مهتاب کرامتی در پوشش پرچم آمریکا
مستقل آنلاین: ایام گالری دوبی در اتفاقی غیر منتظره، سال ۲۰۲۱ را با نمایش مجموعه تازه نقاشیهای افشین پیرهاشمی آغاز کرد که با موفقیت بسیار همراه بود.
به گزارش مستقل آنلاین به نقل از وقت صبح ، وجه تشخص این مجموعه که پیرهاشمی آن را کوکاکولا میخواند رنگی بودن آن است که پس از سالیان دراز آفرینشهای سیاه سفید این تحول توجهها را به خود جلب کرد.
در نقاشیهای افشین پیرهاشمی همچنان فقط زنان دیده میشوند، زنانی که زخم خورده اما کنشمند و معترض هستند و هیچ مردی به این بومها راه نیافته اند.
پرتره خاص مهناز افشار و مهتاب کرامتی
یکی از نوآوریهای نقاشانه افشین پیرهاشمی استفاده او از چهره مهناز افشار و مهتاب کرامتی در کاراکترهای برخی آثارش است.
فکر کنم سال ۱۳۸۶ بود، به ذهنم رسید که در نقاشی از فیگورها، چهرههایی را بکشم که مردم آنها را میشناسند، برای روزگار خودش این کار بسیار عجیبی به نظر آمد و دیده شد.
دو سینماگر محترم آقایان کیوان علیمحمدی و امید بنکدار در حال ساخت فیلم شبانه روز بودند، آنها گالری من را برای لوکیشنشان میخواستند.
من گفتم گالریام را در اختیارتان میگذارم ولی خانم مهناز افشار و خانم مهتاب کرامتی که دوره اوج معروفیتشان بود دو ساعت بیایند تا من از آنها عکاسی کنم و همچنین اجازه نقاشی از این دو بازیگر را به من بدهید، این همکاری شکل گرفت و چند اثر از همین سری در فیلم شبانه روز روی پرده سینما رفت و بعدتر نقاشیهایش روانه بازار هنر شد.
واکنش مهناز افشار و مهتاب کرامتی
او درباره واکنش مهناز افشار و مهتاب کرامتی به این آثار گفت: خانم مهناز افشار یکی از کارهایی که جزو کارهای آخرم است را به اشتراک گذاشت. تا جایی که خاطرم هست آن پست حدود ۴۰۰ هزار لایک خورد. از خانم کرامتی سال هاست خبری ندارم ولی تابلوهای بسیار زیبایی از ایشان کشیدهام.
یکی از تابلوهایی که از خانم کرامتی کشیدم سال ۲۰۰۹ روی جلد کاتالوگ کریستیز دوبی شد، آن موقع اولین بار بود که اثر یک هنرمند ایرانی روی جلد کاتالوگ کریستیز میرفت، بماند که نقاشی کشیدن از چهرههایی مانند چهره خانم مهتاب کرامتی خیلی سخت است.
سال ۱۴۰۰ شانزدهمین سالی است که افشین پیرهاشمی در ایران نمایشگاهی ندارد، او میگوید معلوم است در همه این سالها خیلی دوست داشتم آثارم پیش روی هم میهنانم ارائه شود، اما این امکان هرگز مهیا نشد، سال ۲۰۰۵ آخرین نمایشگاه کارهای جدیدم در گالری سیحون برپا شد. بعد از آن گالری هما تصمیم گرفت برای من نمایشگاه بگذارد که دو روز قبل از افتتاح، به بهانههای بسیار خندهدار به کارهای جدیدم مجوز ندادند.
بنابراین به احترام مردم به اتفاق گالری هما تصمیم گرفتیم یک سری از کارهای قدیمی را از دوستانم قرض بگیریم و نمایشی تکراری را ارائه کنیم که به طبع آن را نمایشگاه انفرادی خودم محسوب نمیکنم، اکنون هم که کارهایم در اختیار ایام گالری است و اینکه آثارم در کجا به نمایش درآید در اختیار من نیست.
گفتنی ست نام افشین پیرهاشمی سالیان گذشته بارها به عنوان یکی از ۵۰۰ هنرمند پرفروش دنیا توسط آرت پرایس مورد ستایش قرار گرفت؛ پیرهاشمی که به جهت ارائه نگاه خاص و انتقادی به موضوعات اجتماعی در آثارش و شکلدهی مفاهیمی معاصر در هنر مورد توجه است توسط نشریه هافینگتونپست آمریکا در زمره شش هنرمندی انتخاب شد که در خاورمیانه الهام بخش هستند؛ همچنین نام پیرهاشمی در فهرست مشترک «آرتپرایس» و «فیاک»، در زمره هزار هنرمند برتر قرن ۲۱ جای گرفته است.
ارسال نظر