کسری نوری سخنگوی وزارت نفت:
زاکانی باید درباره کرسنت پاسخگو باشد
سخنگوی وزارت نفت به پرونده کرسنت اشاره کرد و افزود: داستان کرسنت آنگونه که مطرح میشود نیست و آقای زاکانی خودشان باید درباره این پرونده به ملت پاسخگو باشند.
سخنگوی وزارت نفت اظهار کرد: در ماجرای کرسنت، «علیرضا زاکانی» نماینده سابق مجلس شورای اسلامی کسی است که باید به ملت پاسخگو باشد.
«کسری نوری» سخنگوی وزارت نفت در پاسخ به اظهارات «علیرضا زاکانی»، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در برنامه «سلام صبح بخیر» با بیان اینکه معتقدیم برخی از این صحبتها کذب است، ادامه داد: با این حال بخش دیگری از مباحث مطرح شده افترا به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه اتهام ایجاد انسداد در شرایط بحرانی کشور به وزیر نفت وارد نیست، افزود: متأسفانه ایشان به گونهای سخن گفتند که انگار قراردادهای بزرگ در کشور با شرکتها و کشورهای دیگر وجود داشته یا قرار بود منعقد شود تا تحول بزرگی در صنعت نفت بوجود آورد اما آقای زنگنه همه این قراردادها را برهم زده است، آقای زاکانی اگر میتوانست لغو قرارداد برانکو با پرسپولیس رو هم به گردن آقای زنگنه میانداخت.
نوری گفت: با تناقض دیگری نیز در گفتار این دوستان روبروییم. از یک طرف برخی افراد میگوید آقای زنگنه خسته است و انگیزه ندارد و از طرف دیگر اینگونه مطرح میکنند که آقای زنگه فرد قدر قدرتی است که میتواند جلوی قراردادها را بگیرد و هر تصمیم که دوست دارد اجرا کند.
وی با اشاره به اینکه کشور حساب و کتاب دارد نهادهای نظارتی نیز مشغول کار هستند، تاکید کرد: اگر فردی بتواند این کار را انجام دهد که به معنای بیقانونی در کشور است.
مدیر کل روابط عمومی وزارت نفت به مبلغ ۲۵ میلیون یورو اختلاف مالی در یکی از شرکتهای سطح دو پیمانکاری مرتبط با وزارت نفت اشاره کرد و گفت: آقای زاکانی این رقم را کوچک شمرده اما همین اعداد کوچک نیز برای ما مهم بوده زیرا از همین اعداد است که بابک زنجانیها بوجود میآیند.
به گفته نوری، در مورد اختلاف مالی در این شرکت، افراد داخل مجموعه متوجه شده و دستور پیگیری دادهاند اما هنوز اثبات نشده که فعل مجرمانهای اتفاق افتاده اما موضوع در حال رسیدگی است.
وی به نامه سال گذشته ۷۲ نفر از نمایندگان مجلس درباره عملکرد وزیر نفت به سران ۳ قوه اشاره کرد و افزود: آقای زاکانی معتقد بود که وزیر نفت به این نامه حتی یک کلمه پاسخ نداده، در پاسخ باید به این نکته اشاره شود که مخاطب این نامه وزیر نفت نبوده با این حال آقای زنگنه در نشستی خبری در ۱۶ هزار کلمه علاوه بر موضوعات مطرح شده در آن نامه، به سولات دیگر نیز جواب داد.
استانداردهای خلافگویی را رعایت کنیم
نوری ادامه داد: اگر میخواهیم خلاف واقع بگوییم حداقل استانداردهایی را رعایت کنیم.
وی تاکید کرد: برخی از افراد میگویند که زنگنه به خامفروشی معتقد است اما خامفروشی به چه معناست. اکنون ۱۲ میلیارد دلار ارزش صاردات پتروشیمی است و ۱۸ طرح دیگر در دست اقدام داریم که تا سال ۹۹ تکمیل شده و ظرفیت صادراتی را دو برابر میکند.
سخنگوی وزارت نفت با اشاره به اینکه ظرفیت پالایشی کشور در آغاز دولت یازدهم ،۱.۶۵ میلیون بشکه در روز بود، افزود: اکنون این ظرفیت به ۲.۱۵ میلیون بشکه رسیده است.
وی به صدور ۲ میلیون بشکه مجوز احداث پالایشگاه برای بخش خصوصی در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس اصل ۴۴، وزارت نفت نمیتواند برای ساخت پالایشگاه اقدام کند.
نوری میزان کل پیشرفت پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دولتهای نهم و دهم را ۴۲ درصد عنوان کرد که بخشی شامل سفارش کالا بوده و ادامه داد: آن زمان قیمت نفت بالای ۱۰۰ دلار و دست دولت برای تکمیل پروژهها باز بود.
به گفته نوری با آغاز دولت یازدهم و بازگشت زنگنه به وزارت نفت مشخص شد که پالایشگاه ستاره خلیج فارس با مشکلات پیچیده و عدیده مدیریتی روبروست بنابراین اولین اقدام وزیر نفت حل این مشلات بود که در این مسیر ترکیب سهامداران پروژه تغییر کرد.
وی با بیان اینکه اینگونه مطرح میشود که پالایشگاه را سپاه ساخته، گفت: قرارگاه خاتم الانیبا مانند بقیه پیمانکاران مثل اویک است و صفبندی بین وزارت نفت و سپاه معنا ندارد.
مدیرکل روابطعمومی وزارت نفت به عدم حضور هندیها در پروژه فرزاد بی اشاره کرد و افزود: در برابر هندیها انعطاف زیادی نشان دادهایم اما خودشان نیامدند. بنابراین باید برای این حرفها سند و مدرک ارائه شود اما سندی وجود ندارد.
به دنبال قاتل بروسلی میگردیم
به گفته مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت، چین، روسیه و هند شرکای استراتژیک ایران هستند اما اولویت اول حفظ منافع ملی است با این حال تمام تلاش خود را برای گسترش همکاریها با شرکا انجام میدهیم. در واقع همه بر اساس منافع خودشان حرکت میکنند اما ما دنبال قاتل بروسلی میگردیم.
وی افزود: این به معنای این نیست که هیچ خطایی نداریم و اختلاف نظر کارشناسی وجود دارد اما دنبال تفاهم و همکاری هستیم به شرط آنکه مباحث در فضای غیرسیاسی مطرح شده و درباره هر چیزی جنگ حیدری-نعمتی راه نیاندازند.
نوری به موضوع پیشنهاد ۱۲ میلیارد دلاری ساخت پتروپالایشگاه توسط برزیلیها اشاره کرد و گفت: بعد از صحبت اعلام شد که طرف چینی قرار است این پتروپالایشگاه را بسازد و این درحالی است که شرکت چینی اعلام شده یکی از شرکای ما به شمار میرود و در صورت صحت، د خودش موضوع را به ایران مطرح میکرد.
وی افزود: از سوی دیگ چرا برزیل این پیشنهاد را به مکزیک یا ونزوئلا که از نظر جغرافیایی در نزدیکی آن کشور قرار دارند مطرح نکرده است. همچنین اگر این پیشنهاد واقعی است چرا سایر تولیدکنندگان بزرگ نفت آن را نادیده گرفتهاند.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در مورد همکاری با عراق برای توسعه ۱۲ مدان مشترک نیز تاکید کرد: اینگونه مطرح میشود که عراق موضوع همکاری را مطرح کرده و ایران نپذیرفته است و این در شرایطی است که حتی یک برگ سندی در این رابطه وجود ندارد. از سوی دیگر توسعه تمامی میادین نفتی عراق توسط شرکتهای بزرگ غربی در جریان است و بالاترین برداشت را از این میادین انجام میدهند بنابراین لزومی برای همکاری با ایران ندارند.
وی گفت: در قرارداد فاز ۱۱ پاس جنوبی، استعلامهای لازم از مراجع مختلف گرفته شده بود و هیچ دستوری مبنی بر عدم همکاری با توتال وجود نداشت. از سوی دیگر اگر وجود یک فساد در شرکتی مانع همکاری با آن شرکت است بنابراین با بسیاری از پیمانکاران داخلی نیز نمیتوانیم کار کنیم.
نوری ادامه داد: فاز ۱۱ تنها حضور توتال نبوده بلکه تأمین مالی ۵ میلیارد دلاری نیز وجود داشته و چینیها نیز در این قرارداد حاضر بودند. زیرا تنها حفر چاه نیست بلکه انتقال تکنولوژی نیز نیاز است.
سخنگوی وزارت نفت به پرونده کرسنت نیز اشاره کرد و افزود: داستان کرسنت آنگونه که مطرح میشود نیست و آقای زاکانی خودشان باید درباره این پرونده به ملت پاسخگو باشند.
ارسال نظر