واکسن کرونا دوزی چند؟
محمدرضا شانهساز رئیس سازمان غذا و دارو ، قیمت واکسن برکت ساخت ایران را ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرده است. به گفته وی، ۲۰۰ هزار تومان برای محصول هایتکی که با این زحمت و پشتوانه علمی تولید میشود، در مقایسه با قیمت واکسن سایر کشورها عدد بالایی نیست. واکسنهای داخلی براساس ارز نیمایی قیمتگذاری میشود و قیمت تمامی واکسنهای ایرانی در همین محدوده است.
کاسبی جدید؛ فروش نوبت واکسن ۸۰۰ هزار تومان
روند تزریق واکسن کرونا در کشور کند است و سالمندان که گروه هدف هستند، برای دریافت آن باید ساعتها در صف انتظار بمانند. این انتظار گاهی به ۱۲ ساعت هم میرسد و برخی باید شب را در صف بخوابند. اما برای آنهایی که نمیتوانند، راهکاری وجود دارد. آنها میتوانند نوبت واکسن را بخرند.
صفهای طولانی تزریق واکسن کرونا کسبوکار جدیدی ایجاد کرده است. افرادی هستند که جای سالمندان و خانواده آنها در صف میایستند و برای ایستادن در صف واکسن پول میگیرند؛ حدودا ساعتی ۱۰۰ هزار تومان.
یکی از مراجعان میگوید چند روز است که برای تزریق واکسن کرونای مادرم به یکی از مراکز میروم. آنجا در صف واکسن افرادی هستند که جای شما در صف میمانند و پول میگیرند. کاری که حداقل در تهران رایج است.
فرید میگوید من دو بار مجبور شدم در صف بمانم و این مدت چند نفری هم از من سوال کردند که چند میگیرم تا جای آنها در صف بمانم و برای آنها نوبت واکسن بگیرم.
احمد فرد دیگری است که میگوید واکسن مادرش را همین دیروز زده است. میگوید برای من مشکلی پیش نیامد چون به اندازه کافی وقت داشتم که چند ساعت در صف واکسن بمانم. اما چند نفر از دوستانم مجبور شدند ساعتی ۱۰۰ هزار تومان بدهند تا فردی به جای آنها در صف بماند.
۱۲ ساعت صف انتظار واکسن کرونا
م. امیدوار یکی از افرادی است که جای مردم در صف میماند. قیمت مشخصی نمیدهد و میگوید بسته به مرکزی که میخواهید واکسن بزنید، قیمت متفاوت است. بعضی از مراکز منظم است و با یک بار مراجعه و دو سه ساعت در صف ماندن واکسن میزنند. اما برخی مراکز اذیت میکنند.
او میگوید برای یکی از مشتریها دو سه روز پیش در شمال شرق تهران نوبت گرفتم. یک بار ساعت یک شب رفتم و اسم نوشتم. یک بار هم صبح ساعت ۶ رفتم آنجا و کمی منتظر ماندم و مدارک را دادم و کارها را آماده کردم. اما وقتی مشتری برای زدن واکسن آمد، گفتند ما در این مرکز این واکسن را نمیزنیم و مجبور شدم بروم به مرکزی در شمال تهران و دوباره نوبت بگیرم.
برای همین او میگوید برای گرفتن نوبت و تعیین دستمزد اول باید کارت ملی و کارت واکسن را ببیند. بسته به مرکز درمانی قیمت میدهد. او میگوید اگر کارت ملی و واکسن را بفرستید، امشب یا فردا شب میتوانم بروم و نوبت بگیرم. اما تاکید میکند که باز هم باید انتظار یکی دو ساعت معطلی را داشته باشید. چون تزریق واکسن دقیقا سر ساعت انجام نمیشود. اما بهتر از این است که ۱۲ ساعت معطل شوید.
هفته گذشته تزریق دوز دوم واکسن کرونا بعد از چند روز دوباره از سر گرفته شد. مراکز تزریق واکسن شاهد صفهای طولانی مردم بود. در یکی از این مراکز یکی از مراجعان میگفت برخی از مردم ساعت ۸ شب آمدهاند مقابل مرکز که نامشان را در لیست بنویسند. برخی ساعت ۱۲ شب آمدهاند.
یکی دیگر از افراد گفته بود که از ساعت ۴ صبح با پدر و مادرش در صف واکسن بوده و روز اول ۸ ساعت انتظارشان بیفایده بوده و نتوانستهاند واکسن بزنند.
اما همه افراد امکان و توان ماندن در صف را ندارند و ترجیح میدهند در قبال پرداخت پول، کسی جای آنها در صف بماند و برای آنها نوبت بگیرد.
ناتوانی وزارت بهداشت در مدیریت تزریق واکسن حالا این کاسبی جدید را ایجاد کرده است.
۸۰۰ هزار تومان هزینه ماندن در صف
یکی از این افراد میگوید قیمت را بعد از دیدن کارت واکسن و مشخص شدن نام مرکزی که دوز اول را زدهاید، میگویم. اگرچه تاکید میکند خودش نرخ مشخصی ندارد و مشتریها هرکدام هر چقدر بخواهند میدهند. او میگوید نوبت گرفتن از یک مرکز کار راحتی است و ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان میگیرد. اما برخی مراکز سخت میگیرند و مجبور میشود دو شب در رفت و آمد باشد. آن وقت گرانتر میشود. مثلا حدود ۸۰۰ هزار تومان.
اما این اولین باری نیست که ایستادن در صف و گرفتن نوبت به منبع درآمدزایی تبدیل میشود. پیش از این زمانی که قیمت دلار صرافی ملی و بازار آزاد اختلاف زیادی داشت، برخی از افراد کارت ملی خود را اجاره میدادند و ساعتها در صف صرافی ملی میایستادند تا بتوانند با کارت ملی خود برای فرد دیگری سهمیه دلار بخرند. کاری که برای این افراد درآمد ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومانی داشت. اما مشکل این بود که این افراد فقط یک بار چنین امکانی را داشتند.
اما گزارشها نشان میداد همان زمان هم افرادی بودند که کارت ملی خود را اجاره نمیدادند. بلکه در صف صرافی میایستادند و نوبت خود را میفروختند.
اسفند سال ۹۷ هم برخی از ایستادن در صف خرید گوشت درآمد کسب میکردند؛ زمانی که اختلاف قیمت گوشت در بازار آزاد و دولتی زیاد بود. همان زمان باشگاه خبرنگاران جوان گزارشی منتشر کرده بود که نشان میداد ایستادن در صفهای گوشت تنظیم بازار و خرید آن برای فروش مجدد به قیمت بالاتر در سطح شهر به مراکز خدماتی و گردشگری تبدیل به یک شغل موقت شده است.
جهانپور: بر اساس برآوردهای اولیه قیمت واکسن کووبرکت ۲۰۰ هزارتومان است
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در در پاسخ به این پرسش که در کدام شهرها واکسن برکت تزریق میشود؟ گفت: اولویت ما در روزهای اخیر تکمیل واکسیناسیون هموطنان بالای ۷۰ سال است و با توجه به اینکه عمده واکسنهای استفاده شده برای این طیف سنی، واکسنخارجی بوده است در حال حاضر هم عمده واکسیناسیون در سراسر کشور با همین واکسن های خارجی برای دوز دوم انجام می شود.
وی افزود: واکسن کووبرکت در سراسر کشور توزیع شده و در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است و تزریق آن در برخی مراکز به صورت محدود آغاز شده است. ان شاء الله در روزهای آتی با تکمیل واکسیناسیون هموطنان بالای ۷۰ سال، طی اطلاعیه رسمی ثبت نام واکسیناسیون هموطنان بالای ۶۵ سال آغاز خواهد شد تا واکسیناسیون این افراد با استفاده از واکسنهای در اختیار به ویژه واکسن کووبرکت انجام شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به واکسیناسیون عمومی خاطرنشان کرد: این تلقی وجود دارد که ما پس از واکسیناسیون کادر سلامت وارد فاز واکسیناسیون عمومی شده ایم اما تلقى دیگر این است که بعد از واکسیناسیون سالمندان که جزو گروههای پرخطر هستند وارد این فاز شدیم. تا به امروز بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن تزریق شده ؛ انتظار داریم ظرف هفتههای آتی با تکمیل واکسیناسیون فاز ۲ که سالمندان و بیماران زمینه ای را شامل می شود؛ سایر اقشار با سرعت بیشتری نسبت به امروز واکسینه شوند.
وی درباره قیمت واکسن گفت: هنوز قیمت مصوب نهایی نشده اما بر اساس برآوردهای اولیه قیمت واکسن کووبرکت ۲۰۰ هزارتومان برآورد شده است. و در مقایسه با قیمت این واکسن تست پی سی آر قیمتی فراتر دارد. این عدد بر اساس آیین نامههای موجود، قیمت تمام شده و حاشیه سود منطقی و نگاهی به حداقل نرخ واکسنهای با تکنولوژی مشابه در دنیا برآورد خواهد شد.
جهانپور در اشاره به کاهش صفهای طولانی تزریق واکسن برای سالمندان اظهار داشت: تعداد مراکز واکسیناسیون در تهران ۲ برابر شده و در شهرستانها هم افزایش پیدا کرده است. مراکز تزریق خودرویی راه اندازی شده و مراکز تجمیعی تزریق مجددا راه اندازی شده است. امروز در بسیاری مراکز با توزیع مناسب واکسن و افزایش مراکز واکسیناسیون، این فرایند به راحتی و با سرعت بیشتری انجام میشود. البته در روزهای نخست هفته گذشته و با مراجعه افراد بدون نوبت و نگران از کمبود واکسن مشکلاتی ایجاد شد.
وی تاکید کرد: تا زمان حصول به ایمنی جمعی که در حدود ۶۰ میلیون نفر برآورد شده، واکسیناسیون با توزیع واکسن در شبکه های بهداشتی، عمومی و رایگان خواهد بود. قیمتگذاری هم برای خرید وزارت بهداشت از شرکتهای تولیدکننده است.
مدیرکل روابط عمومى وزارت بهداشت با اشاره به تولید واکسن های ایرانی گفت: ما سبد واکسیناسیون داریم که شامل واکسن های وارداتی و تولید داخل است اما واکسن های داخلی حداکثر ۶۰ درصد ظرفیت واکسیناسیون را به خود اختصاص میدهند. روند واردات واکسن هم ادامه خواهد داشت چون واکسنهایی از پیش خریداری شدهاند . امیدواریم طرفهای خارجی بر اساس تعهد و جداول پیش بینی شده این محموله واکسن را در اختیار کشور ما قرار دهند.
جهانپور، درباره واکسیناسیون پاکبانها خاطرنشان کرد: شائبه ای که پیش از این ایجاد شد این بود که تمام پاکبان ها واکسینه شدند در صورتیکه این اتفاق برای پاکبانانی بود که در فرایند دفع پسماندهای عفونی فعالیت داشتهو بالای ۵۰ سال داشتند و یا مبتلا به بیماریهای زمینه ای بودند. واکسیناسیون برای سایر گروههای پاکبان، همزمان با فاز ۳ واکسیناسیون که برای اقشار پرخطر انجام خواهد شد؛ صورت می گیرد.
مدیر کل روابط عمومی سازمان غذا و دارو با توجه به ۸ تیر که روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی نامگذاری شده درباره داروهای بیماری های خاص و داروهای ویژه جانبازان شیمیایی گفت: برای تامین بیش از ۹۹ درصد حدود ۴ هزار و ۷۵۰ قلم ازداروهایی که در فهرست دارویی کشور هستند؛ مشکل نداریم ولی برخی مواقع به دلایل مختلف از جمله تاخیر در ورود مواد اولیه و مشکلات دیگر داخلی و بین المللی فهرست کمبود دارویی داریم که متغیر است و با اقدام فوری جهت واردات در جهت رفع آن طی چند روز تا چندهفته برطرف می شود.
وی گفت: امروز هم مشکلاتی برای تامین مواد اولیه برخی داروها داریم که بخشی از آن مربوط به عدم تامین مواد اولیه از هند بوده است و بخشی هم مربوط به مشکل در تامین ارز بوده که ان شاء الله طی رورهای آتی با واردات فوری این کمبودها بر طرف می شود. وی تاکید کرد: در مورد بیماران خاص و جانبازان شیمایی کمترین مشکل وجود دارد.
ارسال نظر