دیگران را اینگونه قانع کنید
ترفندهای زیادی برای متقاعد کردن دیگران وجود دارد. در این مقاله به روش هایی برای قانع کردن دیگران اشاره شده است. با شوخ طبعی و خنده راحت تر می توان دیگران را متقاعد کرد.
بیشتر افراد ترفندهای مختلفی را برای متقاعد کردن دیگران به کار می برند.
البته برخی از روش ها از نظر اخلاقی درست نیستند اما اگر می خواهید تحت سلطه دیگران قرار نگیرید، بهتر است حداقل این روش ها را بشناسید.
آگاهی می تواند شما را از چنین خطری مصون نگهدارد.
اثر لنگر انداختن
بنابر تحقیقات، هنگام مذاکرات و مطرح کردن خواسته ها، فرقی نمی کند چه باشد، کسی که زودتر پیشنهاد یا خواسته خود را مطرح می کند، موقعیت خود را محکم تر کرده و بر دیگری برتری پیدا می کند.
متخصصان مذاکره، این عمل را "اثر لنگر انداختن" می نامند.
طبق این اثر معمولا اولین گزینه های ارائه شده، تاثیر بسزایی روی افراد هنگام انتخاب گزینه ای خاص از میان گزینه موجود می گذارد.
سوال های سنگین
" آیا از کتک زدن زنت، دست برداشتی؟ " افرادی که قرار است به چنین سوال هایی پاسخ دهند، به احتمال زیاد نمی توانند برنده بیرون بیایند.
اینگونه سوال ها بار منفی دارند. اگر پاسخ دهنده "بله" بگوید، یعنی اینکه پذیرفته است درگذشته همسرش را کتک می زده است و اگر هم بگوید "نه" یعنی هنوز هم به این کارش ادامه می دهد.
معمولا پلیس، هنگام بازجویی از متهم، از چنین ترفندی استفاده می کند.
چارچوب بندی
نوعی ترفند تشویق دیگران وجود دارد که در زندگی روزمره بسیار کاربرد داشته و در مباحث علوم اجتماعی "چارچوب بندی" نام دارد. در این ترفند مسائل به گونه ای چارچوب بندی می شوند که قربانی دست به تصمیمی می گیرد که هیچ پایه و اساس منطقی ندارد.
محققان آلمانی در تحقیقی، به بیماران خود در مورد جراحی خاصی گفته بودند که 99 درصد بیماران، بدون عوارض این عمل را انجام داده اند و 49 درصد از بیماران مورد تحقیق بدون نگرانی دست به انجام آن عمل جراحی زدند.
اما در تحقیقی دیگر وقتی پزشکان به بیماران توضیح دادند که این عمل جراحی ممکن است از بین 100 نفر، 1 نفر را گرفتار عوارض بد خود کند، فقط 27 درصد از بیماران عمل جراحی انجام دادند. با وجود اینکه در هر دو حالت نتیجه یکسان بود، اما روش ارائه اطلاعات روی افراد ، اثرات متفاوتی گذاشته بود.
استدلال مقابل
پیش از شروع هر جر و بحثی، سعی کنید استدلال های مقابل احتمالی طرف گفتگوی تان را نیز درنظر بگیرید. و با خود بیندیشید چگونه می توانید از پس آن استدلال ها برآیید.
بدین ترتیب کنترل تان را از دست نداده و می توانید با اطمینان برنده مباحثه در جریان باشید.
وجدان
اگر فردی رازی را با شما در میان گذاشت، پس این احتمال را بدهید که او همین انتظار را از شما خواهد داشت.
انسان به طور غریزی دوست دارد در رابطه ای که تعادل دارد، باشد. بنابراین افرادی که در قانع کردن دیگران حرفه ای هستند، معمولا در برابر لطف های کوچک خود، چیزی طلب نمی کنند.
سپس بعد از گذشتن یک مدت نسبتا طولانی، درخواستی بزرگ از طرف مقابل خود دارند و طرف مقابل هم به دلیل وجدان و احساس گناه نمی تواند این درخواست را رد کند.
شوخ طبعی
افرادی که پیام خود را با شوخ طبعی به دیگران می رسانند، بسیار راحت تر می توانند آنها را قانع کنند.
وقتی موجب لبخند و خنده دیگران شوید، راحت تر می توانید توافق آنها را به دست آورید.
کاوش
چه بخواهید در یک کنفرانس شرکت کنید یا در مدرسه یا دانشگاه مطلبی ارائه دهید، مسلما افرادی هستندکه به شما حمله می کنند.
به طور مثال ممکن است قصد داشته باشید فکر و ایده ای را در محل کارتان مطرح کنید و همکاران بدون گوش کردن به شما، ایده تان را به باد انتقاد بگیرند.
در اینگونه مواقع می توانید صحبت هایشان را به سوال تبدیل کنید.
مثلا، "منظورتان از آن حرف چه بود؟"، "می شود یکبار دیگر حرف تان را تکرار کنید؟" این روش کافی است تا طرف مقابل تان، این بار بیشتر مراقب حرف زدن خود باشد و حتی دیگر نتواند به راحتی گفته های شما را نادیده بگیرد.
تکرار
تکرار، روشی عالی برای وارد کردن پیامی به درون مغز است. چنانچه حرف تان را تکرار کنید، حتی بیش از حقیقت قدرت خواهد داشت، چراکه مغز ما پس از شنیدن مکرر سخنی، سرانجام آن را به عنوان یک حقیقت می پذیرد.
تصور بدترین سناریو
همیشه با پیش کشاندن بدترین سناریو می توانید دیگران را به انجام دادن کاری تشویق کنید.
وقتی کاری کنید که طرف مقابل تان از موضوعی نگران شود، او دیگر از آن دفاع نخواهد کرد و سخنان شما را می پذیرد.
فشار زمان
این روش هم بسیار جواب می دهد. در این ترفند طرف مقابل تان را وادار می کنید در کوتاه ترین زمان ممکن به خواسته شما پاسخ دهد.
این ترفند موثر است زیرا بیشتر مردم وقتی از نظر زمانی تحت فشار قرار گیرند، خیلی زودتر تسلیم می شوند. مثلا می توانید بگویید، "میل خودتان است، من 5 دقیقه دیگر مجبورم بروم و بعد نمی توانید با من تماس بگیرید."
چنین عبارت هایی روی فرد استرس منفی ایجاد می کند و او مجبور می شود هرچه سریع تر واکنش نشان دهد و چه بسا راحت تر خواسته شما را بپذیرد.
واژه های قدرتمند
واژه های زیر به نظر بسیار کوچک و بی اهمیت می آیند اما آنها تاثیری فوق العاده روی دیگران می گذارند. اگر از قدرت واژه ها با مهارت استفاده کنید می توانید روی تصمیم گیری های دیگران تاثیر بگذارید.
1- برای اینکه / به این دلیل که ( واژه های مربوط به منطق)
با ترفند به کار بردن دلیل کاری، به راحتی می توان دیگران را قانع کرد. حتی اگر آن دلیل پوچ و واهی باشد. این روش به وسیله محققان در یک آزمایش بررسی شد و جواب مثبت گرفت.
در آن تحقیق، عده ای در صف کپی گرفتن ایستاده بودند و فقط 7 درصد از آنها در برابر درخواست اینکه "می شود من زودتر از شما کپی بگیرم، برای اینکه خیلی عجله دارم." مخالفت کردند.
2- فقط (استفاده از این واژه به منظور کم اهمیت جلوه دادن)
استفاده از کلماتی مانند " فقط" و " صرفا" معمولا از اثر عبارت های منفی روی فرد مقابل کم می کند و احتمال اینکه او در برابر حرف هایی که می شنود، مقاومت کند بسیار کم می شود.
3- هنوز (واژه های نشاندهنده امید)
اگر به جمله تان واژه " هنوز" بیفزایید( به طور مثال "من هنوز آن را نمی دانم." )، به طور خودکار اعتماد شنونده را به دست می آورید و این احساس را به او می دهید که برای رسیدن به چیزی، فقط به زمان بیشتری نیاز هست.
4- آمار (در مورد مسائل علمی)
اگر برای تایید گفته هایتان از اعداد و آمار استفاده کنید، احتمال اینکه مخاطبان تان حرف هایتان را باور کند، بسیار افزایش می یابد.
البته مراقب باشید استفاده بیش از حد از ارقام و آمار نتیجه عکس می دهد.
5- دقیقا (استفاده از این واژه به منظور نشان دادن دقت)
اطلاعات دقیق، میزان اعتبار شما را بالا می برد تا جایی که طرف گفتگوی تان می تواند به آنچه که می گویید اعتماد کند.
6- ما (ایجاد حس مشترک بودن)
این واژه باعث می شود که فرد مقابل تان با شما و ارزش هایتان احساس مشترک بودن نماید و راحت تر با گفته هایتان موافقت نماید.
7- فورا (القاء ضرورت)
واژه های "سریع"، "بلافاصله" و یا " فورا"، درست مانند مواد مخدر عمل کرده و موجب واکنش مغز می شوند.
در اسکن های مغزی معلوم شده که فقط شنیدن این واژه ها می تواند در ضمیر ناخودآگاه فرد، لذت ناشی از امید انجام کاری در زمان نه چندان دور را به وجود آورد و بدین ترتیب فرد خیلی زودتر قانع می شود.
8- در عین حال (به روز بودن)
به کار بردن "در عین حال" یا "در ضمن" دانش فعلی تان و اینکه اطلاعات تان به روز است را نشان می دهد.
9- نام (شخصی)
هیچ واژه ای نمی تواند به اندازه اسم خود فرد، مهارکننده باشد.
معمولا نام افراد برای آنها خوش آهنگ ترین اصوات هستند.
با قرار دادن واژه "لطفا" کنار اسم فرد طرف گفتگوی تان، او را به تایید گفته های خود تشویق کنید.
10- خوب (تعریف و تمجید)
وقتی از افراد تعریف و تمجید می شود، احتمال اینکه با صحبت طرف های گفتگوی خود موافقت کنند، حتی اگر آن صحبت ها با عقایدشان سازگاری نداشته باشند، بسیار افزایش می یابد.
منبع: سلامت نیوز
ارسال نظر