چه چیزهایی داخل کابین هواپیما ممنوع است؟

سفر با هواپیما می‌تواند تجربه‌ای لذت‌بخش باشد، به شرطی که از قوانین و مقررات مربوط به آن آگاه باشید. یکی از مهم‌ترین این قوانین، محدودیت‌هایی است که برای حمل اشیا در کابین هواپیما وجود دارد. دانستن اینکه چه چیزهایی را می‌توانید با خود به داخل هواپیما ببرید و چه چیزهایی ممنوع است، می‌تواند به شما در جلوگیری از تاخیر در پرواز، جریمه شدن و حتی توقیف اموالتان کمک کند. 

چرا باید قبل از پرواز لیست اشیا مجاز داخل کابین را مطالعه کنیم؟

در همه پروازها مسافران مجاز هستند مقدار بار محدودی را با خود به داخل کابین هواپیما ببرند. هر ایرلاین دارای محدودیت‌های متفاوتی در خصوص میزان بار مجاز به داخل کابین و کانتینر هواپیما است. علاوه بر باری که مسافران تحویل قسمت بار هواپیما می‌دهند هر مسافر می‌تواند یک کیف دستی به وزن 5 الی 7 کیلوگرم را با خود به داخل کابین ببرد. در قسمت چک این فرودگاه بار تمامی مسافران به دقت بررسی می‌شود.

هنگام خرید بلیط هواپیما می توانید از میزان بار مجاز در هر پرواز مطلع شوید. معمولا میزان بار مجاز برای پرواز چارتر و سیستمی به یک اندازه هستند. اما در صورتی که کودک نوزاد همراه شماست و بلیط چارتری رزرو کرده باشید، بار مجاز برای او کمتر از حد مجاز خواهد بود. در این سایت می توانید بار مجاز برای پرواز چارتری کودک و بزرگسال برای هر ایرلاین را مشاهده کنید.

در صورتی که میزان بار بیشتر از حد مجاز باشد یا مسافران اقدام به حمل اشیا ممنوعه به داخل کابین کنند از ورود آنها به هواپیما جلوگیری می‌شود. در این شرایط ممکن است مسافران با مشکلاتی مانند معطل شدن در فرودگاه و جاماندن از پرواز موجه شوند. از این رو خوب است قبل از ورود به هواپیما با اشیا مجاز و غیر مجاز داخل کابین به طور کامل آشنا شوید.

لیست وسایل مجاز در کابین هواپیما

  • اشیاء شخصی: کیف پول، کلید، عینک، داروهای ضروری با نسخه پزشک، کتاب، مجله، لپ تاپ، تبلت، تلفن همراه، دوربین عکاسی.
  • لوازم آرایشی: به شرطی که در بطری‌های 1 لیتری یا کمتر باشند و در یک کیسه پلاستیکی شفاف قرار داده شوند.
  • غذای کودک: شیر خشک، غذای کودک، آب میوه.
  • عصا و واکر: افراد دارای معلولیت می‌توانند عصا، واکر یا ویلچر خود را به داخل کابین هواپیما ببرند. لازم به ذکر است که در برخی ایرلاین‌ها ورود کالسکه نوزاد به داخل کابین نیز مجاز است.

وسایل غیرمجاز در کابین هواپیما

  • مواد منفجره و مواد آتش زا: دینامیت، ترقه، فشفشه، مواد قابل اشتعال، سوخت مشعل، مواد منفجره و مواد شیمیایی خطرناک.
  • اسلحه و مهمات: اسلحه گرم، سلاح کمری، قطعات اسلحه، مهمات، مواد منفجره، سلاح‌های بی خطر، اسباب بازی‌های تفنگی.
  • ابزار آلات تیز و برنده: چاقو با تیغه‌های بلندتر از 4 اینچ (حدود 10 سانتی متر)، قیچی با تیغه‌های بلندتر از 4 اینچ (حدود 10 سانتی متر)، تیشه، تبر، چکش، پیچ گوشتی، اره، ابزار جراحی.
  • مواد شیمیایی و سمی: سفید کننده، سموم دفع آفات، مواد شیمیایی آزمایشگاهی، اسیدها، بازها، سموم.
  • مواد تحت فشار: سیلندرهای گاز فشرده، کپسول‌های آتش نشانی، سوخت مشعل، مواد شیمیایی تحت فشار.
  • اشیاء مشتعل: فندک، کبریت، مایعات قابل اشتعال، مواد آتش زا. همچنین حمل ویپ در هواپیما یا سیگار الکترونیک تنها در صورتی که باتری آن جدا شده باشد مجاز است.
  • مایعات، ژل‌ها و اسپری‌ها: مایعات و ژل‌های با حجم بیشتر از 1 لیتر.
  • غذا: در برخی موارد، محدودیت‌هایی برای حمل غذاهای خاص مانند محصولات حیوانی یا میوه‌ها و سبزیجات تازه وجود دارد.
  • وسایل ورزشی: چوب گلف، چوب بیسبال، چوب هاکی و غیره (ممکن است با شرایط خاص مجاز باشند، اما به طور کلی توصیه می‌شود که آنها را در قسمت بار تحویل دهید).
  • حیوانات خانگی: در همه ایرلاین‌ها ورود حیوانات خانگی به داخل کابین هواپیما ممنوع است.
  • حمل دخانیات، مانند قلیان و همچنین استفاده از دخانیات مانند ویپ و سیگار در هواپیما ممنوع است.

قوانین مربوط به حمل حیوانات خانگی در هواپیما به چه صورت است؟

همانطور که به ان اشاره کردیم ورود حیوانات داخلی به داخل کابین هواپیما ممنوع است. در صورت حمل حیوانات خانگی باید آنها را در قفس‌های مخصوص به قسمت بار هواپیما تحویل دهید. هر ایرلاین دارای قوانین خاصی برای حمل حیوانات خانگی است. به همین دلیل قبل از پرواز باید با قوانین آنها آشنا شوید.

آیا حمل صلاح به داخل کابین هواپیما در صورت داشتن مجوز مجاز است؟

به طور کلی، حمل سلاح به داخل کابین هواپیما در هیچ کجای دنیا مجاز نیست، حتی اگر مجوز حمل سلاح داشته باشید. قوانین مربوط به حمل سلاح در هواپیما توسط سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی ((ICAO تعیین شده و توسط تمام ایرلاین‌ها و کشورهای سراسر جهان اجرا می‌شود. این قوانین به طور صریح حمل هرگونه سلاح گرم، سلاح سرد، مواد منفجره و سایر اقلام بالقوه خطرناک را در داخل کابین هواپیما ممنوع می‌کنند.

با این حال، در برخی موارد ممکن است بتوانید با مجوز و با رعایت شرایط خاص، سلاح خود را در قسمت بار هواپیما حمل کنید. این شرایط بسته به ایرلاین، کشور مبدأ و کشور مقصد متفاوت خواهد بود.

چه مقدار مایع می‌توانیم با خود به داخل کابین هواپیما ببریم؟

  • هر مسافر می‌تواند حداکثر 1 لیتر مایع به داخل کابین هواپیما ببرد.
  • مایعات، ژل‌ها و اسپری‌ها باید در کیسه‌های پلاستیکی شفاف و دربسته به ابعاد 20 در 20 سانتی‌متر قرار بگیرند.
  • داروها، غذای کودک و شیر خشک از این قانون مستثنی هستند.

چه نوع داروهایی را می‌توانیم با خود به داخل کابین هواپیما ببریم؟

شما می‌توانید داروهای تجویزی و بدون نسخه را با خود به داخل کابین هواپیما ببرید، به شرطی که در بسته بندی اصلی خود باشند و برچسب آنها حاوی اطلاعات مربوط به دارو باشد.

آیا می‌توانیم غذای کودک را با خود به داخل کابین هواپیما ببریم؟

بله، شما می‌توانید غذای کودک، شیر خشک و آب را به مقدار مورد نیاز برای پرواز با خود به داخل کابین هواپیما ببرید. معمولا حمل غذا برای کودک به داخل کابین منعی ندارد مگر اینکه امکان حمل بار ویژه کودک وجود نداشته باشد. معمولا بلیط های ارزان هواپیما که از نوع چارتر هستند، برای کودک بار تعریف شده ندارند.

به همین دلیل هنگام خرید بلیط ارزان هواپیما، از سایت های فروش بلیط مانند علی بابا، فلای تودی سایت های دیگر، به قوانین حمل بار آن نیز توجه کنید. با این وجود خرید بلیط ارزان هواپیما تنها به این عامل بستگی ندارد بلکه عوامل دیگری نیز دخیل هستند که در این لینک می توانید مشاهده کنید.

آیا حمل کالسکه نوزاد به داخل کابین هواپیما مجاز است؟

به طور کلی، بردن کالسکه نوزاد به داخل کابین هواپیما مجاز نیست با این حال، استثناهایی وجود دارد. قوانین مربوط به حمل کالسکه در هواپیما توسط هر ایرلاین و به طور جداگانه تعیین می‌شود. با این وجود اکثر ایرلاین‌ها به شما اجازه می‌دهند که یک کالسکه تاشو کوچک را به صورت رایگان به داخل کابین هواپیما ببرید.

نتیجه‌گیری

به طور کلی می‌توانیم بگوییم که ایرلاین‌ها علاوه بر میزان بار مجاز دارای قوانین در خصوص حمل اشیا مختلف به داخل هواپیما هستند. بار هر مسافر به طور دقیق در فرودگاه بررسی می‌شود و در صورت وجود اشیا غیر مجاز از ورود مسافر به داخل هواپیما جلوگیری می‌شود. قوانین هر ایرلاین در مورد بار و اشیا مجاز متفاوت است. به همین دلیل خوب است قبل از خرید بلیط با قوانین و مقررات مربوط به حمل بار ایرلاین مورد نظر به خوبی آشنا شوید.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها