«تجلی» با 46 درصد خالص ارزش دارایی ها معامله می شود!
تجلی تسعه معادن فلزات که از آن به عنوان بازوی سرمایه گذاری غول های معدنی کشور یعنی سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، صنعتی معدنی چادرملو و گل گهر نیز یاد می شود، با سرمایه اسمی ( Registered Capital ) 6.2 همتی، ارزش بازاری معادل 13.8 هزار میلیارد تومان دارد.
در حال حاضر ، هر سهم شرکت در فرابورس ایران در حوالی قیمت های 220 الی 230 تومان در نوسان است که تقریبا معادل 48% ارزش ذاتی ( Intrinsic Value ) است. در ادامه محاسبات مربوط به ارزش ذاتی هر سهم شرکت ارائه شده است.
از اساسی ترین تحولات مثبت این شرکت پروژه محور می توان به مثبت شدن سرفصل وجوه نقد عملیاتی (CGFO ) در صورت جریان وجوه نقد اشاره کرد ؛ در انتهای خرداد 1402 ، وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی تجلی بیش از 190 میلیارد تومان بهبود یافته و از رقم منفی 155 میلیارد دوره مقایسه ای به مثبت 37 میلیارد تومان رسیده است. چنین رویدادی از تقویت بنیه مالی و عملیاتی شرکت حکایت داشته و تاثیر بسیار مثبتی در تداوم فعالیت های جاری و پیشبرد طرح های توسعه ای شرکت خواهد داشت.
در انتهای شهریور 1402 ، بهای تمام شده سرمایه گذاری های بورسی و غیر بورسی تجلی بالغ بر 5.4 هزار میلیارد تومان گزارش شده است. با توجه به آنکه بخش اعظم منابع مالی در واحد های خارج از بورس تمرکز یافته است ، سبد غیر بورسی شرکت حرف های زیادی برای گفتن دارد. در این سبد شرکت های نام آشنایی نظیر صبا امید غرب خاورمیانه ، فولاد سرمد ابرکوه ، تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان ، صنایع فولاد کردستان ، معدنی و فولادی ستاره سیمین هرمز ، معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان و … دیده می شود. هر یک از شرکت های مذکور در حال پیشبر پروژه های ارزنده و سودآوری بوده که با عملیاتی شدن آنها ، قیمت های فعلی برای شرکت مادر یعنی تجلی خاطره ای بیش نخواهد بود.
برای مثال ، در صبا امید غرب خاورمیانه ، تجلی و کنور ( توسعه معدنی صبانور ) با هدف تکمیل زنجیره آهن و فولاد در استان کردستان پیگیر احداث واحد گندله سازی به ظرفیت سالانه 2 میلیون تن ( هر دو فاز 1 و 2 ) هستند ، و یا مثلا پروژه فولاد سرمد ابرکوه که با همکاری تجلی و کچاد ( صنعتی معدنی چادرملو ) در مرکز ایران ( استان یزد ) در حال انجام است ، تکیمل واحد های آهن اسفنجی ، شمش و کلاف را در یکی از بهترین موقعیت های جغرافیایی که ارزش افزوده بالایی به همراه دارد ، دنبال می کند. ( در توصیف مزیت های موقعیت جغرافیایی این پروژه باید گفت نزدیکی به چادرملو به عنوان غول معدنی کشور ، تامین مداوم آهن اسفنجی و خوارک با کیفیت پروژه را میسر ساخته است. علاوه بر آن ، سهولت دسترسی به خطوط راه آهن مرکزی ، صرفه جویی نقدی و در نتیجه حاشیه سود قابل ملاحظه ای برای سهامداران به دنبال خواهد داشت).
از تقسیم خالص ارزش روز دارایی ها بر تعداد سهام شرکت ، ارزش ذاتی هر سهم محاسبه خواهد شد. با فرض نرخ تنزیل 40% ، تقسیم سود سالانه 70% در شرکت های زیرمجموعه ، میانگین نرخ رشد دلار 30% در سال های آتی و نرخ شمش CIS 480 دلاری ، خالص ارزش روز دارایی ها ( Net Fair Value of Assets ) به شرح زیر محاسبه شده است: ( زیان افزوده 74.4 میلیاردی پرتفوی بورسی ذکر نشده است )
شایان ذکر است که ارزش شرکت ها و پروژه های موجود در پرتفوی غیربورسی تجلی بر اساس ارزش برآوردی به کسر بهای تمام شده تکمیل محاسبه شده است. تحلیل ارائه شده تقریبا محافظه کارانه بوده و تا حد زیادی به واقعیت نزدیک است ؛ برای مثال به تحلیل مربوط به شرکت صبا امید غرب خاورمیانه توجه فرمایید:
مفروضات:
میزان تولید و فروش 30% در سال اول ، 50% در سال دوم و 100% در سال سوم
شمش فخوز ( 95% شمش CIS ) : 456 دلار
نرخ گندله به شمش فخوز : 24%
هزینه مالی و مالیات لحاظ نشده است.
گفتنی است که جدای از شرایط بنیادی مثبت و قوی این غول سرمایه گذاری ، چارت تکنیکال سهم به تازگی موج 4 الیوت را به پایان رسانده و بازار انتظار یک حرکت صعودی در قالب موج 5 الیوت را دارد.
ارسال نظر