طرح تراکنش بدون کارت (کهربا) خدمات جدید بانک ایران زمین

بانک ایران زمین با تغییر در زیرساخت های بانکداری دیجیتال، طرح تراکنش بدون کارت (کهربا) را که به تراکنش های حضوری بدون کارت معروف است، در برنامه کاری خود قرار داد. این بانک تمام تغییرات لازم برای اجرای پروژه کهربا را عملیاتی کرده است.

طرح تراکنش بدون کارت (کهربا) خدمات جدید بانک ایران زمین

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بالغ بر پنج سال است در کشورهای اروپایی حدود 90 درصد تراکنش ها در بستر کارت های هوشمند با رعایت استاندارد EMV انجام می گیرد.

شاید باید حدس می زدیم که روزی کارت های اعتباری مغناطیسی نیز مانند پول های کاغذی عمرشان کوتاه باشد، از اهمیت حمل و نگهداری آن کاسته شود و مسیری نو پیش روی بانکداری کشور باز شود.  با توجه به اهداف بانک ایران زمین که پیش برد دیجیتالی کردن و ارتقای بانکداری است. در طی این سال ها نشان داده با تمام قدرت آخرین متدهای علمی در حوزه فناوری اطلاعات را در اختیار مشتریان قرار داده است. هر نوع نیاز کاربران را شناسایی کرده، خدمات گسترده ای در زمینه بانکداری دیجیتال به کاربران ارائه می دهد. بانک ایران زمین با تغییر در زیرساخت های بانکداری دیجیتال، طرح تراکنش بدون کارت (کهربا) را که به تراکنش های حضوری بدون کارت معروف است، در برنامه کاری خود قرار داد. این بانک تمام تغییرات لازم برای اجرای پروژه کهربا را عملیاتی کرده است.

حال سوال اینجاست تراکنش بدون کارت (کهربا) قرار است چگونه عمل کند؟ طرح تراکنش بدون کارت «کهربا» نخستین گام در راه اندازی تراکنش غیر تماسی در کشور است. استفاده از تلفن همراه به جای کارت این امکان را می دهد تا از اهمیت حمل کارت اعتباری مغناطیسی جلوگیری شود. این طرح بر پایه پرداخت غیر تماسی NFC و براساس استاندارد EMV تشکیل شده است. مزیت کهربا در چیست؟ پرداخت سریع و امن، عدم امکان کپی برداری از کارت، پرداخت بدون تماس فیزیکی و… حال با داشتن این مزایا کهربا به سرعت جای خود را در کشور باز خواهد کرد. زیرا اعم مردم از حمل و نگهداری تعداد کارت های اعتباری که هر کارت متعلق به بانکی است گله دارند. از خرابی کارت ها، آسیب به ظاهر آن و مشکلات ناشی از انتقال آنها به بانک تا فرآیند اداری درخواست تعویض کارت بانکی مهمترین معایب کارت های اعتباری مغناطیسی بشمار می رود. برای پیاده سازی «کهربا» این نکته قابل اهمیت است که مشتریان فقط یک بار نسبت به فعالسازی و نصب برنامک «کهربا» اقدام می کنند. افراد اطلاعات کارت  بانکی خود را بر روی برنامک کهربا ثبت می کنند.

مراحل اجرای برنامه به این روش است که در هر تراکنش خرید، مبلغ تراکنش بر روی پایانه فروشگاهی درج شده و پس از تأیید مبلغ توسط کاربر، تلفن همراه هوشمندی که کارت بر روی آن ثبت شده به صورت غیر تماسی در کنار پایانه قرار گرفته و با این حرکت عملیات تأیید به سرعت انجام می گیرد.  در انتها رسید الکترونیکی بر روی پایانه فروشگاهی و نیز پیامک هوشمند در اختیار مشتری قرار می گیرد. مجهز بودن دستگاه کارتخوان به قابلیت NFC از جمله شرط لازم برای انجام این پروژه است. طبق آمار 764 هزار کارتخوان دارای این قابلیت در مرحله آزمایش قرار گفته اند.

شاید این ایده اولیه از زمان کرونا شکل گرفت، افراد از هر نوع ارتباط تماسی واهمه داشتند و کارت اعتباری مغناطیسی تنها وسیله برای امور بانکی بود. با این روش کاربر بدون هیچ تماسی با نزدیک کردن گوشی همراه به دستگاه کارت خوان پرداخت غیر تماسی خواهد داشت. شاید سوال پیش بیاید تکلیف کارت های اعتباری چه می شود؟ کارت های اعتباری نیز مانند پول های کاغذی شاید از بین نرود، ولی از اهمیت حمل و نقل شان به صورت ضروری کاسته می شود و تلفن همراه هوشمند با ایمن ترین روش این امکان را به کاربر می دهد تا بدون تماس با پایانه فروشگاهی تراکنش خرید را انجام دهد.

طبق آمار ظرفیت شبکه ی پذیرندگی کشور با بیش از 5/2 میلیون پایانه فروشگاهی در این طرح شرکت کرده و همراه شده اند. شاید به نظر برسد ارتقای ضریب امنیت کاربری کار را پیچیده تر و مراحل عملیات بانکی را سخت تر کند ولی «کهربا» در حین امنیت بالا به کاربران لذت یک تجربه شیرین با تراکنش حضوری بدون کارت را خواهد داد. در پروژه «کهربا» برای امنیت خرید دو مرتبه تأییدات همراه با اثر انگشت اخذ می شود که این نشان از امنیت بالا در انجام تراکنش های بانکی است.

آنچه در بانکداری دیجیتال بانک ایران زمین می توان به وضوح دید تنوع و بروز رسانی ابزارهای پرداخت برای مشتریان است. تلاش بانک ایران زمین برای بروز شدن در زمینه فناوری های نوین و ایجاد سیستم های امنیتی برای محافظت از تراکنش های بانکی مشتریان و جلوگیری از آسیب های احتمالی تراکنش ها بسیار قابل توجه است. 

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها