ادامه تحصیل به قیمت پرداخت پول زور!

پیام‌هایی مکررا به ما رسیده که مدارس دولتی برای گرفتن امتحان و ادامه تحصیل دانش‌آموزان از خانواده‌ها درخواست پرداخت پول‌هایی را دارند که نه قانونی است و نه اجباری.

 ادامه تحصیل به قیمت پرداخت پول زور!

به گزارش خبرنگار برنا؛ چند وقتی است پای صحبت‌های اولیای دانش آموزان که می‌نشینی،  از نحوه مدیریت و اداره مدارس حرف‌هایی می‌زنند که جای تأمل و بعضا جای سوال دارد. در این بین حالا که نزدیک به امتحانات نیمسال اول مدارس هستیم تماس‌هایی با خبرگزاری برنا گرفته می‌شود که پشت خط والدینی هستند که به هر نحوی یک خواسته و معضل مشخصی دارند؛ آن‌ها اذعان می‌کنند که مسئولان مدارس دولتی درخواست‌ها و مطالباتی را از اولیا دارند که در هیچ جای قانون وجود ندارد و بعضا عجیب است. پیام‌هایی مکررا به ما رسیده که به طور مثال مسئولان مدرسه به خانواده های دانش آموزان گفته اند؛ ماژیک و گچ برای تخته که نداریم هیچ! برگه برای امتحان بچه هایتان هم نداریم. یا برگه می‌آورید و یا امتحان نمی‌دهید!

برخی از اولیا هم می‌گویند بعضی مدارس دولتی با آن ها تماس گرفته‌اند و درخواست پول‌هایی خارج از قوانین مدرسه داشته‌اند. به طور مثال  یکی از اولیا گفت مدرسه تماس گرفته و گفت فوری یک میلیون و دویست هزار تومان بابت پول آب و برق و اینترنت و بسته آموزشی معلم ها به حساب بریزید  و زمانی که به آن ها اعتراض شده در جواب پاسخ دادند ما می‌دانیم که همه این‌ها اجبار اموزش و پرورش نیست، بلکه مدرسه اجبار به این امر دارد.

برای پیگیری این موضوع به سراغ مسئولان آموزش و پرورش رفتیم تا ببینیم اصل موضوع به چه شکل است و برای چنین مواردی چه برخوردهایی باید صورت گیرد؟

محمدحسین کفراشی مدیر کل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایت وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ما گفت: ما هیچ گونه اجباری برای گرفتن پول از اولیا در مدارس دولتی نباید داشته باشیم.

وی با بیان اینکه  به طور کلی مدارس حق گرفتن وجهی را به اجبار از خانواده ها ندارند، افزود: به دلیل اعلام کردیم غیر از مدارس غیر دولتی و مدارس دارای فوق برنامه، نباید پولی دریافت شود.

کفراشی ادامه داد: در قانون ذکر شده است که کمک های مردمی باید به صورت اختیاری و داوطلبانه صورت گیرد و اجباری نباید در این امر باشد. اگر مدرسه ای خانواده ای را ملزم به پرداخت کند حتما  اولیا می توانند از طریق سامانه شکایت ما، درخواست خود را مطرح کنند.

مدیر کل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایت وزارت آموزش و پرورش گفت: با عنوان اسم دقیق مدرسه توسط خانواده ها در سامانه شکایت ما سریعا این امر بررسی می‌ کنیم و تذکر لازم را می دهیم همچنین اگر مدرسه ای برای تأکید مضاعف برای گرفتن پول داشته باشد حتما با مدیر برخورد می شود و به هیئت تخلفات معرفی می شوند.

وی درباره نرخ پرداختی کمک های مردمی به مدرسه توسط خانواده ها تصریح کرد: زمانی که کمک های مردمی دریافت می شود نرخ آن باید براساس مبلغ دلخواه آن ها باشد و نباید میزان آن تعیین شده باشد و اختیار با خانواده است.

کفراشی گفت: ما 110 هزار مدرسه و 16 میلیون دانش آموز داریم که منجر به حدود 12 هزار شکایت در سال می شود که شامل شکایت های پرورشی، خدماتی و... می شود که موارد ثبت نامی حدود 10 درصد از شکایت ها را شامل می شود.

مدیر کل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایت وزارت آموزش و پرورش درباره تهدید مدیران مبنی بر انتقال دانش آموزان اولیای شاکی به مدارس غیر انتفاعی افزود: همچین چیزی اصلا وجود ندارد و مدرسه دولتی موظف است خدمات لازم را به دانش آموزان ارائه دهد و شرایط را برای آن ها فراهم کند.

وی تصریح کرد: در مدارس دولتی هیچگونه اجباری نیست و باید در حد معمول و معقول خدماتی ارائه شود

همه ی این موارد در صورتی است که آموزش و پرورش با اینکه بارها ابلاغیه عدم پرداخت وجه اجباری را اعلام کرده است، مدیران توجه نداشتند و سعی دارند با بهانه های مختلف در طول ایام تحصیلی از اولیا ارقام مختلفی را به عنوان کمک کدرسه دریافت کنند. بهرحال باید بگوییم از این تماس ها با خبرگزاری برنا زیاد است و البته نام مدرسه و مدیر مدرسه نزد خبرگزاری برنا محفوظ می ماند.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها