نمیشود.
باز هم پیل و باز هم مدل P50. فاصلهی محوری این خودرو فقط ۱۲۷۰ میلیمتر بوده است. چیزی در حد و اندازههای درب یک خودروی معمولی.
فاصلهی عرضی خودرو
بیشترین عرض در جلو
سواری
فاصلهی عرضی در خودروها بهمعنی اندازهی بین دو چرخ جلو یا عقب است. این فاصله که در متون خودرویی Track نامیده میشود، تأثیر مستقیمی بر پایداری خودرو دارد. بهطوریکه در حال حاضر یکی از ابرخودروهای دنیا به اسم لامبورگینی Aventador با رکورد ۱۷۲۰ میلیمتر دارای بیشترین فاصلهی بین دور چرخ جلوییاش است.
در سالهای نهچندان دور این رکورد در اختیار مرکوری Monterey به میزان ۱۶۲۸ میلیمتر بود.
پیکاپ
یکی از اسپرتترین و در عین حال آفرودترین وانتهای دنیا، فورد F150 ویرایش SVT Raptor است. خودرویی که فاصلهی بین دو چرخ جلوییاش ۱۸۷۹ میلیمتر شده است.۰
شاسیبلند
در حال حاضر سه شاسیبلند کمپانی جنرالموتورز آمریکا به دلیل استفاده از پلتفرم مشترک، توانستهاند یک رکورد را در این زمینه کسب کنند؛ یعنی کادیلاک Escalade، شورولت Suburban و جیامسی Yukon هر سه با فاصلهی عرضی ۱۷۴۵ میلیمتری در محور جلو تولید میشوند.
در بین خودروهایی که دیگر تولید نمیشوند هامر H1 فاصله ۱۸۱۹ میلیمتریاش تا ۱۰ سال پیش حرف اول را میزد.
ون
در حال حاضر فورد E150 تیپ Regular با فاصلهی عرضی ۱۷۸۶ میلیمتر بیشترین در کلاس خودش را دارد.
بیشترین عرض در عقب
سواری
شاید عجیب باشد ولی در بین این همه سوپراسپرت، بامو i8 را میبینیم که با رکورد ۱۷۲۲ میلیمتر نفر اول شده است.
حتی لامبورگینی Aventador نیز توانسته رکورد این خودرو آلمانی را بشکند. در حالیکه ایتالیایی فوق با فاصلهی عرضی ۱۷۰۰ میلیمتری در محور عقب، رکورددار سواریهای روباز است.
در دنیای سواریهای استیشن، این مرکوری Marquis است که توانسته بود بیشتری فاصله را از آن خود کند. بین دو چرخ عقب این آمریکایی کلاسیک ۱۶۳۳ میلیمتر فاصله بود.
پیکاپ
Dodge RAM 3500 با رکورد ۱۹۲۵ میلیمتریاش در صدر کلاس وانتها میایستد.
شاسیبلند
کادیلاک Escalade با اختلافی فاحش نسبت به رقبای خود توانسته بیشترین فاصلهی عرضی محور عقب را فراهم کند. این آمریکایی پرابهت رکوردی ۱۷۴۴ میلیمتری دارد.
هامر H1 بار دیگر در این فهرست بهعنوان یک «ترین» قرار گرفت. البته این مربوط به رکورد این خودرو تا پیش از سال ۲۰۰۶ میشود.
کمترین عرض در جلو
دیگر نباید از حضور پیل P50 در رکوردهای کمترین، کوچکترین و باریکترین تعجب کرد. این خودرو با فاصلهی عرضی تنها ۹۹۰ میلیمتر در محور جلو، کمترین در نوع خودش است.
کمترین عرض در عقب
در دههی ۵۰ و ۶۰ میلادی بامو خودروی میکرو سایزی میساخت به اسم Isetta. محصولی که اکنون تبدیل به رکورددار کمترین فاصلهی محوری در عقب است.
وزن خالص خودرو
سنگینترین
سواری
اشتباه نکنید. این همان مرسدس-میباخ Pullman ساده نیست. این ویرایش S600 Guard است. یکی از لوکسترین و مدرنترین خودروهای ضدگلولهی دنیا. محصولی که دقیقا به همین خاطر، وزنی ۵۱۰۰ کیلوگرمی پیدا کرده است.
از بین خودروهای کلاس استیشن این اولدزموبیل Custom Cruiser است که با وزن ۴۴۰۰ کیلوگرمیاش توانسته سربلند باشد.
سال ۱۹۴۰ مرسدسبنز یک محصول بسیار ویژه به اسم ۷۷۰-W150 تولید کرد که توانست با رقم ۴۴۱۰ رکورد سنگینترین روباز دنیا را از آن خودش کند. این محصول بهصورت عرضهی محدود روانهی بازار شد.
پیش از آن یعنی در ۱۹۳۱ میلادی بوگاتی با تولید نسخهای ویژه از لوکسهای رویال خود به اسم تیپ Kelner وزنی معادل ۳۱۷۵ کیلوگرم پیدا کرد و تبدیل به سنگینترین کوپه دو درب کلاسیک دنیا شد.
پیکاپ
به عقیدهی خیلیها این یک کامیون کشنده است. در حالی که شرکت اینترنشنال مد XT را واقعا در کلاس وانتها تولید کرده است. این باربر غولآسا وزنی معادل ۶۶۰۰ کیلوگرم دارد.
شاسیبلند
علاقهمندان به سری فیلمهای خودرویی «سریع و خشن» حتما این هیولا را به یاد دارند. شاسیبلندی از کمپانی کانکوئست به اسم Knight XV با وزنی معادل ۵۹۰۰ کیلوگرم. این خودرو بعد از سال ۲۰۰۸ توسط برخی از ارتشهای دنیا به عنوان یک خودروی زرهی نظامی به خدمت گرفته شد.
ون
در حال حاضر در بین تمام ونهایی که روی خط تولید میروند، ایویکو Daily با وزن ۳۰۷۵ کیلوگرمی رکورددار است.
این رکورد تا سال ۲۰۱۳ در اختیار ون معروف مرسدسبنز یعنی Vario بود. خودرویی بسیار کشیده که چیزی در حد و اندازههای یک مینیبوس به نظر میرسید.
سبکترین
کمپانی آریل، یک سوپراسپرت بسیار عجیب دارد با نام Atom. این محصول در بحث شتاب و سرعت خود را مانند غولهای ایتالیایی نشان داده است. البته در بحث وزن نیز هنوز با ۴۵۶ کیلوگرم سبکترین در نوع خودش است.
شاید هیچگاه دیگر خودروسازی نتواند محصولی بسازد که تنها ۵۹ کیلوگرم وزن داشته باشد. این وزن همان پیل P50 خودمان است.
پیشرانهی خودرو
کمترین حجم
سواری
شرکت هندوستانی تاتا موتورز سالهاست محصولی به اسم Nano را روی خط تولید خود دارد که با پیشرانهی کوچک ۶۴۲ سیسیاش شهرتی جهانی پیدا کرده است. نانو در بازار آفریقا محبوبیتی فوقالعاده دارد.
نانو هرچه باشد نمیتواند رکورد پیل P50 سال ۱۹۶۵ را با پیشرانهی ۴۹ سیسیاش بشکند.
در بین پیشرانههای سه سیلندر، کمترین حجم در اختیار سوزوکی Fronte بود. ژاپنیای که موتورش فقط ۳۵۶ سیسی حجم داشت. این ژاپنی تا سال ۱۹۶۷ تولید میشد.
همچنین در بین خودروهایی که پیشرانهشان چهار سیلندر بود هوندا T360 مدل ۱۹۶۶ نیز با موتوری که ۳۵۶ سیسی حجم داشت، زبانزد بود.
دستِآخر در بین پیشرانههای پنج سیلندر آئودی ۱۰۰مدل ۱۹۸۲ با حجم دقیق ۱۹۲۱ سیسی رکورد کمترین میزان را داشت.
بیشترین حجم
سواری
تردیدی نیست که یکهتاز حجیمترین پیشرانه در بین خودروهای تولید دنیا، بوگاتی Chiron است. ابرهیولایی که درون سینهی خود یک موتور فوق مهندسی ۷۹۹۳ سیسی دارد.
شاید باور نکنید ولی سال ۱۹۱۸ خودرویی تولید میشد به اسم Model 6-66 از کمپانی پیرس-آرو که پیشرانهاش ۱۳۵۰۳ سیسی حجم داشت؛ یعنی تقریبا دو برابر بوگاتی شیرون.
با این حال در بین خودروهایی که دیگر تولید نمیشوند و به تاریخ پیوستهاند، یک رکورد طلایی دیگر نیز وجود دارد. بامو پیش از آغاز جنگ جهانی دوم پیشرانهی رؤیایی تولید کرد که به صورت آزمایشی روی یک خودرو تعبیه شد. این محصول Brutus نام داشت. حیرتانگیز آنجاست که موتور فوق حجمی معادل ۴۶۹۰۰ سیسی داشت. این یعنی چیزی حدود ۶ برابر حجیمتر از بوگاتی شیرون.
در بین سه سیلندرها این آلفارومئو Model 33 متعلق به سال ۱۹۸۴ است با حجم ۱۷۷۹ سیسی رکورددار بود.
بیشترین حجم پیشرانه در موتورهای چهار سیلندری که دیگر تولید نمیشوند، در اختیار پونتیاک Tempest سال ۱۹۶۱ بود. با حجمی معادل ۳۱۸۶ سیسی.
و در نهایت بیشترین حجم پیشرانه مدلهای پنج سیلندر نیز میرسد به شورولت Colorado مدل ۲۰۱۲. این پیکاپ با موتور ۳۶۵۳ سیسی زمانی برای خودش پادشاه بازار آمریکای شمالی بود.
قدرت
بیشترین قدرت بر اساس نوع پیشرانه
از اینجای بحث به بعد، وارد قسمتهای جذاب و هیجانانگیز میشویم. در حال حاضر قویترین خودروی دنیا که از موتور تنفس طبیعی (بدون توربوشارژ یا سوپرشارژ) بهره میگیرد، فراری FXX-K با قدرت ۸۴۹ اسببخار است. این یک سوپراسپرت تمام مسابقهای است که دنیایی از محبوبیت را به همراه دارد.
قویترین خودرویی که از پیشرانهی تقویتشده استفاده میکند، طبق پیشبینیها بوگاتی Chiron با نیروی باورنکردنی معادل ۱۴۹۹ اسببخار است.
قویترین خودروی دیزلی تنفس طبیعی دنیا مدل قدیمی فورد F250 مربوط به سال ۱۹۹۲ است که میتوانست ۱۸۵ اسببخار نیرو از دل قلب گازوئیلسوز خود بیرون بکشد.
قویترین خودروی دیزلی با پیشرانهی تقویتشده نیز بیتردید شاسیبلند زیبای آئودی یعنی Q7 TDI با خروجی ۴۹۳ اسببخاریاش است.
شاید در این دوره زمانه هنوز افرادی باشند که به خودروهای برقی اعتقادی ندارند. نکته اینجاست که همین خودروهای بهظاهر فانتزی نیز برای خود مدلهای پرقدرتی دارند. یکی از همینها، نسخهای بود که کمپانی ریماک سال ۲۰۱۵ معرفی کرد. محصولی عجیب به اسم One که با استفاده از موتور برقیاش میتوانست ۱۰۸۸ اسببخار نیرو تولید کند.
ماحصل ترکیب پیشرانههای درونسوز و موتورهای برقی، خودروهای هیبریدی هستند که البته اغلب به محصولات کممصرف و تنبل مشهور شدهاند؛ اما شاید بد نیست با کونیگزگ Regera که خروجیاش ۱۴۹۹ اسببخار است نیز آشنا شوید. این سوئدی خاص رکورددار قویترین خودروی سواری نیز هست.
بیشترین قدرت بر اساس نوع بدنه
پیکاپ
بخش موتوراسپرت کمپانی هولدن استرالیا که به HSV معروف است، همین چند سال پیش پیکاپی به اسم Maloo GTS را معرفی کرد که به راحتی میتوانست ۵۷۷ اسببخار نیرو فراهم کند.
شاسیبلند
شاید تصور شود که رکورد قویترین اس.یو.وی دنیا باید در اختیار یکی از خودروسازان آلمان باشد. در حالیکه جیپ آمریکا با عرضهی مدل Grand Cherokee تیپ SRT8 که میتوانست قدرتی ۷۹۴ اسببخاری تولید کند، مجالی برای دیگران باقی نگذاشت.
ون
اساسا ونهای پرقدرت به نظر کاربردی نمیآیند. مگر با این خودروها قرار است چه کاری انجام شود؟ شورولت بدون در نظر گرفتن منطق در این کلاس، مدل Express را در سال ۲۰۱۴ معرفی کرد که خیلی راحت ۳۴۲ اسببخار نیرو داشت.
بیشترین قدرت بر اساس نسبت قدرت به وزن
در خودروها شاید همهچیز تنها قدرت بالای پیشرانه نباشد. اینکه خروجی موتور روی چه وزنی مؤثر است نیز میتواند یکی از ملاکهای توانایی باشد. بر همین اساس است که مدل ۲۰۰۷ کاپارو T1 در صدر میایستد. این خودروی خاص نسبت قدرت به وزنی معادل ۱٫۲ اسببخار به ازای هر کیلوگرم دارد. نسبتی فوقالعاده که حکایت از توان بسیار بالا و وزن بسیار پایین آن دارد. نکتهی جالب اینجاست که کاپارو از هیچ توربوشارژی برای دست پیدا کردن به این رکورد استفاده نکرده بود.
در بین خودروهای تقویتشده نباید هیچگاه ابرهیولای هِنسی یعنی Venom GT را از یاد برد. خودرویی که نسبت قدرت به وزن آن عدد عالی یک اسببخار به ازای یک کیلوگرم از وزن بدنه است. این رکورد سال ۲۰۱۱ ثبت شده است.
بیشترین قدرت بر اساس ضریب چالاکی
در دنیای خودروها نسبتی وجود دارد که دربارهی توان مؤثر پیشرانه سخن میگوید. به این نسبت «توان ویژه» یا در ادبیات خودرویی ضریب چالاکی گفته میشود. بدین معنی که یک پیشرانه به ازای هر یک لیتر از حجم خود، چه میزان نیرو تولید میکند؟ در حال حاضر رکورد فوق برای موتورهای تنفس طبیعی در اختیار آریل Atom 500 است. خودرویی که پیشرانهاش به ضریب چالاکی ۱۶۶٫۷ اسببخار رسیده است؛ یعنی هر یک لیتر از موتور آن میتواند چنین نیرویی تولید کند. پیشتر گفتیم که توان نهایی اتم چیزی حدود ۵۰۰ اسببخار است.
این رکورد برای یک موتور تقویتشده معادل ۲۲۰٫۲ اسببخار است. مالک این رکورد مدل ۲۰۱۴ میتسوبیشی لنسر EVO X است. بد نیست بدانید حجم موتور این ژاپنی معروف فقط ۲۰۰۰ سیسی بوده است.
در دنیای عجیب و پیچیدهی موتورهایی که از منبع تغذیه BioFuel (زیست سوخت) استفاده میکنند، نام کونیگزگ One:1 میدرخشد. این همان خودرویی است که ضریب چالاکیاش را ۲۶۸ اسببخار اعلام کردهاند.
بهترین رکورد در بین خودروهای دیزلی با موتور تنفس طبیعی مربوط میشود به مرسدسبنز E300D در سال ۱۹۹۳ که ۴۴.۸ اسببخار ثبت شده است. خودروهای دیزلی معمولا چندان توان بالایی ندارند. چه برسد به آنکه از هیچ تقویتکنندهای نیز استفاده نشود. همین است که مرسدس فوق را زبانزد میکند.
خودروهای دیزلی با موتور تقویتشده اوضاع بهتری دارند. در این میدان بامو ۷۵۰d را میبینیم که به ضریب عالی ۱۳۱٫۷ اسببخار دست پیدا کرده است. این آلمانی همین امسال رونمایی شد.
گشتاور خودرو
بیشترین گشتاور بر اساس نوع موتور
تعریف گشتاور در دنیای مهندسی مکانیک و بهویژه خودرو، چندان راحت نیست. شاید خلاصهترین و روشنترین تعریف گشتاور این باشد: سرعتِ قدرت؛ یعنی اینکه موتور خودرو با چه میزانی به چه قدرتی میرسد. گشتاور عامل مهمی در خودروهاست. در خودروهایی با قدرت ثابت، خودرویی سریعتر است که گشتاور بیشتری داشته باشد. در این دنیا و در بخش موتورهای بنزینی تقویتشده نمیشود از خیر بوگاتی Chiron گذشت. این محصول تاریخساز گشتاوری معادل ۱۶۰۰ نیوتنمتر دارد.
رکورددار موتورهای بنزینی تنفس طبیعی دوج Viper جدید است. این آمریکایی خشن ۸۱۴ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند.
با در نظر گرفتن یک موتور دیزلی تقویتشده، به گزینهای بهتر از فورد F250 دیزلی نمیرسیم. پیکاپ غولآسایی که گشتاورش ۱۲۵۴ نیوتنمتر است.
بهترین رکورد برای یک پیشرانهی دیزلی بدون تقویت، مربوط میشود به مدل ۱۹۹۴ همین فورد. آن روزها پیکاپ فوق میتوانست ۴۸۸ نیوتنمتر گشتاور را با دستان خالی تولید کند.
همچنان رکورد بیشترین گشتاور خودروهای الکتریکی در اختیار همانی است که رکورد بیشترین قدرت را داشت؛ یعنی ریماک One. این برقی زیبا ۱۶۰۰ نیوتنمتر گشتاور دارد؛ یعنی درست برابر با بوگاتی شیرون.
قیمت خودرو
گرانترین خودروی تولید انبوه دنیا، آخرین محصول رولزرویس انگلستان به اسم Sweptail است. این فوق لوکس رؤیایی قیمتی معادل ۱۳ میلیون دلار دارد.
آمارهای تاریخی نشان میدهد ارزانترین خودروی دنیا محصولی بوده از کمپانی اسمیت فلایر آمریکا. شاید در نگاه اول چندان واقعی به نظر نرسد ولی این خودرو در سال ۱۹۲۲ مورد استفاده قرار میگرفته است. این خودرو فقط ۱۲۵ دلار قیمت داشت که حتی در زمان خودش نیز ارزان به حساب میآمد.
اگر قرار باشد معیاری برای قیمت گذاری لحاظ نکنیم، شکی نیست که فراری ۲۵۰ GTO متعلق به سال ۱۹۶۳ که در سال ۲۰۱۳ در یک حراجی فروخته شد، گرانترین خودروی دنیا خواهد بود. یک خریدار ناشناس رقم باورنکردی ۳۸ میلیون و ۱۱۵ هزار دلار برای این سوپراسپرت کلاسیک ایتالیایی پرداخت کرد.
اما این هنوز پایان داستان نیست. همین خودرو یک سال بعد در یک مراسم خصوصی به قیمت ۵۲ میلیون فروخته شد و تمام رکوردها را از آن خود کرد.
اغلب کسی نمیتواند قیمتی روی خودروهای Concept (مفهومی) بگذارد؛ اما سال ۲۰۰۵ میباخ آلمان یک مفهومی ویژه به اسم Exelero تولید کرد که قیمتش ۸ میلیون دلار اعلام شد.
کارایی خودرو
شتاب
در حال حاضر رکورددار شتاب صفر تا ۱۰۰ در بین خودروهای تولیدی در اختیار پورشه ۹۱۸ Spyder با زمان تنها ۲٫۲ ثانیه است.
رکورد شتاب صفر تا ۱۶۰ نیز به بوگاتی Veyron SS با ثبت زمان ۴٫۵ ثانیهای میرسد. این بوگاتی نسخهی پیش از شیرون بوده است.
رکورد صفر تا ۲۰۰ نیز در اختیار بوگاتیهاست. مدل جدید Chiron این پیمایش را در ۶٫۱ ثانیه طی میکند.
با سختتر شدن شتابگیری این سوئدیها هستند که میآیند. کونیگزگ مدل One:1 صفر تا ۳۰۰ کیلومتر در ساعت را در ۱۱٫۹ ثانیه میپیماید.
در نهایت شاهد رکورد تحسینبرانگیز مدل Agera RS از همین شرکت هستیم که صفر تا ۴۰۰ را در ۳۲٫۶ ثانیه طی میکند.
سرعت نهایی خودرو
شاید تصور همه بر این باشد که رکورددار سریعترین خودرو دنیای باید همان بوگاتی شیرون باشد؛ اما آمار نشان میدهد این رکورد در اختیار همان ابرهیولای سوئدی یعنی کونیگزگ Agera RS با ثبت سرعت نهایی ۴۴۷٫۲ کیلومتر در ساعت است.
سریعترین خودروی دنیا که مجهز به یک پیشرانهی تنفس طبیعی بود، مکلارن F1 نام داشت. این انگلیسی بدون هیچگونه تقویتی میتوانست به سرعت ۳۹۱ کیلومتر در ساعت برسد.
در دنیای دیزلیها نیز هستند خودروهایی که حرفهایی برای گفتن دارند. بامو آلپینا D5S با موتور گازوئیلسوزش میتواند به سرعت ۲۸۶ کیلومتر در ساعت دست پیدا کند.
ارسال نظر