علی اکبری و مسعود رضایی نمایندگان سابق شیراز در گفتگو با مستقل:

در مسائل فرهنگی محدودیت جوابگو نیست

مسعود رضایی نماینده شیراز در مجلس دهم می‌گوید: بعید می‌بینم محدودیت جوابگو باشد. معمولا حاکمیت بر فرهنگ تاثیر می‌گذارد اما آن را نمی‌سازد. فرهنگ مربوط به مردم است مربوط به کنش‌ها و رفتارها و واکنش‌هایی که مردم هر قوم نسبت به زندگیشان دارند. مجموعه‌ای از فاکتورها به هم دست می‌دهند و فرهنگ را می‌سازد

در مسائل فرهنگی محدودیت جوابگو نیست

 

در مسائل فرهنگی محدودیت جوابگو نیست

 

 

سرویس اجتماعی:

 برخورد با نوجوانان اسکیت سوار پس از انجام یک همایش در پارک اسکیت بلوار چمران شیراز سر و صداهای بسیاری به راه انداخته است. برخی معتقدند رفتار نوجوانان این نسل ناشی از دیکته فرهنگی دستوری و محدودیت‌های سال‌های پیش است که در مجموع نسل جدید را در تقابل با تمامی این محدودیت‌ها بار آورده است و دیگر نمی‌توان با اندرز ایدئولوژی آن‌ها را قانع کرد. هرچند چالش‌های یک ماه اخیر شیراز صرفا به این واقعه ختم نمی‌شود و در چند وقت اخیر شاهد پلمپ مجموعه کتاب آبی و بوکلند نیز بوده‌ایم.

در آغاز گفتگو کردیم با علی اکبری، نماینده شیراز در مجلس دهم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:

علی اکبری نماینده شیراز در دهم ابتدا درباره محدودیت‌های جدید در این شهر به روزنامه مستقل گفت:

شیراز به هر حال یک شهر فرهنگی است و مؤلفه اصلی آن نیز فرهنگ است و مردم آن نیز به این موضوع اعتقاد دارند. عوامل مختلفی نیز در این حوادث تاثیرگذار است چه به لحاظ ادبیات یا اتفاقات فرهنگی در این شهر و بافت جمعیتی که موزاییکی از فرهنگ‌های مختلف است. در عین حال خود شیراز محل تماس تمام استان‌های جنوبی است چه به لحاظ ظرفیت‌های خدماتی و یا امکان تدارکاتی و پیشتیبانی که همگی تاثیرگذار بوده‌اند تا شیراز را یک شهر فرهنگی باسابقه جلوه دهند. این مسئله به گزاره‌های مربوط به خود نیز نیاز دارد و نمی‌توان با محدودیت‌ سازی، مردم را برای استفاده از امکانات شهری دچار نگرانی کنیم. زیرا عکس‌العمل مردم در جای دیگر مشخص می‌شود و شاید بی‌تاثیر نباشد که همین محدودیت‌ها ناخودآگاه باعث شده مسائل مذهبی مردم نیز تحت تاثیر قرار گرفته شود. مثلا وقتی مردم یک مراسم ختم دارند بجای مساجد به رستوران‌ها رفته‌اند. حتی دیدیم در یک مجموعه‌ای از خانواده‌های بسیار سنتی و مذهبی شیراز، خانم‌های ۵۰ ساله اسم مذهبی خود را به اسم‌های جدید تغییر می‌دهند. این رفتارها زنگ خطر است و ناشی از تغییراتی است که در کف جامعه دارد اتفاق می‌افتد و شاید اتفاقات بسیار دیگری نیز در حال وقوع است که ما خبر نداریم.

 وی در ادامه درباره رفتار مردم در تقابل با محدودیت‌ها توضیح داد: 

قبل از انقلاب در زمان شاه یک دستگاه‌هایی بنام فتواستنسیل وجود داشت که برای آن محدودیت ایجاد کرده بودند چون با آن‌ها اعلامیه چاپ می‌شد و ابزار نشر بودند. بعد از انقلاب هم دیدیم برای ویدئو محدودیت ایجاد شد پس از آن برای ماهواره‌ها محدودیت درست کردند و اینقدر زیاد شد که از برخورد با آن گذشتند. در مجموع تمام مواردی که با آزادی‌های اجتماعی تضاد ایجاد کند، مردم آن را با رفتار خود تغییر می‌دهند و یا زیرزمینی می‌کنند یا به گونه دیگری واکنش نشان می‌دهند. به اعتقاد من نگاه حذفی عامل این اتفاقاتی است که شاهد آن هستیم.

 این نماینده سابق سپس درباره محدودیت‌پذیری شیراز و نسل جوان افزود:

محدودیت نتیجه نمی‌دهد و اگر خیلی فشار بیاورند و اجبار ایجاد کنند به گونه دیگری مردم تغییر فرهنگ را نشان می‌دهند. در شیراز به هر حال مردم اهل تفریح و بگو و بخند و پارک نشینی و دید و بازدید هستند و هرچقدر محدودیت ایجاد شود کار اصولی‌ای نیست و مردم نیز کار خود را انجام می‌دهند. امیدوارم مسئولین با مردم مدارا کنند و به فکر حذف نباشند، خدا رحمت کند شهید بهشتی هم به موضوع جذب حداکثری تاکید داشتند.

 اکبری در پایان نسبت به دستور محدودیت در مجلس دهم اشاره کرد:

آن موقع بنظر من این مسائل کمتر بود. البته مواردی وجود داشت مثلا من زمان نمایندگی‌ام یک موضوعی را پیگیری می‌کردم که مربوط به پارازیت‌های ماهواره در شیراز بود که برای مردم خیلی مضر بود. من خیلی پیگیری کردم و این شد یکی از عوامل ردصلاحیت من و گفتند شما تشویش اذهان کرده‌اید. به هر حال یا باید جامعه را قانع کرد یا راه حل مسالمت‌آمیز ایجاد کرد، وظیفه نمایندگان نیز این است که مطالبات مردم را پیگیری کنند اما الان شدت محدودیت‌ها در شیراز بیشتر شده است.

 در ادامه گفتگو کردیم با مسعود رضایی یکی دیگر از نمایندگان شیراز در مجلس دهم:

مسعود رضایی نماینده شیراز در مجلس دهم، در آغاز درباره اتفاقات اخیر در شیراز به روزنامه مستقل گفت:

من فکر می‌کنم این کارهایی که الان نسبت به این چند نوجوان انجام می‌گیرد که یا عمدا یا سهوا به زمین اسکیت رفته‌اند که هدفشان هم مشخص نیست اینقدر شدت برخورد نیاز نیست. معمولا این برخوردها نتیجه عکس می‌دهد و روند ۴۰ سال اخیر نشان داده که هرگاه موضوعی را با فشار اعمال کرده‌اند و خلاف خواست مردم حرکت کرده‌اند مثل افرادیکه خلاف رود شنا می‌کنند نتیجه عکس می‌دهد و لجاجت جوانان را بر می‌انگیزد.

 وی در ادامه درباره محدودیت‌ها در زمان مجلس دهم افزود: 

در آن دوره اصلا به این صورت محدودیت مطرح نبود، البته گاها اشاراتی می‌شد اما جو خیلی بهتر بود چون ارتباط مردم با مدیران و نماینده‌ها بیشتر بود. اما الان طوری شده است که مردم نماینده و مدیر را نمی‌بینند. من روزی نیست که دو تلفن نداشته باشم که شماره دفتر نماینده‌ها را از من نخواهند. این مسئولین و نماینده‌ها اینقدر بی‌ارتباطند با مردم؛ و از مردم دور شده‌اند که مردم حتی تلفن دفتر آن‌ها را نیز ندارند. همین گسستی که بین مسئولین و مردم به وجود آمده است نتیجه‌اش این شده که با وجود کوچکترین مشکل سیاسی و اقتصادی و اجتماعی تشنج ایجاد می‌شود. این مسئله را باید مسئولین نظام و کسانیکه دستی در قدرت دارند، باید مقداری فکرشان را باز کنند و از این اعمال دست بردارند و مردم را دور نکنند.

دور شدن مردم مثل غده‌های چرکینی می‌شود که اگر روزی سر برآورد آسیب‌رسانی زیادی دارد و با این کارها نمی‌توان جلوی آن را گرفت.

 رضایی سپس درباره محدودیت پذیری شهر شیراز و جوانان نسل جدید افزود:

بعید می‌بینم محدودیت جوابگو باشد. معمولا حاکمیت بر فرهنگ تاثیر می‌گذارد اما آن را نمی‌سازد. فرهنگ مربوط به مردم است مربوط به کنش‌ها و رفتارها و واکنش‌هایی که مردم هر قوم نسبت به زندگیشان دارند. مجموعه‌ای از فاکتورها به هم دست می‌دهند و فرهنگ را می‌سازد. از فرهنگ شیراز حتی در دوران خفقان‌های تاریخی، سعدی و حافظ بیرون می‌آید و حتی دیگر شعرا محل زندگیشان را شیراز انتخاب می‌کنند. بنابراین هیچ زمانی نشده که جلوی فکر و سبک زندگی مردم را در این نقطه بگیرند. حتی وقتی قوم مغول حمله کرد وقتی وارد شیراز شد با توجه به فرهنگ شیراز، این خطه آن‌ها را جذب خودشان کرد و به صورت مسالمت آمیز روندها طی شد.

 این نماینده سابق در پایان نسبت به راهکار عبور از انسدادهای فرهنگی به مستقل گفت:

این مسئله باید بصورت کار فرهنگی انجام شده و بدست انسان‌های توانمند داده شود که از تاریخ و فرهنگ و ادبیات آگاهی دارند. به جای اینکه محدودیت به وجود بیاورند باید ایده‌های فرهنگی بصورت برنامه‌های جمعی و جشن‌های مختلف اجرا شود که جوانان شرکت کنند و انرژی‌شان خالی شود تا بقول این آقایان دست به کار ناهنجار نزنند.

من به مجلس و دولت توصیه دارم حالا که افکار غرب زده و طرفدار مذاکره مثل ما بقول خودشان در مجلس نیستند، خودشان مشکلات را حل کنند تا رضایتمندی مردم ضامن بقایشان باشد.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها