ققنوس آبی
در تاریخ سرزمین ایران زنان همیشه نقش مهم و کلیدی در اتفاقات علمی؛ سیاسی؛ فرهنگی و اجتماعی داشتهاند؛ از آتوسا دختر کوروش کبیر که در تاریخ سیاسی هخامنشیها بعنوان ملکه نقش کلیدی در تصمیمات استراتژیک داریوش یکم همسرش و پسرش خشایارشاه داشت تا عصر معاصر با پروین اعتصامی شاعره بزرگ تبریزی؛ سیمین بهبهانی غزل سرای عاشق؛ سیمین دانشور خالق رمان جذاب سَووشون؛ انوشه انصاری اولین فضانورد ایرانی؛ پروانه وثوق که عمر خود را در راه شناخت بیماری لاعلاج سرطان گذاشت و مریم میرزاخانی نابغه ریاضیدانی که مدال فیلدز بالاترین نشان علمی ریاضی را بعنوان اولین زن در دنیا و یک ایرانی گرفت.
مجتبی مالکی
سحر خدایاری دختر ۲۹ ساله هوادار استقلال در جریان دیدار آبیها با العین امارات در چارچوب رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا که با پوشش پسرانه در حال ورود به استادیوم آزادی بود خودش به ماموری که میخواست او را بازرسی بدنی کند اعلام میدارد: من دخترم !
سحر دختری از یک خانواده مذهبی و سنتی بود!
در پی این خوداظهاری بازداشت و بعد از ۴۸ ساعت با قرار وثیقه ۵۰ میلیونی آزاد میشود و سه شنبه هفته قبل برای گرفتن تلفن همراهش به دادگاه مراجعه میکند. آنجا به او میگویند که به ۶ ماه حبس محکوم شده است. او بعد از شنیدن این خبر در اقدامی دلخراش خودسوزی میکند و دچار ۹۰ درصد سوختگی شدید میشود و سرانجام این اتفاق عذاب آور با مرگ دختر آبی؛ پایانی تلخ به خود میگیرد!
این خلاصهای از اتفاق شوک آوری بود که ورود بانوان ایرانی به استادیومها را همچنان به یک تابو شکست ناپذیر تبدیل کرده است.
در تاریخ سرزمین ایران زنان همیشه نقش مهم و کلیدی در اتفاقات علمی؛ سیاسی؛ فرهنگی و اجتماعی داشتهاند؛ از آتوسا دختر کوروش کبیر که در تاریخ سیاسی هخامنشیها بعنوان ملکه نقش کلیدی در تصمیمات استراتژیک داریوش یکم همسرش و پسرش خشایارشاه داشت تا عصر معاصر با پروین اعتصامی شاعره بزرگ تبریزی؛ سیمین بهبهانی غزل سرای عاشق؛ سیمین دانشور خالق رمان جذاب سَووشون؛ انوشه انصاری اولین فضانورد ایرانی؛ پروانه وثوق که عمر خود را در راه شناخت بیماری لاعلاج سرطان گذاشت و مریم میرزاخانی نابغه ریاضیدانی که مدال فیلدز بالاترین نشان علمی ریاضی را بعنوان اولین زن در دنیا و یک ایرانی گرفت و نمونههای بیشمار دیگری که آوردن نام آنها بدلیل کثرت در این مقال نمیگنجند.
بانوان در ایران از ۱۳۱۹ دارای گواهینامه رانندگی شدند و از ۱۳۴۲ حق رای دادن و انتخاب شدن در انتخابات مجلس را دارند. نکته جالب این است در بیشتر کشورهایی که زنان حق ورود به استادیومها را دارند یا هنوز حق داشتن گواهینامه و رای دادن و کاندید شدن در انتخابات را ندارند و اگر هم به این مهم رسیدهاند به تازگی این اتفاق افتاده است؛ مثل عربستان سعودی!
متاسفانه برای احیاء حق بانوان ایرانی در راستای ورود آنان به استادیومها بویژه فوتبال از جانب هیچ خانم مسئول ایرانی چه در جایگاه معاون رئیس جمهور و چه بعنوان نماینده مجلس حرکت موثری اتفاق نیافتاد و فقط به دادن شعارهای پوپولیستی ختم شده است. مطمئنا" در انتخابات پیش روی مجلس یکی از ابزارهای مهم کاندیداها در جهت جلب رای مردم همین سوژه داغ و جذاب ممنوعیت ورود زنان به استادیومهاست
و خیلی زود، بعد از رای آوردن کاندیداها به ورطه فراموشی سپرده میشود!
برای رسیدن بانوان ایرانی به حق مشروع و قانونی خود نیاز به یک تصمیم فراجناحی سیاسی و مذهبی است و وزارت ورزش همراه با فدراسیون فوتبال بعنوان متولی این موضوع هیچوقت به تنهایی قدرت اجرای آنرا ندارند. بهتر است قبل از اینکه FIFA ما را مجبور به اینکار کند مسئولین امر فکری برای این موضوع مهم بکنند!
مدتی است دختران ایرانی برای ورود به استادیومها با گریم مردانه به آرزوی خود جامع عمل میپوشند که گاها" توسط مامورین انتظامی بازداشت میشوند ؛ فدراسیون فوتبال برای اینکه از زیر فشار FIFA خارج شود در چند بازی با انتخاب گزینشی سعی در عادی جلوه دادن موضوع کرد اما نهاد ارشد فوتبال قانع نشد!
سحر بنا به اظهارات خواهرش دچار بیماری روانی دو قطبی بوده است و اتفاقا" این موضوع به اطلاع دادیار هم میرسد! او قبلا" در دوران دانشجویی سابقه خودکشی هم داشته است! میشد با او مهربانتر بود تا هنوز کنارمان باشد..
سحر سوخت تا به آزادی برسد....
سحر سوخت تا از خاکسترش ققنوسی متولد شود برای رسیدن به آزادی...
سحر ققنوس بانوی فوتبال ایران شد...
همیشه در قلب ما هستی دختر آبی...
روحش شاد.....
ارسال نظر