آتشسوزی شدید جنگلها در برزیل
برزیل در حال حاضر شاهد شدیدترین آتشسوزی جنگلها در سالهای اخیر است.
بخش بزرگی از مناطق جنوب آمازون و پانتانال (بزرگترین پهنه تالاب گرمسیری جهان)، را شعلههای آتش فرا گرفته است. در بولیوی و پاراگوئه هم وضع بهتر نیست و جنگل تا منطقه مرزی با آرژانتین در آتش میسوزد. اما شدت آتشسوزیها بر اساس اطلاعات سازمانهای هوا فضایی و تصاویر ماهوارهای ناسا در هیچکجا مانند برزیل نیست.
بولسونارو، رئیس جمهور برزیل به جای حفاظت از جنگلها خواستار رشد است. برای او قطع درختان آمازون، در راه توسعه کشاورزی، معدن و توسعه زیرساختها نوعی برنامه پیشرفت اقتصادی به شمار میرود. روز ۱۰ اوت، زمینداران در پارا (یکی از ایالتهای برزیل) روزی را به نام "روز آتش" برپا کردند که کمی پس از آن به گفته سازمان ملی مطالعات فضایی برزیل فاجعه آتشسوزی در منطقه به یکباره افزایش یافت.
فعالان محیط زیستی برزیل میگویند، پیام دولت این است که عاملان و مسئولان "جنایات و تخلفات زیستمحیطی" مجازات نمیشوند. به گفته این فعالان دولت، همزمان ابزارهای قانونی مقابله با این تخلفات را هم محدود کرده است.
انگشت اتهام به سوی سازمانهای حفاظت محیط زیست
از نظر دولت هرکس که از برنامههای رئیس جمهور در رابطه با محیط زیست انتقاد کند، دشمن شناخته میشود. برای مثال دو کشور آلمان یا نروژ که کمکهای مالی خود برای حفاظت از جنگلهای بارانخیز استوایی را متوقف کردهاند. رئیس جمهور برزیل از این گام هم فراتر رفته و سازمانهای محیط زیستی را متهم میکند که خودشان این آتشها را به تلافی قطع کمکهای دولتی به این سازمانها، به راه انداختهاند. بولسونارو گفته است، این عمل (برپا کردن آتش) "میتواند یک اقدام جنایتکارانه نهادهای غیردولتی باشد که میخواهند توجهها را علیه من و دولت برزیل" جلب کنند. او خود را در "جنگ" با این سازمانها میبیند.
مارسیو آسترینی از فعالان گرین پیس در برزیل این "ادعای بیاساس" را رد میکند و میگوید، دولت قصد دارد با این اتهامها ذهنها را از مسئولیتی که متوجه خودش است، منحرف کند.
ارسال نظر