خشک شدن ناگهانی طاها کوچولو در چابهار + عکس
ماجرای برقگرفتگی کودک چابهاری مشخص شد.
به گزارش رکنا، کودکی هفت ساله قربانی یک جعبه برق ناایمن نصب شده در کوچه شده است؛ از این جعبه برقها در سطح شهر چابهار زیاد هستند، اداره برق میگوید سارقان در جعبه را سرقت کرده بودند و ضایعاتیها که محل امن سارقان هستند، باید جمع شوند.
توفان شاهین که قسمت اصلیاش نصیب عمانیها شد و خسارت اصلی را نیز آنها دیدند، توانست به سادگی ثابت کند که از نظر زیرساختی به ویژه در حوزه برق، چابهار ضعیفترین شهر ایران است و با اینکه سرعت باد نهایتاً به 70 کیلومتر بر ساعت میرسید و خطر اصلی توفان نیز اصلاً به چابهار نرسید اما در چندین نقطه شهر برقها قطع شدند.
اعتبارات اداره برق چابهار صرف وسایل سرقت شده میشود
همین اتفاق مردم چابهار را بسیار عصبانی کرد و محمودرضا اکبری رئیس اداره برق چابهار مدعی شد که شبکه توزیع برق چابهار فرسوده است و همانطور که قبلاً هم عنوان کرده بود با این اعتبارات قطره چکانی نمیشد انتظار داشت یک شبه که به کنار بلکه طی دو سه سال ما بتوانیم به یک شبکه برقرسانی سالم و درست و حسابی دست پیدا کنیم.
البته نکته اصلی ماجرا این است که سرقت تجهیزات شبکه برقرسانی هم نکته دیگری است که بنا بر گفته خود اکبری باعث میشود اعتبارات بیشتر صرف جایگزین کردن وسایل سرقتی شود تا برای تجهیز و نو کردن شبکه برقرسانی شهر چابهار یعنی دروازه ملل شرق ایران.
کودک هفت ساله قربانی یک تابلوی برق نا ایمن
حالا خبری بدتر از اینها شنیده میشود و آن اینکه یک کودک هفت ساله چابهاری با هویت محمد طاها دُرزاده، قربانی برق گرفتگی شده است، با پیگیریهای اولیه ما، موضوع تأیید شد و فردی با هویت عبدالحسین اخلاصی با عنوان کردن اینکه هنوز جسد محمد طاها در پزشکی قانونی است، فوت او را تأیید میکند.
وی میگوید محمدطاها در حال عبور از کنار تابلوی برق محله بوده است که یکدفعه با توجه به بی در بودن تابلوی برق، دست کودک به داخل تابلو میخورد و برق او را میگیرد و بعد از آن کودک بیچاره فوت میکند، ماجرا خیلی عجیب به نظر میرسد، چرا باید تابلوی برق در نداشته باشد؟
معتادان متجاهر رها شده در شهر بلای جان دروازه توسعه شرق ایران
وقتی تحقیق میکنیم متوجه میشویم این تنها تابلوی برقی نیست که در چابهار در ندارد و در بیشتر موارد تابلوهای برقی دیده میشوند که در ندارند، یکی از شهروندان میگوید: این شهر دزد زیاد دارد، یکی در تابلوی برق میدزدد، دیگری در منهول فاضلاب و همینطور اموال دولت را غارت میکنند و عامل این موضوع معتادان متجاهری بوده که در سطح شهر پخش هستند.
با اکبری رئیس اداره برق چابهار تماس میگیریم، وی ضمن تأیید موضوع اعلام میکند: این اتفاق غم انگیز از آنجایی اتفاق افتاده است که در تابلوی برق را یک دزد به سرقت برده بود و از طرفی هم سرقت این در تابلو در سامانه 121 ثبت نشده بود که همکاران ما برای نصب دوباره آن اقدام کنند.
وی ادامه میدهد: در تابلوی برق چیز سادهای است که در چابهار شاید روزی حدوداً پنج عدد از آن سرقت شود اما هیچکس به این موضوع توجهی ندارد و از طرفی هم سیمهای برق ما نیز زیاد سرقت میشوند، برای مثال سال گذشته فقط برای اداره ما حدوداً سه و نیم میلیارد تومان ارزش کابلهای سرقت شده بود و مابقی تجهیزات نیز بماند.
رتبه اول سرقت کابل نصیب چابهار شد
رئیس اداره برق چابهار میافزاید: نکته ماجرا این است که شهر چابهار در کل استان، آمار اول سرقت کابل را دارد، واقعاً در این حوزه میطلبد کاری انجام شود تا هم سرقتها کمتر شوند و فشار از دوش ما برداشته شود و هم اینکه بر مراکز ضایعاتی که این اقلام را خرید و فروش میکنند یک نظارت جدی انجام بشود.
عزم جدی برای جمع کردن معتادان متجاهر ایجاد شده است
به حق باید بگوییم تا همین چند وقت پیش که سطح شهر را بررسی میکردیم کلی معتاد متجاهر میدیدیم اما حالا یونس حقانی شهردار چابهار حرف دیگری دارد، وی میگوید دیگر از معتادان متجاهر در سطح شهر اثری نیست و اگر هم ببینید کم هستند چرا که هفته پیش 200 نفر از آنها را با همکاری بهزیستی و نیروی انتظامی و با دستور مستقیم دادستانی جمع آوری کردیم.
ضایعاتیها نیز تعطیل یا کنترل خواهند شد
او قول میدهد در آیندهای نزدیک 150 نفر دیگر را هم به همین شکل جمع آوری خواهند کرد تا برای ترک به مراکز ترک اعتیاد بفرستند و تأثیر این موضوع را خود مردم نیز خواهند دید، حقانی ادامه میدهد: بحث مراکز خریداری ضایعات که علت اصلی سرقتها نیز به نظر ما همین مراکز هستند، بحث مهمی است و به زودی این موضوع را با همکاری نهادهای مربوطه انجام خواهیم داد.
وی میافزاید: به هر حال باید توجه داشت اگر مراکز جمع آوری و خرید و فروش ضایعات که الان در سطح شهر هستند، نباشند یا لااقل کنترل و نظارت شوند، این اتفاق که بخواهند لوازم سرقتی را خرید و فروش کنند اتفاق نخواهد افتاد در حالی که الان با توجه به عدم نظارت این مراکز توسط اصناف، هیچ تعهدی از سوی آنها به کاری که انجام میدهند نیز وجود ندارد.
شهردار چابهار ادامه میدهد: به نظر من، همین ضایعاتی ها، باعث میشوند که سطح شهر چابهار اینقدر زباله وجود داشته باشد در حالی که اگر اینها تعطیل یا کنترل و نظارت بشوند، دیگر شاهد چنین فاجعههایی نخواهیم بود./رکنا
ارسال نظر