معدن در سرزمین کانگوروها

استرالیا به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای مواد معدنی دست نخورده در جهان، نزدیک به ۸۰٪ از آن، هنوز تحت عملیات های اکتشافی قرار نگرفته است. این کشور علیرغم عدم اجرای برنامه های اکتشافی سراسری، با معرفی کانسارهای معدنی قابل توجه در غرب، جنوب و منطقه کوئینزلند خود دارای موقعیتی مناسب، در رنک جهانی از فعالیت های معدنکاری قرار دارد.

معدن در سرزمین کانگوروها
احسان عزیزی؛ مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران-یزد

شاید جالب باشد بدانیم که استرالیا در سال ۲۰۱۹، به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ طلا در جهان، هشتمین تولید کننده نقره، ششمین تولید کننده مس؛ بزرگترین تولید کننده سنگ آهن، بزرگترین تولید کننده بوکسیت؛ دومین تولید کننده منگنز، دومین تولید کننده سرب، سومین تولید کننده روی، سومین تولید کننده کبالت؛ سوم تولیدکننده اورانیوم؛ ششمین تولیدکننده بزرگ نیکل؛ هشتمین تولیدکننده قلع، چهاردهمین تولید کننده فسفات، پانزدهمین تولید کننده گوگرد؛ پنجمین تولید کننده بزرگ نمک، چهارمین در تولید و دومین صادر کننده بزرگ زغال سنگ در جهان است. این کشور از لحاظ وسعت ششمین کشور پهناور در دنیا است که ۳۲ برابر بزرگتر از انگلستان و تقریبا برابر با امریکا می باشد. طبق داده های اداره آمار استرالیا، سهم معدن ۱۰٫۴ درصد از اقتصاد استرالیا در سال های ۲۰۱۹-۲۰۲۰ بوده است. این حوزه با ارزش ۲۰۲ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی به عنوان بزرگترین عامل اقتصادی در این کشور بوده است. ۲۴۰،۰۰۰ نفر به طور مستقیم در بخش معدن و در مجموع ۱٫۱ میلیون شغل مستقیم و غیرمستقیم در بخش های معدن و تجهیزات نوین معدنکاری و فناوری های معدنی (METS) مشغول به کار هستند. استرالیا به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای مواد معدنی دست نخورده در جهان، نزدیک به ۸۰٪ از آن، هنوز تحت عملیات های اکتشافی قرار نگرفته است. این کشور علیرغم عدم اجرای برنامه های اکتشافی سراسری، با معرفی کانسارهای معدنی قابل توجه در غرب، جنوب و منطقه کوئینزلند خود دارای موقعیتی مناسب، در رنک جهانی از فعالیت های معدنکاری قرار دارد. استرالیا همزمان با رشد به عنوان بخشی از کلاس جهانی معدن، فرصت های بسیار مغتنمی برای داشتن نقشی بزرگ تر به عنوان یک بازیگر مهم در صحنه جهانی مواد معدنی با اکتشاف جدید در اختیار داشته است. در استرالیا تمرکز فعالیت های معدنکاری در  بخش های ۱- استرالیای غربی Western Australia(WA)2- استرالیا جنوبی South Australia(SA) 3- کوئینزلند Queensland(QLD)4-ویکتوریاVictoria(VIC) 5- نیو ساوت ولز New South Wales(NSW) 6-تاسمانیا Tasmania(TAS) 6- سرزمین های شمالی Northern Territory(NT)  متمرکز می باشد که در ادامه به تشریح آنها پرداخته می شود.

معدنکاری در استرالیای غربی

استرالیای غربی قطب استخراج معادن استرالیا و یکی از بازیگران اصلی در معدنکاری جهان است. این ناحیه میزبان حجم عظیمی از منابع درجه یک و شامل بزرگترین معادن استرالیاست. استرالیای غربی بزرگترین تامین کننده سنگ آهن در جهان، با چندین پروژه سنگ آهن، به ویژه در منطقه Pilbara در شمال این ایالت می باشد. اکتشاف مواد معدنی جدید با تاکید بر لیتیوم و وانادیوم برای پاسخ به تقاضاهای روز افزون جهانی به این مواد، به طور مداوم در این منطقه در حال انجام است.  این ناحیه توسط موسسه Fraser به عنوان منطقه ای برتر، در جهان برای سرمایه گذاری در معدن رتبه بندی شده است. همانگونه که ذکر شد این ایالت میزبان ۹۸ درصد از سنگ آهن و ۶۰ درصد از ذخایر طلای کشور استرالیا با اشتغال مستقیم ۲۰۰۰۰ نفر می باشد.

معدنکاری در استرالیای جنوبی

این ایالت معدنکاری مواد معدنی مهم بسیاری از جمله مس، اورانیوم و زیرکونیوم را به جهان صادر می کند. استرالیای جنوبی با معدن BHP’s Olympic Dam به عنوان بزرگترین معدن استرالیا و بزرگترین ذخایر اورانیوم جهان و معدن Iluka’s Jacinth-Ambrosia به عنوان بزرگترین معدن زیرکون در جهان و میزبانی از ۲۵ درصد منابع طلای استرالیا و اشتغال ۱۰ هزار نفر از جذاب ترین مناطق در جهان برای سرمایه گذاری در معدن رتبه بندی شده است.

معدنکاری در کوئینزلند

کوئینزلند یک ایالت مهم استخراج مواد معدنی است، بسیاری از معادن ذغال سنگ استرالیا در حوضه بوون این ایالت واقع شده است. همچنین این ایالت بزرگترین تامین کننده نقره در جهان است. سهم بخش معدن از اشتغال در این ایالت معدنکاری بیش از ۵۰،۰۰۰ نفر بوده که  در ۱۹-۲۰۱۸، فعالیت های معدنی ۷۵ میلیارد دلار به اقتصاد این ایالت کمک کرده است. نکته قابل توجه اینکه علیرغم سهم عظیم بخش معدن از اقتصاد این ناحیه، معادن تنها ۰٫۱٪ از سطح زمین های این ایالت را اشغال می کند. همچنین معادن این ایالت میزبان برخی از با کیفیت ترین گرافیت ها و بالاترین درجه رسوب رنیوم در جهان است.

معدن در ویکتوریا

ویکتوریا سهم بزرگی در تاریخ استخراج معادن استرالیا داشته و امروزه نیز پتانسیل بسیار مهیجی، برای اکتشافات مواد معدنی فراهم می کند. ویکتوریا به دلیل تولید طلا، آنتیموان و زغال سنگ قهوه ای در جهان معدن کاری شناخته شده است. این منطقه محل استقرار شرکت های بزرگ استخراج از جمله بخش تجهیزات نوین معدنکاری و فناوری های معدنی (METS) است. سهم معدن در اقتصاد و اشتغال این ایالت به ترتیب بیش از ۱۳ میلیارد دلار و ۱۲۱۰۰۰ شغل می باشد. در سال ۱۸۵۱، طلا در بالارات  Ballarat کشف شد و ملبورن به یکی از ثروتمندترین شهرهای جهان تبدیل گردید. شرکت های معدنی مستقر در ملبورن ۶۵ درصد سهام بورس استرالیا (ASX100) را در سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص دادند.

معدنکاری در نیو ساوت ولز

نیو ساوت ولز سرشار از مواد معدنی مانند ذغال سنگ، طلا، مس، نقره، سرب و روی، کبالت و لیتیوم است. ذخایر عمده ذغال سنگ در حوضه سیدنی-گننه یافت می شود. معدن طلای روباز Cowal در منطقه Central Western Plains بزرگترین معدن نیوساوت ولز است. این ایالت در حال حاضر پروژه های زیادی در دست اجرا دارد که پس از اجرا، عملکرد بخش معدن در اقتصاد و اشتغال ایالت را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. اما در شرایط فعلی ۴۰۰۰۰ نفر در این ایالت در بخش معدن شاغل بوده که حقوق دولتی معدنکاری در این ایالت بیش از دو میلیارد دلار می باشد. از بندر نیوکاسل این ایالت سالانه ۱۶۰ میلیون تن زغال سنگ کک شو به کشور های دیگر صادر می شود که این مسئله، این بندر را به بزرگترین بندر صادراتی زغال سنگ جهان تبدیل نموده است.

استخراج معدن در تاسمانی

تاسمانی بیش از یک قرن است که یک تولید کننده مواد معدنی قابل توجه است و از تنوع زمین شناسی بالایی برخوردار است. این ایالت میزبان کانی های آهن، مس، سرب، روی، قلع، سیلیس با درجه بالا و تنگستن است. در سال ۱۷-۲۰۱۶ ، بخش معدن ۱٫۸ میلیارد دلار ارزش برای دولت تحت عنوان حقوق دولتی تولید کرد. معدن رنیسون در ساحل غربی تاسمانی بزرگترین کانسار قلع استرالیا است.

معدنکاری درسرزمین های شمالی

سرزمین های شمالی در استرالیا سرشار از مواد معدنی در کلاس جهانی از جمله، روی، مس، سرب، تنگستن، لیتیوم، وانادیوم، فسفات و پتاس، طلا و اورانیوم است. در حال حاضر هفت معدن در کلاس جهانی در این ایالت در حال فعالیت هستند. بندر داروین که بسیار نزدیک به آسیا واقع شده است، به سرزمین های شمالی یک مزیت جغرافیایی برای صادرات مواد معدنی و روابط قوی با بازارهای عمده در چین، کره، ژاپن و هند می بخشد. ارزش صنعت معدنکاری در این محدوده بیش از ۴ میلیارد دلار است. از نکات قابل توجه در این محدود قرار گیری یک سوم ذخائر شناخته شده اورانیوم استرالیا در این ناحیه و میزبانی از بزرگترین معدن منگنز جهان در خلیج کارپنتاریا می باشد.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها