اومیکرون از این حیوان به انسان منتقل شد

دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که سویه اصلی کووید۱۹ چگونه به وجود آمده است، اما تحقیقات جدید نشان می ‌دهد که احتمالا نوع اومیکرون پیش از جهش به سمت انسان، در موش‌ ها ایجاد شده باشد.

اومیکرون از این حیوان به انسان منتقل شد

اومیکرون از این حیوان به انسان منتقل شد

محققان چینی در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که اومیکرون احتمالا پیش از جهش در بدن موش بوده و پس از آن به انسان منتقل شده است که در این صورت پیامدهای انتشار آن در بین میزبانان غیر انسانی چالش های جدیدی را در پیشگیری و کنترل اپیدمی ایجاد خواهد کرد.

دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که سویه اصلی کووید۱۹ چگونه به وجود آمده است، اما تحقیقات جدید نشان می ‌دهد که احتمالا نوع اومیکرون پیش از جهش به سمت انسان، در موش‌ ها ایجاد شده باشد.

سویه اومیکرون که در اواخر سال ۲۰۲۱ ظاهر شد، بیماری همه گیر کرونا را پیچیده تر و گسترده تر کرده است. در حال حاضر این سویه که بسیار انتقال دهنده تر از انواع قبلی کووید ۱۹ است، اکثریت قریب به اتفاق مبتلایان سراسر جهان را تشکیل می دهد. به نظر می رسد محققان تا حد زیادی در ردیابی مجدد مراحل ویروسی این گونه که به شکل فعلی آن تکامل یافته است، ناموفق بوده اند.

یکی از نظریه‌ های رایج در میان دانشمندان این است که حیوانات پیش از اینکه در نهایت انسان را از طریق جهش‌ های بیشتر آلوده کنند، سویه اومیکرون را حمل می ‌کردند.

آخرین مطالعه که توسط پروفسور جیانگو زو (Jianguo Xu) از موسسه ملی کنترل و پیشگیری از بیماری ‌های واگیر چین انجام شده است، از این ایده پشتیبانی کرده و به این نتیجه می ‌رسد که محتمل ‌ترین ناقلان اومیکرون موش‌ ها هستند. البته پیش از تأیید این موضوع، تحقیقات بیشتری لازم است تا با قطعیت کامل مطرح شود. 

 محققان میانگین تعداد جهش ‌ها را در پنج گروه کلی محاسبه کرده و جهش ‌های کلیدی در پروتئین S ویروسی، جایی که عفونت منشا می‌ گیرد را بررسی کردند. پروفسور زو توضیح می دهد که نوع اومیکرون حاوی جهش در پنج مکان کلیدی پروتئین یعنیK417، E484، Q493، Q498، و N501 است.

این نمودار جهش، نشان می دهد که ویروس برای آلوده کردن سلول های موش سازگار شده است. علاوه بر این، درخت فیلوژنتیک با مقیاس زمانی نشان می‌ دهد که دودمان اومیکرون و گاما احتمالاً در اواسط سال ۲۰۲۰ در گردش بوده‌ اند و این فرضیه را تایید می ‌کند که اومیکرون ممکن است در گونه‌ های حیوانی و غیر انسانی تکامل یافته باشد. پژوهشگران معتقدند که ویروس کرونا به آرامی جهش‌ ها را در طول زمان در موش‌ ها انباشته کرد، پیش از اینکه از طریق بیماری مشترک بین انسان و دام به انسان منتقل شود.

این یافته ‌ها نشان می ‌دهد که محققان باید روی انواع کرونای جدا شده از حیوانات وحشی، به ‌ویژه جوندگان، تمرکز کنند. پروفسور زو نتیجه می گیرد اگر مشخص شود که اومیکرون از موش نشات گرفته، پیامدهای انتشار آن در بین میزبانان غیر انسانی چالش های جدیدی را در پیشگیری و کنترل اپیدمی ایجاد خواهد کرد. در ضمن اگر اومیکرون بتواند از یک جونده به یک انسان منتقل شود، احتمالاً گونه های بیشتری در بین حیوانات در گردش است.

شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله ایمنی زیستی و امنیت زیستی (Biosafety and Biosecurity) منتشر شده و قابل دسترس است/سیناپرس 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها