انتشار رمان «باب اسرار»، نوشته احمد امید

هواداران شمس، قاتلین مولانا؟

رمان «باب اسرار»، نوشته احمد امید با ترجمه ارسلان فصیحی از سوی نشر ققنوس منتشر شده است. این رمان روایت دیگری است از نویسنده ترک درباره ماجرای آشنایی شمس و مولانا،‌ کتابی که پیش از «ملت عشق» منتشر شد، ولی پس از آن به بازار ایران راه یافت.

هواداران شمس، قاتلین مولانا؟

انتشارات ققنوس کتاب «باب اسرار» نوشته احمد امید نویسنده ترک را با ترجمه ارسلان فصیحی منتشر کرده است،‌ «باب اسرار» در سال 2008 در ترکیه منتشر شده و تاکنون بیش از یک میلیون نسخه از آن در ترکیه بفروش رفته است. انتشارات ققنوس رایت این کتاب را در سال گذشته میلادی از انتشارات کالم ترکیه خریداری کرده است.

 «باب اسرار» به ماجرای دیدار و ارتباط عارفانه مولانا و شمس تبریزی پرداخته است، روایتی از مرگ شمس به دست تنگ‌نظرانی که 700 سال پیش تاب نیاورده و شمس تبریزی را کشتند.

در معرفی این کتاب آمده است: «باب اسرار کتاب رازهاست، راز شعله‌ای که اولین‌بار آتش رابطه شمس و مولانا را برافروخت... راز جنایتی که 700 سال از آن می‌گذرد اما هنوز رد سرخ آن شاهرگ پیکر تصوف است: قتل شمس تبریزی... راز پیوند کیمیا و کارن... راز آن شهر، راز قونیه... و رازهایی که هر یک دری است برای گشایش دری دیگر».

باب اسرار رمانی است معمایی و عرفانی که همین پیوند دیرینه و در عین حال نو معما و عرفان آن را چنان جذاب کرده که از همان نخستین صفحات مخاطب را با خود همراه می‌کند. زبان و زمان از مهمترین نقاط قوت و جذابیت کتاب‌اند: از یک سو مولانا و شمس تبریزی در ترجمه فارسی این کتاب فرصت یافته‌اند که اندیشه‌هایشان را به زبان خودشان بیان کنند، همان زبان غنی و قوی قرن هفتم که برای ما فارسی زبانان با عرفان و حکمت و زیبایی گره خورده است. از سوی دیگر، حضور شمس تبریزی در قرن حاضر و دنیای مدرن، که با زبان زمانه خودش حرف می‌زند و به سیاق زمانه خودش لباس پوشیده و رفتار می‌کند، موقعیت‌هایی خوش و خیال‌انگیز خلق کرده است که برجذابیت داستان، که در لایه‌ای دیگر ماجرایی کاملاً پلیسی و امروزی را روایت می‌کند، افزوده است.

فصیحی پیش از انتشار این کتاب درباره آن گفته بود: «نویسنده این رمان سعی کرده با مراجعه به آثار مولانا و شمس اثری تاریخی-ادبی خلق کند، آنچنان که وقتی مطالعه‌اش را آغاز کنید، به وضوح متوجه تلاشی می‌شوید که در انتقال مفاهیم مورد نظر خود به مخاطبان دارد. در شرایطی که مخاطبان حوصله چندانی برای مطالعه آثار کلاسیک ندارند، با تالیف چنین کتاب‌هایی می‌توان آنان را به درک اندیشه های بزرگان ادبی تشویق کرد. به گمانم مخاطب با مطالعه این اثر هم داستانی جذاب را دنبال می کند و هم اینکه با اندیشه های شمس و مولانا آشنا می شوند.»

 

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها