اردوغان رسما پذیرفت که ترکیه در سقوط اسد نقش داشت

بنا برگزارش های منتشر شده، حدود سه میلیون آواره سوری در ترکیه زندگی می‌کنند. ترکیه که ۹۱۱ کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد حامی اصلی شورشیان مخالف بشار اسد در جریان جنگ داخلی ۱۳ ساله در این کشور بود/ بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که عملیات شورشیان علیه حکومت سوریه بدون چراغ سبز آنکارا امکان‌پذیر نبود.

اردوغان رسما پذیرفت که ترکیه در سقوط اسد نقش داشت

 

ترکیه: ما روسیه و ایران را در نشست دوحه متقاعد کردیم که از اسد حمایت نکنند؛ بدین ترتیب "سقوط بدون خونریزی رژیم" را امکان‌پذیر کردیم

 
 
 
گروه سیاسی- بالاخره پس از گمانه‌زنی ها درباره نقش ترکیه در حوادث سوریه و قدرت گرفتن مخالفان بشار اسد در این کشور، «اردوغان رسما پذیرفت که ترکیه در سقوط اسد نقش داشت.»
 
رجب طیب اردوغان» در سخنرانی خود در هشتمین کنفرانس منطقه‌ای حزب «عدالت و توسعه» در استان ساکاریا در شمال غرب این کشور با اشاره به تحولات سوریه و برکناری دولت بشار اسد، افزود: رهبران اپوزیسیون ترکیه همیشه می‌پرسند که ترکیه در سوریه چه می‌کند؟ وی با بیان اینکه «من به آنها می‌گویم، آیا می‌دانید که چرا ترکیه در سوریه است و چرا این مواضع را داشت»، ادامه داد: «بشار اسد» رهبر سوریه در حال حاضر کجاست؟ … و مخالفانی که ما از آنها حمایت کردیم، کجا هستند؟
رئیس جمهور ترکیه افزود: اگر منطقه پس از جنگ جهانی دوم تقسیم نمی‌شد، شهرهای حلب، شام، حماه و حمص همانند شهرهای غازی عنتب، استانبول به عنوان شهرهای ترکیه باقی مانده بودند و ما همچنان در یک کشور واحد بودیم.
 
اردوغان با حمله به اپوزیسیون ترکیه افزود: ما به راه خود در مبارزه و از بین بردن تروریسم ادامه خواهیم داد.
وی گفت: روند بازگشت سوری‌ها به کشورشان پس از تغییرات اخیر آغاز شده است و سوری‌هایی که مایل به ماندن در ترکیه هستند مهمان ما و تاج سر ما هستند.
 
رئیس جمهور ترکیه افزود: ما با کمک به برادران سوری خود و در آغوش گرفتن آنها به قانون برادری خود عمل کردیم و این کار را با تردید انجام ندادیم، بلکه با آگاهی از اینکه حامی مهاجران هستیم، این کار را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه قرن دوم ترکیه آغاز شده است، افزود: البته، همه چیز گل و بلبل نیست، زیرا ما هنوز مشکلاتی برای حل کردن داریم و برای غلبه بر آنها موانعی وجود دارد.
 
اردوغان گفت: در هنگام برخورد با مشکلات کنونی، موظف هستیم اراده خود را برای ارزیابی فرصت‌های موجود که مقابل کشورمان قرار دارد، بروز دهیم.
 
اردوغان همچنین در جریان گفت‌وگو با «ویکتور اوربان»، نخست‌وزیر مجارستان مدعی شد که تحولات اخیر در سوریه نشان‌دهنده «درستی سیاست خارجی انسان‌دوستانه و وجدانی ترکیه» بوده و لزوم همکاری با کشورهای اتحادیه اروپا در مبارزه با تروریسم، بازسازی سوریه و احیای نهادهای موجود را یادآور می‌شود.
 
این در حالی است که وزیر خارجه ترکیه هم در همین رابطه گفت: ما روسیه و ایران را در نشست دوحه متقاعد کردیم که از اسد حمایت نکنند؛ بدین ترتیب "سقوط بدون خونریزی رژیم" را امکان‌پذیر کردیم.
 
هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه سفارت ما در دمشق فردا بازگشایی خواهد شد گفت: ما خواهان دیدن یک دولت فراگیر در سوریه هستیم.
او در ادامه اظهار کرد که خواهان حفاظت از اقلیت‌ها در سوریه و عاری شدن این کشور از تروریسم هستیم.
 
 فیدان افزود: هدف راهبردی ما نابودی "یگان‌های مدافع خلق" است. با ثبات سوریه، شمار سوری‌های بازگشته به کشورشان به تدریج افزایش خواهد یافت.
 وزیر خارجه ترکیه می گوید آنکارا، روسیه و ایران را متقاعد کرد که در نشست دوحه از اسد حمایت نکنند و بدین ترتیب "سقوط بدون خونریزی رژیم" را امکان‌پذیر کرد.
 وی افزود: "اگر از رژیم حمایت می‌شد، می‌توانست بسیار خونین باشد. روس‌ها و ایرانی‌ها متوجه شدند که ادامه این وضعیت بی‌فایده است.
 او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ترکیه به اسرائیل هشدار داد تا حملات هوایی خود به مواضع سوریه را متوقف کند. به آن‌ها گفتیم که استراتژی خطرناک اشغال تحریک‌آمیز جولان را رها کنند.
بنا برگزارش های منتشر شده، حدود سه میلیون آواره سوری در ترکیه زندگی می‌کنند. ترکیه که ۹۱۱ کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد حامی اصلی شورشیان مخالف بشار اسد در جریان جنگ داخلی ۱۳ ساله در این کشور بود.
یورونیوز با انتشار گزارشی تحت عنوان «ترکیه در سوریه به دنبال چیست؟» نوشت: تاکید اصلی آنکارا در قبال تحولات سوریه ضرورت حفظ تمامیت ارضی این کشور است. ترکیه به هیچ وجه مایل به تجزیه سوریه و شکل‌گیری منطقه‌ای خودمختار توسط کردها نیست.
ترکیه همچنین از ورود دوباره موجی از آوارگان سوری به خاک خود بیمناک است. آنکارا امیدوار است که تحولات سوریه زمینه‌ساز بازگشت آوارگان سوری به کشور خودشان شود.
ترکیه در جریان جنگ داخلی سوریه چند عملیات نظامی در خاک این کشور انجام داد تا نیروهای کرد یا گروه داعش را از خاک خود عقب براند. ارتش ترکیه همچنین منطقه‌ای حائل بین مرز خود و سوریه ایجاد کرد و به این ترتیب بخشی از خاک سوریه را اشغال کرد.
ترکیه در تلاش‌های دیپلماتیک برای حل بحران سوریه مشارکت داشت و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری این کشور بارها در نشست‌های سه‌جانبه با روسای جمهوری ایران و روسیه برای بحث بر سر اوضاع سوریه شرکت کرد.
آنکارا اخیرا تلاش‌هایی را برای بهبود روابط با حکومت بشار اسد انجام داد اما رئیس‌جمهوری سرنگون شده سوریه به این پیشنهادها توجهی نشان داد.
بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که عملیات شورشیان علیه حکومت سوریه بدون چراغ سبز آنکارا امکان‌پذیر نبود. ترکیه مدعی است که ماه‌ها تلاش کرده بود تا شورشیان را از انجام چنین عملیاتی باز دارد اما در نهایت حمله ارتش سوریه به مواضع شورشیان در ادلب باعث شد تا اوضاع از کنترل خارج شود.
 
 
 
 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها