هزینه نصب و راه‌ اندازی اینترنت ماهواره ای در ایران/ سرعت استارلینک چه‌قدر است؟

زمانی که برای نصب و راه اندازی اینترنت استارلینک ثبت‌نام می‌کنید، قرارداد اجاره‌ٔ تجهیزات را آن‌طور که مثلاً پیش‌تر با یک شرکت مرسومِ کابلی امضا می‌کردید، امضا نخواهید کرد. در عوض، کیتِ (سخت‌افزار) استارلینک را پیش‌خرید می‌کنید که نسبتاً هم گران قیمت است (چیزی در حدود 599 دلار، به علاوه 50 دلار هزینه جابجایی)ــ‌ که اگر بخواهیم متعلقات سخت‌افزاری آن را به ایران بیاوریم اوضاع پیچیده‌تر هم می‌شود، امّا خب مزیّت استارلینک، عدم نصب تجهیزات مکرر است.

هزینه نصب و راه‌ اندازی اینترنت ماهواره ای در ایران/ سرعت استارلینک چه‌قدر است؟

به گزارش مستقل آنلاین؛ تکراتو نوشت: یکی از اهداف مهم برای نصب و راه‌اندازی اینترنت استارلینک و سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای، سهولت دسترسی در مکان‌هایی‌ست که خطوط فیبر و شبکه‌های سلولار کشیده نشده است و یا ممکن است در کشوری زندگی نمایید که شیر اینترنت را شل و سفت کنند. بنابراین، در چنین شرایط و اوضاعی نیاز دارید به چیزی شبیه: استارلینک!

زمانی که برای نصب و راه اندازی اینترنت استارلینک ثبت‌نام می‌کنید، قرارداد اجاره‌ٔ تجهیزات را آن‌طور که مثلاً پیش‌تر با یک شرکت مرسومِ کابلی امضا می‌کردید، امضا نخواهید کرد. در عوض، کیتِ (سخت‌افزار) استارلینک را پیش‌خرید می‌کنید که نسبتاً هم گران قیمت است (چیزی در حدود 599 دلار، به علاوه 50 دلار هزینه جابجایی)ــ‌ که اگر بخواهیم متعلقات سخت‌افزاری آن را به ایران بیاوریم اوضاع پیچیده‌تر هم می‌شود، امّا خب مزیّت استارلینک، عدم نصب تجهیزات مکرر است.

اگر تا به اینجا پیش آمده‌ و  هنوز هم بخواهید برای نصب و راه‌ اندازی استارلینک اقدام کنید، باید برای خدماتِ نرم‌افزاری و پروفایلی این سرویس در حدود 110 دلار در ماه کنار بگذارید. با عرض تاسف، فعلاً هیچ قرارداد بلندمدتی وجود ندارد، ولی  در صورت نیاز می‌توانید الساعه آن را ملغی و یا تمدید نمایید. هرچند شایعاتی وجود دارد که اینترنت استارلینک در منطقه‌یِ جغرافیایی ایران، نیاز به خرید اکانتِ پولی ندارد.

نصب و راه‌ اندازی استارلینک‌: چه‌چیز‌هایی در کیت آن وجود دارد؟

هر آن‌چه که برای اتصال نیاز دارید در این مرسوله وجود خواهد داشت: یک دیشِ استارلینک، پایه‌یِ نگاه‌داری دیش و یک واحد روتر وای‌فای. هم‌چنین یک عدد کابل برق و سیمی به درازای ۲۳ متر برای اتصال روتر به دیش. متعلقات بیشتری در دسترس است از جمله؛ کابل طولانی‌تر و پایه‌ نگاه‌دارنده و آداپترهایی برای اتصال به دیگر اترنت‌های استاندارد.

 

 

اینترنت ماهواره ای استارلینک (5)

 

محتویات جعبه دستورالعمل‌های به غایت ساده‌ای را بدون هیچ متنی به کاربر ارائه می‌کند (البته اگر ریزه-متنِ نشانی اینترنتی به سایت استارلینک را نادیده بگیریم). امّا به‌روی همین صفحه هم جزئیات متنی ویژه‌ای ثبت و ضبط نشده است! برای نمونه، تنها تصویر میله‌‌ی دیش را در محل قرار گیری سه‌پایه‌ٔ نگاه‌دارنده خواهید دید که برای شما نمایش داده شده و شما باید نخستین رشته‌ کابل سه‌پایه را به میله‌یِ دیش متصل نمایید.

این کابل، دو سر در انتها دارد، که مشخصه‌ٔ هر دوسر نیز یکسان است، امّا مکان اتصال‌شان شکل‌های متفاوتی دارد. بنابراین، کار کاربر را برای متصل‌سازی کابل به دیش و در نهایت واحد پایه بسیار ساده می‌سازد! محض اطلاع‌مان تمام درگاه‌های اتصال نیز مقاوم به گرد و غبار و آب هستند.

مراحل راه‌اندازی بسیار سریع است (یعنی دست‌کم زمان زیادی طول نمی‌کشد که پس از گشودن جعبه اتصالات را پیکربندی کنید) امّا موقعیت‌یابیِ دیش برای عملکرد بهینه کمی زمان بیشتری می‌برد.

 

اینترنت ماهواره ای استارلینک (1)

 

در نخستین برخورد با محتویات جعبه‌ٔ استارلینک، اسباب و اثاث کمی به چشم‌تان خواهد خورد: تنها دستور‌العمل‌هایی برای راه‌اندازی دیش دریافت‌کننده‌ٔ استارلینک، پایه‌نگاه‌داری، روتر وای‌فای و کابل ۲۳ متری برای اتصال دیش به روتر در جعبه قرار دارد.

 

 

تصویری که می‌بینید نسخه‌ٔ جدید دیش‌های استارلینک است که مستطیل‌شکل‌اند، و الّا نسخه‌یِ اصلی آن دایره‌ای‌شکل است.

 

 

روتر (مسیریاب) با کابل برق در جعبه قرار دارد، امّا دیش نیازی به این کابل برق ندارد؛ چون کابل دیگری برای اتصال برق و داده تعبیه شده است.

 

 

روتر در نصب و راه‌ اندازی استارلینک

روتر وای‌فای استارلینک، کلید اتصال جدید به اینترنت سریع‌السیر شما است، و دنیای آزاد را  در خانه برای شما فراهم می‌کند. در حقیقت، شما تنها با پیروی از همان دستورالعمل‌ روترهای استاندارد وای فای، می‌توانید نقطه اتصال خوبی برای روتر بیابید.

 

اینترنت ماهواره ای استارلینک (2)

 

در پایین دو اتصال وجود دارد: یکی برای برق و دیگری برای اتصال به دیش استارلینک. هیچ پورت اترنت دیگری برای اتصالات سیمی وجود ندارد. و به جای چندین چراغ سوسوزن که در یک مودم کابلی استاندارد می‌بینید، روتر وای فای استارلینک فقط یک نشانگر دارد که روشن / خاموشی روتر را به شما نشان می‌دهد. و حتّی در جلوِ دستگاه نیز قابل مشاهده نیست – که در پایین، در کنار اتصال کابل قرار دارد. اگر می‌خواهید بررسی کنید که سیستم استارلینک شما برخط (آنلاین) است، باید از برنامه تلفن هوشمند همراه (برای اندروید و آی‌او‌اس) استفاده کنید.

 

اینترنت ماهواره ای استارلینک (3)

 

مونتاژ دیش، پایه و کابل در نصب و راه‌ اندازی استارلینک

هنگامی که کیت استارلینک خود را از جعبه در آوردید، باید دیش و پایۀ نصب را مونتاژ کنید. با جدا کردن کابل اتصال از دیش دست به کار شوید: آن کابل اتصالی را که به دوشاخه می‌رسد، ــ‌می‌بینید؟ خوب، باید آن را از برق بکشید تا میلهٔ دیش را در پایه‌ٔ نصب آن قرار دهید.

 

 

 

سپس، میله‌ٔ دیش را در پایهٔ نصب قرار داده و مراقب باشید که شیارِ رویِ میله را با ریل مربوطه در داخل پایه خوب چفت کنید.

 

 

 

هنگامی که میله در جای خود قرار گرفت، کابل رابط ۲۳ متری را با کانکتور دوشاخه مستقیم وصل کنید. همانطور که گفته شد، دو سر کابل از کانکتورهایی با اشکال گوناگون ساخته شده‌ است که تعیین جای اتصال را برای کاربر، حتّی‌المقدور، آسان می‌سازد.

 

 

 

حتماً، کانکتور کابل را به اندازه کافی فشار دهید تا اتصال به خوبی برقرار شود. هنگامی که دوشاخه به درستی در پریز قرار می‌گیرد، باید صدای کلیک مشخصی بشنوید، مثل کلیک ماوس!

موقعیت‌یابی برای دیش

مرحله بعدی، نصب و قرار دادن دیش مونتاژ شده برای دریافت بهینه داده‌های ماهواره‌ای است.

 

اینترنت ماهواره ای استارلینک (4)

 

با استفاده از برنامهٔ استارلینک می‌توانید موقعیت‌یابیِ خوبی انجام دهید. این نرم‌افزار نوعی ابزار تعاملی است که به شما کمک می‌کند موقعیت مناسب دیش جدید را پیدا کرده و کیفیت اتصال آن را تثبیت کنید. دستورالعمل‌ها آن‌قدر ساده‌اند که می‌توانید به آسانی بهترین موقعیت را بیابید.

 

 

 

امّا نکاتی وجود دارد که باید به آن توجّه کنید: برای این کار، شما نیاز به یک آسمان صاف و بدون مانع دارید، یعنی حداقل 100 درجه فضای باز در بالا و اطراف دیش. یک نوار بزرگ از آسمان صاف ضروری است؛ زیرا دیش یک جهت ثابت را حفظ نمی‌کند؛ اگرچه شما آن را در یک مکان نصب می‌کنید، امّا دیش یک موتور دارد که برای حفظ اتصال با ماهواره‌های در حال گذر خود را تنظیم و بازتنظیم می‌کند.

برپایی دیش در نصب و راه اندازی استارلینک

پس از اسکن و تأیید موقعیت، نوبتی هم باشد نوبت به نصب دیش می‌رسد (جای ثابت). کافی‌ست پایه دیش را روی زمین چفت کنید؛ امّا خب ممکن است همهٔ شما فضای باز مورد نظر من را نداشته باشید یا در محله‌ای زندگی کنید که در آن نمی‌توانید دیش 600 دلاری خود را در حیاط بگذارید. در واقع، همه‌اش به خودتان بستگی دارد!

پایه نصب شامل روزنه‌‌هایی در هر پایه برای پیچاندن ایمن پیچ هاست. می‌توانید از آن‌ها برای اتصال پایه به سقف یا سازه‌ای ثابت و همچنین چسباندن آن به زمین استفاده کنید. کیت شامل پیچ و مهره نیست، باید خودتان آن را تهیه کنید. برای گزینه‌های نصب جایگزین، مانند روی میله یا مجموعه‌ٔ قدیمی‌تر دیش‌هایِ ماهواره‌ای‌تان، تنها باید یک آداپتور اضافی تهیه کنید.

اگر نگران آب و هوا، به ویژه بارشِ یخ و برف هستید، خبر خوبی برای‌تان دارم، دیش استارلینک المنت داخلی و سنسوری دارد که نقطه‌ٔ انجماد را حس کرده و بی‌درنگ بنا به گرم شدن می‌کند تا هرگونه یخ‌زدگی روی سطحِ دیش را از بین ببرد! ـــ‌معرکه‌ است، نه؟

هنگامی که دیش در موقعیت خود قرار گرفت، باید کابل را به روتر بِکشید. برای اکثر کاربران، این به معنای کشیدن کابل به داخل خانه است.

شخصاً، برای راه‌اندازی اوّلیه، کابل را از مسیر پنجره‌ای باز به سمت داخل اتاق هدایت کردم: این یک راه‌حل ساده و موقتیِ کار راه انداز است. گزینه‌های دیگر نیز در دسترس‌اند مثل سوراخ کردن دیوارۀ بیرونی! یعنی هنگامی که کابل را وارد خانه خود کردید، فقط باید آن را به روتر وای‌فای متصل کنید. مثل همان روترهای خانگی ADSL .

با تمام این‌ها سرعت استارلینک چه‌قدر است؟

پس از انجام تمام این مراحل، دیگر باید به اینترنت دسترسی داشته باشید، اگر نداشتید مراحل را دوباره از اوّل به خوبی وارسی بکنید. فقط توجه داشته باشید که سرعت‌های وعده داده شده ممکن است فوراً در دسترس نباشند. پس از راه‌اندازی، حدود 12 ساعتی طول می‌کشد تا سیستم استارلینک به عملکرد مطلوبِ خود برسد.

در طی آن زمان، سیستم آخرین درایورها را دانلود کرده و ماهواره‌های اطراف را اسکن و نقشه برداری و موقعیّت‌های بهینه را برای ارتباط با ماهواره‌های گوناگون بالای سرتان محاسبه می‌کند. تمامی این اتصالات به طور خودکار تنظیم می‌شوند، بنابراین  نگران تغییر مداوم تنظیمات خود نباشید.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها