جزئیات گرانی خودرو در سال 1402/ در سال آینده کدام خودروها گران می شوند؟

هنوز شورای رقابت خبری درباره افزایش قیمت خودرو منتشر نکرده و آنچه تاکنون عنوان شده به نقل از قطعه‌سازان است. مازیار بیگلو، عضو هیات‌مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو اعلام کرد رشد قیمت کارخانه‌ای خودرو بین ۳۰ تا ۸۰درصد خواهد بود.

جزئیات گرانی خودرو در سال 1402/ در سال آینده کدام خودروها گران می شوند؟

قیمت کارخانه‌ای خودرو قرار است در سال آینده افزایش پیدا کند و آنطور که خبرها می‌گوید این افزایش بین ۳۰ تا ۸۰ درصد خواهد بود. اما سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است؛ آیا قرار است که فقط تعداد خاصی از خودروها افزایش قیمت داشته باشند یا همه آنها؟

تجارت نیوز نوشت: هنوز شورای رقابت خبری درباره افزایش قیمت خودرو منتشر نکرده و آنچه تاکنون عنوان شده به نقل از قطعه‌سازان است. مازیار بیگلو، عضو هیات‌مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو اعلام کرد رشد قیمت کارخانه‌ای خودرو بین ۳۰ تا ۸۰درصد خواهد بود.

اما حالا یک کارشناس صنعت خودرو می‌گوید که این افزایش شامل حال برخی خودروها می‌شود و نه همه آنها.

خودرو ۸۰ درصد گران می‌شود؟

اینکه قیمت خودرو چه مقدار افزایش دارد، به تصمیم شورای رقابت بر می‌گردد. قبلا شورای رقابت رای به افزایش ۱۰ و ۱۸ درصدی قیمت خودرو داده بود و افزایش ۳۰ تا ۸۰ درصدی قیمت خودرو بی‌سابقه است.

امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو می‌گوید: مردم فکر نکنند خودرو قرار است در بازار ۳۰ تا ۸۰ درصد افزایش قیمت داشته است. منظور این است که خودروهایی که تاکنون قیمت‌گذاری بسیار پایین داشتند و ۱۷۰ و ۲۰۰ میلیون تومان بودند، در حالی که قیمت تمام‌شده‌شان همان ۲۷۰ میلیون تومان است، قیمت‌شان درست شود.

وی می‌افزاید: به عبارتی، قیمت کارخانه تغییر می‌کند؛ آن هم قیمت‌هایی که قیمت‌گذاری دستوری غلط رویشان اعمال می‌شد؛ مثل پژو۲۰۶، پژوپارس، تیبا و نه خودروهایی مثل دیگنیتی و تیگو. قبلا پژوپارس در کارخانه ۲۰۰ میلیون تومان بود، اما در بازار ۴۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رفت، یعنی در بازار ۲۵۰ میلیون تومان گران‌تر بود؛ این در حالی است که قیمت تمام‌شده‌اش ۷۰، ۸۰ میلیون تومان بالاتر از قیمتی بود که کارخانه می‌فروخت. پژو۲۰۶ هم این‌گونه بود.

کاکایی تصریح می‌کند: قرار است بررسی کنند که خودروهای مشابه در بازار بین‌المللی چه قیمتی دارد و ضرب و محاسبه کنند و بگویند قیمت خودرو چه رقمی خواهد بود.

این کارشناس صنعت خودرو متذکر می‌شود: با تصمیم جدید، قیمت‌ها منطقی می‌شود. حالا قیمت بعضی از خودروها قبلا خیلی پایین بود که قیمت‌شان بالاتر می‌رود و بعضی از خودروها هم که قیمت‌شان معقول بود، بالا نمی‌رود.

وی می‌افزاید: در مورد خودروهای مونتاژی که حدود ۲۰ درصد داخلی‌سازی دارند و قطعه خاصی جز تایر و باتری نمی‌گیرد، بعید است که قیمت‌هایشان تغییر کند.

محمود دودانگه، نایب رییس شورای رقابت چندی پیش عنوان کرده بود قرار نیست خودروسازان محصولی تولید کنند که قیمت آن کمتر از قیمت تمام‌شده باشد و سود منصفانه آنها در نظر گرفته خواهد شد.

افزایش قیمت کارخانه، روی بازار اثر می‌گذارد؟

کاکایی یادآور می‌شود: در واقع شرایط شبیه سال ۹۴ می‌شود که قیمت‌ها به روز شده بود و تولید هم بالا رفته بود. ثبات اقتصادی هم در کشور حاکم بود و دیگر مردم خودرو نمی‌خریدند. تا سال ۹۵ و ۹۶ هم شرایط این‌گونه بود. البته قیمت‌ها پایین نیامده بود، بالا بود، ولی هر کس خودرو می‌خواست، می‌خرید و دیگر کسی به یک‌باره ۱۰۰ درصد سود نمی‌کرد.

اما این نگرانی وجود دارد که به موازات افزایش قیمت خودرو در کارخانه، قیمت بازار هم افزایش پیدا کند و خودرو بسیار گران شود. کاکایی می‌گوید: ما در حال حاضر با چند پدیده روبه‌رو هستیم و هیچ‌کس نمی‌تواند یک‌چنین قولی را هم‌اکنون به شما بدهد.

این کارشناس می‌گوید سال آینده ما با تورم بسیار بالایی طرفیم. اگر دولت تورم را مدیریت کند و به صورت مولد، پول را به سمت تولیدات مختلف مثل خودرو ببرد و بورس سودآور شود، به این شکل پول جذب بازار سرمایه می‌شود. در این شرایط، خرید و فروش خودرو خیلی سودآور نخواهد بود، پس قیمت خودرو بالا می‌رود، ولی خیلی بالا نمی‌رود.

وی تصریح می‌کند: واقعیت این است که اگر قیمت‌ها واقعی شود، به دلیل این‌که قیمت‌ها بالا رفته و درآمد مردم هم بالا نرفته، گروهی دیگر نمی‌توانند خودرو بخرند و به این ترتیب، خودروها روی دست خودروسازان می‌ماند.


 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها